Jan Napisano wczoraj o 17:34 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:34 (edytowane) Góry o zmierzchu Edytowane wczoraj o 17:49 przez Jan 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 19:16 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:16 1 godzinę temu, Jan napisał: Góry o zmierzchu Gdzie tym razem? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 19:39 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 19:39 Góra Kamieńsk z wczoraj: 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 20:18 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:18 37 minut temu, grimson napisał: Góra Kamieńsk z wczoraj: Jasny gwint, podziwiam. Górka na 3 skręty. Z ciekawości, wiela Panie ta przyjemność stoi? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 23 godziny temu 27 minut temu, Marcos73 napisał: Jasny gwint, podziwiam. Górka na 3 skręty. Z ciekawości, wiela Panie ta przyjemność stoi? pozdro 60 cebulionow za 2 godz 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 10 godzin temu, Marcos73 napisał: Gdzie tym razem? pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 13 minut temu, Jan napisał: thx. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 1 godzinę temu, Marcos73 napisał: thx. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowane) Edytowane 11 godzin temu przez Jan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu W dniu 27.02.2025 o 09:45, a_senior napisał: Jeszcze jedno wspomnienie z niedawnego wyjazdu do Val Gardena. Zjeżdżamy czerwonym, wąskim traktem na sam dół do St. Christina. Czerwona, ale powinna być czarna, bo niektóre ścianki są bardzo strome. Do tego mocno oblodzone. Zwłaszcza ostatni fragment widoczny z dołu kolejki. Czekam na żonę i widzę, że utknęła w połowie tej ostatniej lodowej ścianki. Widzę też koło niej jakieś dziecko. Tkwią tam dobre kilka minut. Co jest grane? - pytam się sam siebie zaniepokojony. Okazało się, że mała 9-10 letnia Angielka stanęła przestraszona w połowie ścianki i zaczęła płakać. Czysta rozpacz. 🙂 Żona podjechała do niej, próbowała pocieszać, mówiła, że też ma ochotę popłakać, ale w jej wieku to nie wypada. 🙂 I tak powolutku, a trwało to dobre 10-15 min, jakoś udało się im wspólnie zsunąć na dół. Rodzice owej dziewczynki, jak się potem okazało, stali obok mnie. Dlaczego nie czekali na dziewczynkę na stoku - nie wiem. Bardzo się ucieszyli, gdy dziecko zjechało całe i zdrowe i moco mojej żonie dziękowali. No z Secedy do StChristina to kawałek jest, parę km... Przy miękkim śniegu i odsypach można popracować. Szacun za empatię 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 15 godzin temu, grimson napisał: Góra Kamieńsk z wczoraj: Jeździło się tam, ale nie na 200 metrach. Chapeu bas 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu Godzinę temu, artie40 napisał: Jeździło się tam, ale nie na 200 metrach. Chapeu bas 🙂 Tu jest dobry warun na Górze Kamieńsk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 29 minut temu, grimson napisał: Tu jest dobry warun na Górze Kamieńsk: Warun dobry, ale mam wrażenie że on wie cały czas odpycha kijami żeby jechać 😉 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 32 minuty temu, Marcos73 napisał: Warun dobry, ale mam wrażenie że on wie cały czas odpycha kijami żeby jechać 😉 pozdro Kwestia smarowania. Tam jest z górki. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 23 minuty temu, Mitek napisał: Kwestia smarowania. Tam jest z górki. Pozdro Wiem - kwestia chyba stylu jazdy - bo unosi obie ręce w skręcie - wygląda jakby się odpychał. Taki żarcik. A i kamera spłaszcza, albo dodaje nastromienia - nie wiem. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu 18 minut temu, Marcos73 napisał: Wiem - kwestia chyba stylu jazdy - bo unosi obie ręce w skręcie - wygląda jakby się odpychał. Taki żarcik. A i kamera spłaszcza, albo dodaje nastromienia - nie wiem. pozdro kamera oczywiście że spłaszcza. jechałem w tym tygodniu na nielegalu z samej góry. Pierwsze 200m to nachylenie jak na typowej niebieskiej trasie, cała reszta to już zielono, jak na Puchatku w Szklarskiej Porębie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Był ktoś na Chopoku dzisiaj? Jak tam z kolejkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 5 godzin temu, artie40 napisał: No z Secedy do StChristina to kawałek jest, parę km... Przy miękkim śniegu i odsypach można popracować. Nie, zjazd był z drugiej strony. Z Ciampinoi a ściśle ostatni kawałek od górnej stacji kolejki. Dwie trasy: czarna i czerwona, ale ta czerwona też czarna. 🙂 Jakaś Angielka a może Holenderka słabo jeżdżąca zapytała nas żartobliwie czy to na pewno jest czerwona? Do tego paskudne fragmenty lodowe na sztucznym śniegu. Mnie one nie przeszkadzają. Po prostu ześlizguję się bokiem po takich płatach lodowych i skręcam tam, gdzie znajdę kawałek mniej zalodzony. Ale niektórym łatwo nie jest. 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Niedziela Stożek.... chyba najmniej ludzi? I jeszcze do czwartku - na razie bez pomysłu gdzie. Ponoć ma byc dobra pogoda..... bedzie ktos w okolicy? Moze Czantoria na jeden dzień..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 53 minuty temu, Robur82 napisał: Był ktoś na Chopoku dzisiaj? Jak tam z kolejkami? Śledziłem na kamerkach. Dobrze widać ilość ludzi, zwłaszcza na kamerkach w Zahradkach. Jeszcze ludu sporo i na pewno w sobotę i niedzielę będzie będzie jeszcze więcej. Ja wyruszam tam pojeździć od poniedziałku do piątku. Powinien być luzik. Hotelarze już ogłaszają promocje i różne zniżki np. "płacisz za 4 dni - piąty dzień gratis". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 32 minuty temu Udostępnij Napisano 32 minuty temu 2 godziny temu, Dany de Vino napisał: Ja wyruszam tam pojeździć od poniedziałku do piątku. Powinien być luzik. Hotelarze już ogłaszają promoc Ja planuje od Piątku na Chopoku. Oby chociaż raz trafić z pogodą 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi