Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, lucky_luke napisał:

Ja dziś planowałem Myślenice, ale jak wsiadłem do auta to zaczął padać deszcz. Więc odpuściłem i jak się okazało to był błąd. Godzinę później wyszło słońce🤦.

Było przyjechać, słoneczko do 12 świeciło, potem chmura przerywana. Śnieg kaszowaty, ale sporo go. W górnej połowie twardo, dół miękki mocno. 

• Like 3

Cze

Dzisiaj szalony dzień, bo młody zabrał rano jedyne klucze od narciarni na wyjazd klubowy. Więc pościg na Zakopiance autobusu. Na szczęście dzisiaj pusto. Miałem początkowo plan odwiedzić @Chertan na Mosornym Groniu. Na szczęście plan spalił na panewce bo Pieter był …. w Myślenicach😀. 8.05 wyjechałem z domu, sprawdziłem googla i na Mosorny to 1,5h jazdy, a Piotrek startował o 8.00. Jeszcze nie wyjechałem, a mocno byłem spóźniony. Więc jak nie ma co to odkryta hala czyli Rusin. Pusto na drodze więc 🔥 na tłoki. Po drodze deszcz i chmury. 9-ta punkt byłem na stoku. Pewniak nie zawiódł. Słońce i -4 stopnie. Warun petarda. Dosłownie pustki. Gdyby ten stok był trochę bardziej stromy (90 km/h tam z nudów na kreskę wyciągłem, może i więcej by dało radę, niestety …. brakło stoku😉) ale lepszy wróbel w garści….. Koło 12.00 pojawił się cukier, ale z 3cm, pod spodem twardo. Pokazały się płyty lodowe, no po nich to się najlepiej jeździło. Warunki do 16.00 wyśmienite, a po 14.00 to nie było komu dzień dobry powiedzieć, zachmurało się i delikatny śnieg zaczął padać. Cukier nie przeszkadzał wcale. Do 13.00 jeździłem w kółko na Porche. Kolejek brak. Bardzo mało ludzi, jedynie jakaś grupa oldboyów zajęła fragment stoku na trening GS. Podsumowując, byłem tam w tym sezonie 7x i ani razu się nie zawiodłem. Najlepsza odkryta hala na Podhalu. 

Życie jest piękne - nawet w budżetowym wydaniu! Grunt, to potrafić się cieszyć drobnostkami.

pozdro

Zdjęcie z przerwy, 13.00, żyć nie umierać💪

IMG_5092.thumb.jpeg.fed200a925f244dec9bdbaf269269607.jpeg

• Like 11
  • Thanks 1

Miał być Stożek ale po prxyjezdzie okazalo się, ze podstawa gestych chmur siega dolnej polany.... nie lubie jezdzic we mgle... szybki nawrot i kier Soszow. A tam zawody... 🙂 na polowie czerwonej. Jazda po glebokiej na 20 cm kaszy ze sztucznego sniegu... pierwsxy zjazd sztywno, potem juz ok... dało się na slalomkach... w sumie jest calkiem ok. Szykuje sie niezły dzien na nartach. A od jutra sloneczko... 

• Like 7

18 minut temu, mig napisał:

Miał być Stożek ale po prxyjezdzie okazalo się, ze podstawa gestych chmur siega dolnej polany.... nie lubie jezdzic we mgle... szybki nawrot i kier Soszow. A tam zawody... 🙂 na polowie czerwonej. Jazda po glebokiej na 20 cm kaszy ze sztucznego sniegu... pierwsxy zjazd sztywno, potem juz ok... dało się na slalomkach... w sumie jest calkiem ok. Szykuje sie niezły dzien na nartach. A od jutra sloneczko... 

Przyjedź Michał na Pilsko.. po feriach już jest

W dniu 28.02.2025 o 18:14, Dany de Vino napisał:

Śledziłem na kamerkach. Dobrze widać ilość ludzi, zwłaszcza na kamerkach w Zahradkach. Jeszcze ludu sporo i na pewno w sobotę i niedzielę będzie będzie jeszcze więcej.  Ja wyruszam tam pojeździć od poniedziałku do piątku. Powinien być luzik. Hotelarze już ogłaszają promocje i różne zniżki np. "płacisz za 4 dni - piąty dzień gratis".

W niedziele na Chopoku jest mniej ludzi niż w soboty. Dzisiaj (niedziela) bez kolejek lub niewielkie. Wczoraj źle nie było.

• Like 1