Marcos73 Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Cze Dzisiaj standard z Żonką i 4-ką znajomych. Pewniak. W chuj dobrze, na tyle że skończyliśmy o 17.00. Mało ludzi, praktycznie bez kolejki. Od 11.00-13.00 max 5 min stania. Potem pusto. Warun dzwon. Ja dzisiaj na SL. Nie zawsze jest dzień dziecka😉. Pozdro 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 28 minut temu, Marcos73 napisał: W chuj dobrze, dużo trzeba się na tej górce odpychać kijami ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 1 godzinę temu, Jan napisał: dużo trzeba się na tej górce odpychać kijami ? To wygląda na jakiś Rusin ski,albo tego typu górkę, krótka,płaska. Ale zacytuję tu Kubę @jan koval "każdy dzień na nartach jest lepszy od dnia bez nart" ,czy jakos tak. Trzymajmy się tego, narty to nie tylko kilometry tras,Alpy i piękne widoki. Dzień w ruchu z rodziną, znajomymi jest równie cenny. Ja też jeżdżę kiedy się da i gdzie się da, zwłaszcza mieszkając tak blisko naszych pagórków. Pozdrowienia 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Na sl do zabawy super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, Bruner79 napisał: Na sl do zabawy super. przecież o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, Jan napisał: dużo trzeba się na tej górce odpychać kijami ? Ja się potrafi dobrze czysto na krawędzi jeździć,to takie niebieskie są w chuj dobre i można się fajnie wyjeździć. Szuracze mogą się nudzić na takich stokach,ale bardzo dobrzy narciarze wolą popływać na takich stokach i nie unikają ,bo się dobrze bawią. Tylko najpierw trzeba nauczyć się prawdziwej jazdy na krawędzi. Edytowane 8 godzin temu przez Edwin 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 20 minut temu, Edwin napisał: chuj a jaka jest różnica między prawdziwą a nieprawdziwą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowane) 15 minut temu, Jan napisał: a jaka jest różnica między prawdziwą a nieprawdziwą ? Taka , że komuś się tylko wydaje, że czysto na krawędzi jeździ a szura. Ty wiesz.Przestań chociaż mi takie głupie pytania zadawać bo przestanę Ciebie szanować,...ale i tak to masz w dupie... I chyba nie jesteś tępy żeby nie zrozumieć skrótów myślowych,bo często sam używasz. Edytowane 8 godzin temu przez Edwin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 12 minut temu, Edwin napisał: Taka , że komuś się tylko wydaje, że czysto na krawędzi jeździ a szura. Ty wiesz.Przestań chociaż mi takie głupie pytania zadawać bo przestanę Ciebie szanować,...ale i tak to masz w dupie... I chyba nie jesteś tępy żeby nie zrozumieć skrótów myślowych,bo często sam używasz. to kiedy jedziesz na narty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 10 godzin temu, lucky_luke napisał: Ja dziś pierwszy raz w sezonie odwiedziłem Monte Chełm w Myślenicach. Rewelacja. Warunki świetne i w miarę luz na stoku. Sporo osób dobrze jeżdżących. Powtórka konieczna 😉 Pozdrawiam Trzeba kiedyś uskutecznić wspólne jeżdżenie. W weekend był się wybrał jeżeli pogoda pozwoli. 4 godziny temu, tomkly napisał: Na Mosornym jest zdecydowanie wyższy poziom jazdy. Prawdopodobnie wynika to z faktu, że nie jest to ośrodek masowy, do którego przyjeżdżają wszyscy jak leci, a niszowy, położony bardzo daleko od czegokolwiek, i jak na polskie realia dość wymagający. Jak jeździliśmy tam ze 2 zimy temu to nawet w niedzielę w środku ferii nie było tłumów. Większość narciarzy stanowią dobrze jeżdżący mieszkańcy Małopolski, dużo jest wśród nich instruktorów oraz byłych zawodników. Jakbym miał polecać ze względu na bezpieczeństwo oraz kulturę jazdy to niewątpliwie Mosorny góruje nad tym co jest w Beskidzie Śląskim. Tym niemniej nie polecam, ponieważ w sezonie turystyki pieszej nie da się tym wyciągiem jeździć, co chwila go zwalniają, nie przestrzegając ustanowionego przez siebie rozkładu jazdy, wg którego piesi mają wyznaczone wsiadanie co 30 minut. Powoduje to paraliż, nie dość że wyciąg sam z siebie jest wolny, to dodatkowo zwalniany przez wsiadających i wysiadających pieszych jedzie 15 minut, co powoduje, że 4-godzinny karnet wystarcza na góra 12 zjazdów, podczas gdy powinien na 20. Protestuję, owszem zwalniają, ale spokojnie da się zrobić 16 w tym czasie, a nawet 18, a zapierdalaczem nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Ja w dwie godziny zjechałem 9 razy ,z czego ostatni wjazd, to faktycznie 15 minut na wyciągu ciągle zwalniającym, do tego obok jakiegoś wielkiego kolesia, nieładnie pachnącego 🤢 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 5 minut temu, Jan napisał: to kiedy jedziesz na narty ? Spróbuję jeszcze w tym sezonie,ale poczekam,aż ferie się skończą ale nie polskie tylko czeskie,bo jednodniówki zawsze do Czech ,bo blisko max 130 km do wszystkich ośrodków na Dolnym Śląsku. A trochę lat temu zamknęli stację na Wielkiej Sowie która była zajebista i widzę ją z okna 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 3 minuty temu, Edwin napisał: Spróbuję jeszcze w tym sezonie,ale poczekam,aż ferie się skończą ale nie polskie tylko czeskie,bo jednodniówki zawsze do Czech ,bo blisko max 130 km do wszystkich ośrodków na Dolnym Śląsku. A trochę lat temu zamknęli stację na Wielkiej Sowie która była zajebista i widzę ją z okna Przyjemny masz widoczek… a jak tam twoje kolano? Operacja się udała, skoro piszesz, a rehabilitacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 3 godziny temu, Jan napisał: dużo trzeba się na tej górce odpychać kijami ? Tak, trzeba, już mam przesyt bo już nic nowego na niej wymyślić nie jestem w stanie. Zawsze wzorowo zrobiona, mało ludzi. 1200 m długości. Takie coś jak hala w Neuss tylko dłuższa, cały czas się zastanawiam jak sobie dajesz tam radę bez Kijów? No ja bym nie potrafił. Ale to ja. pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, .Beata. napisał: Przyjemny masz widoczek… a jak tam twoje kolano? Operacja się udała, skoro piszesz, a rehabilitacja? No raczej nie umarłem po zabiegu. Jest ok dlatego piszę że spróbuję się poślizgać 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 11 minut temu, Edwin napisał: Spróbuję jeszcze w tym sezonie,ale poczekam,aż ferie się skończą ale nie polskie tylko czeskie,bo jednodniówki zawsze do Czech ,bo blisko max 130 km do wszystkich ośrodków na Dolnym Śląsku. A trochę lat temu zamknęli stację na Wielkiej Sowie która była zajebista i widzę ją z okna Skąd ten widok? Tzn z jakiej miejscowości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowane) 16 minut temu, bubol.T napisał: Skąd ten widok? Tzn z jakiej miejscowości? Świdnica, Dolny Śląsk z jednego okna mam widok na góry Sowie i Wielką Sowę,a z innego na masyw Ślęży 😊 Widok to jakieś 25 km. A widać trasę narciarską która nie krótka była bo 2.5 km miała mocna czerwona. Fajnie było jeździć na nocne kilka razy w tygodniu. Edytowane 7 godzin temu przez Edwin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 20 minut temu, Edwin napisał: Świdnica, Dolny Śląsk z jednego okna mam widok na góry Sowie i Wielką Sowę,a z innego na masyw Ślęży 😊 Widok to jakieś 25 km. A widać trasę narciarską która nie krótka była bo 2.5 km miała mocna czerwona. Fajnie było jeździć na nocne kilka razy w tygodniu. W poprzedniej pracy jeździłem trochę po Polsce i spędziłem kiedyś miesiąc czasu w Sobótce. Bardzo przyjemne miejsce. Na Ślężę wszedłem z każdej strony, bo coś trzeba było robić latem po pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 6 godzin temu, Marcos73 napisał: Tak, trzeba, już mam przesyt bo już nic nowego na niej wymyślić nie jestem w stanie. Zawsze wzorowo zrobiona, mało ludzi. 1200 m długości. Takie coś jak hala w Neuss tylko dłuższa, cały czas się zastanawiam jak sobie dajesz tam radę bez Kijów? No ja bym nie potrafił. Ale to ja. pozdro @Jan .. może by się i wybrał ale trza by kije najpierw "zanabyć" .. a tak to kupa.. 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 55 minut temu Udostępnij Napisano 55 minut temu 2 minuty temu, Lexi napisał: @Jan .. może by się i wybrał ale trza by kije najpierw "zanabyć" .. a tak to kupa.. 😉 już zanabylem przekonaliście mnie może i wybrał bym się ale dalej nie wiem jak ten stok się nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 51 minut temu Udostępnij Napisano 51 minut temu Teraz, Jan napisał: już zanabylem przekonaliście mnie może i wybrał bym się ale dalej nie wiem jak ten stok się nazywa RusinSki (Bukowina).. stok znakomity do ćwiczeń i nauki .. a kanapa na której Marek fotkę robił jest tak wygodna że wysiadać się nie chce ... ja czasem cały dzień jeżdżę w kółko.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 24 minuty temu Udostępnij Napisano 24 minuty temu 26 minut temu, Lexi napisał: RusinSki (Bukowina).. stok znakomity do ćwiczeń i nauki .. a kanapa na której Marek fotkę robił jest tak wygodna że wysiadać się nie chce ... ja czasem cały dzień jeżdżę w kółko.. To nie poznałem choć byliśmy tam we wrześniu na wędrówce i wydawał mi sie stromszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 12 minut temu Udostępnij Napisano 12 minut temu (edytowane) 11 minut temu, Jan napisał: To nie poznałem choć byliśmy tam we wrześniu na wędrówce i wydawał mi sie stromszy Fotki spłaszczają (im wyżej tym bardziej).. a z lotu ptaka wszystko płaskie.. ..choć Harakiri oczywiście to nie jest 😉 Edytowane 11 minut temu przez Lexi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi