Jan Napisano Środa o 10:15 Udostępnij Napisano Środa o 10:15 W dniu 23.02.2025 o 23:01, a_senior napisał: Ale przyznasz, że być "ustrzelonym" przez 20-latka w pierwszym dniu nartowania nie nastraja optymistycznie. BTW niezłe uzupełnienie w wątku Dekalogu narciarskiego. @a_senior a ile razy obróciliście Sella Ronda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano Środa o 12:07 Udostępnij Napisano Środa o 12:07 1 godzinę temu, Jan napisał: @a_senior a ile razy obróciliście Sella Ronda ? 0. 🙂 W naszym wieku my już mało ambitni. Coś tam zjechać a resztę przesiedzić i popić. 🙂 Najwięcej jeździliśmy w regionie Alpe di Siusi. Głównie czerwone z niebieskimi naleciałościami. Idealny region dla 70+. 🙂 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Środa o 16:02 Udostępnij Napisano Środa o 16:02 (edytowane) Santa Kasina....Zawody o puchar zastępcy sołtysa... no cóż.. było nas dwóch - zastępca sołtysa nie jest popularny specjalnie.. @Marcos73 był przedostatni a ja byłem drugi.. 😉 .. Edytowane Środa o 16:07 przez Lexi 1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Środa o 16:11 Udostępnij Napisano Środa o 16:11 6 minut temu, Lexi napisał: Santa Kasina....Zawody o puchar zastępcy sołtysa... no cóż.. było nas dwóch - zastępca sołtysa nie jest popularny specjalnie.. @Marcos73 był przedostatni a ja byłem drugi.. 😉 .. Ja miałem splendor i błysk fleszy paparazzi, a Ty i tak zgarnąłeś główna nagrodę - za jazdę Fair-Play, nikogo nie potrąciłeś. Głowna nagroda to był ....... Motór 🙂. pozdro 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Środa o 16:17 Udostępnij Napisano Środa o 16:17 3 minuty temu, Marcos73 napisał: Ja miałem splendor i błysk fleszy paparazzi, a Ty i tak zgarnąłeś główna nagrodę - za jazdę Fair-Play, nikogo nie potrąciłeś. Głowna nagroda to był ....... Motór 🙂. pozdro Porządny, stabilny motor.. z bukowym silnikiem z panewkami z titanalu .. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Środa o 19:57 Autor Udostępnij Napisano Środa o 19:57 Uczciwie pojeżdżone dziś na Górze Kamieńsk. Warun dla zdecydowanych koneserów: - czynny orczyk na długości 200m, dalsza jazda orczykiem niemożliwa, bo dalszy przejazd został zagrodzony przez ON - stok nie widział ratraka od ostatniej niedzieli - na 90% długości orczyka śniegu brak, jest za to plastykowa siatka, która niemiłosiernie hamuje. Przy 18 dziś zaliczonych wjazdach, bardziej czułem nogi od wjazdu, niż od zjazdu - 95% narciarzy na stoku wybrało wolniejszą taśmę z w/w powodu - góra ON na oko przejezdna, z liczniejszymi jak dwa dni temu przetarciami - dostępne 200m stoku: bez przetarć; śnieg mokry i z odsypami Dużo młodych adeptów jednej i dwóch desek, widziani na stoku trzej instruktorzy. Nawet na tych 200m stoku można pojeździć, na początku przez kilka zjazdów skręcałem, pozostałe 3/4 czasu nawet nie udawałem, że skręcam -> skręcają tylko tchórze xD. Jest plan ON, ze jak przymrozi, to wjedzie w końcu ratrak [nie ratrakowane od ostatniej niedzieli z racji temperatury] i wyrówna. Czy będą śnieżyć? Wątpię. Mam nagranie ze zjazdu, wrzócę później na YT. Sports Tracker wypluł: czas całkowity 1 godz 15 minut, czas zjazdu 10 min 42 sek, dystans całkowity 8,34km, Vmax 54,5km/godz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano Środa o 20:17 Udostępnij Napisano Środa o 20:17 20 minut temu, grimson napisał: Uczciwie pojeżdżone dziś na Górze Kamieńsk. 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Środa o 20:22 Autor Udostępnij Napisano Środa o 20:22 4 minuty temu, tomkly napisał: 😀 trzeba promować ON na nizinach, nie tylko Alpy do zerzygania czy CG 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano Środa o 20:26 Udostępnij Napisano Środa o 20:26 (edytowane) 4 minuty temu, grimson napisał: trzeba promować ON na nizinach, nie tylko Alpy do zerzygania czy CG 😁 Podziwiam że Ci się chce. W rzeczy samej, prawdziwy koneser. 😀 Edytowane Środa o 20:27 przez tomkly 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Środa o 20:32 Autor Udostępnij Napisano Środa o 20:32 4 minuty temu, tomkly napisał: Podziwiam że Ci się chce. W rzeczy samej, prawdziwy koneser. 😀 jak mam z miejsca gdzie pracuję tylko 15 min na stok to grzech nie skorzystać. \ z domu w góry mam minimum 2 godz 30 min autem więc jest różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano Środa o 20:47 Udostępnij Napisano Środa o 20:47 14 minut temu, grimson napisał: jak mam z miejsca gdzie pracuję tylko 15 min na stok to grzech nie skorzystać. \ z domu w góry mam minimum 2 godz 30 min autem więc jest różnica. I tak szacuneczek 👏 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Środa o 20:49 Autor Udostępnij Napisano Środa o 20:49 (edytowane) tutaj dobrze widać, jaka część stoku była dziś dostępna na Górze Kamieńsk: tak było jeżdżone na nielegalu dwa dni temu: Edytowane Środa o 20:51 przez grimson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano wczoraj o 08:45 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:45 Jeszcze jedno wspomnienie z niedawnego wyjazdu do Val Gardena. Zjeżdżamy czerwonym, wąskim traktem na sam dół do St. Christina. Czerwona, ale powinna być czarna, bo niektóre ścianki są bardzo strome. Do tego mocno oblodzone. Zwłaszcza ostatni fragment widoczny z dołu kolejki. Czekam na żonę i widzę, że utknęła w połowie tej ostatniej lodowej ścianki. Widzę też koło niej jakieś dziecko. Tkwią tam dobre kilka minut. Co jest grane? - pytam się sam siebie zaniepokojony. Okazało się, że mała 9-10 letnia Angielka stanęła przestraszona w połowie ścianki i zaczęła płakać. Czysta rozpacz. 🙂 Żona podjechała do niej, próbowała pocieszać, mówiła, że też ma ochotę popłakać, ale w jej wieku to nie wypada. 🙂 I tak powolutku, a trwało to dobre 10-15 min, jakoś udało się im wspólnie zsunąć na dół. Rodzice owej dziewczynki, jak się potem okazało, stali obok mnie. Dlaczego nie czekali na dziewczynkę na stoku - nie wiem. Bardzo się ucieszyli, gdy dziecko zjechało całe i zdrowe i moco mojej żonie dziękowali. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 09:00 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:00 Cześć Anglicy zawsze lubili jechać na czyichś pleckach. 😉 Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano wczoraj o 09:26 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:26 17 godzin temu, Lexi napisał: Santa Kasina....Zawody o puchar zastępcy sołtysa... no cóż.. było nas dwóch - zastępca sołtysa nie jest popularny specjalnie.. @Marcos73 był przedostatni a ja byłem drugi.. 😉 .. Dałeś Pan dupy, takie zdjęcia robi się eksponując logo producenta nart, wtedy sponsory z prawa i lewa płyną, a tak to myślisz, że ktoś te łaty na dziobach pozna? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano wczoraj o 10:38 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:38 Godzinę temu, Chertan napisał: Dałeś Pan dupy, takie zdjęcia robi się eksponując logo producenta nart, wtedy sponsory z prawa i lewa płyną, a tak to myślisz, że ktoś te łaty na dziobach pozna? Ja poznałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano wczoraj o 10:49 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:49 11 minutes ago, bubol.T said: poznałem gdzie to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano wczoraj o 10:52 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:52 2 minuty temu, lubeckim napisał: gdzie to jest ? Korbielow Kamienna-Solisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano wczoraj o 11:04 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:04 ale raczej nie dzisiaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano wczoraj o 11:11 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:11 33 minuty temu, bubol.T napisał: Ja poznałem I masz szansę na sponsora 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano wczoraj o 11:18 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:18 6 minut temu, Chertan napisał: I masz szansę na sponsora Wie jak się ustawić, nie to co Maras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano wczoraj o 11:22 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:22 9 minut temu, Chertan napisał: I masz szansę na sponsora Mojej żony to nie ruszą, mówi,że są brzydkie, na innego raczej nie liczę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano wczoraj o 11:29 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:29 7 minut temu, bubol.T napisał: Mojej żony to nie ruszą, mówi,że są brzydkie, na innego raczej nie liczę Zawsze żona może zostać sponsorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano wczoraj o 11:42 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:42 12 minut temu, Chertan napisał: Zawsze żona może zostać sponsorem. Właśnie o tym mowa😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 12:42 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:42 3 godziny temu, Chertan napisał: Dałeś Pan dupy, takie zdjęcia robi się eksponując logo producenta nart, wtedy sponsory z prawa i lewa płyną, a tak to myślisz, że ktoś te łaty na dziobach pozna? Nie zapłacone jest - to niech się gonią - logo się wyeksponuje jak będzie się na koncie zgadzać. pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi