rulez Napisano wczoraj o 14:33 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:33 15 minut temu, grimson napisał: to musiał być gruby dzwon mógł upaść nieodpowiednio i też połamać, przy fizyczności w dzisiejszych czasach to też jest możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano wczoraj o 14:38 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 14:38 4 minuty temu, rulez napisał: mógł upaść nieodpowiednio i też połamać, przy fizyczności w dzisiejszych czasach to też jest możliwe to już pachnie odwapnieniem kości i geriatrią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano wczoraj o 14:57 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:57 41 minutes ago, bubol.T said: Mam najbliżej z mojego domku w górach, A gdzie masz tą bazę? Może uda się w spotkać jak będziesz w okolicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 16:24 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:24 2 godziny temu, bubol.T napisał: Jestem tam co weekend z kilku powodów. Weekend..Pilsko ..ferie .. oksymoron .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano wczoraj o 16:45 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:45 18 minut temu, Lexi napisał: Weekend..Pilsko ..ferie .. oksymoron .. To jednak nie to co Czantoria ,trochę dalej,gorszy dojazd. Ale bywa tłoczno. Najmniejsza frekwencja w weekend i to podczas ferii Mazowieckich była na Mosornym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano wczoraj o 18:41 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:41 1 godzinę temu, bubol.T napisał: To jednak nie to co Czantoria ,trochę dalej,gorszy dojazd. Ale bywa tłoczno. Najmniejsza frekwencja w weekend i to podczas ferii Mazowieckich była na Mosornym. Za tydzien koniec ferii. Zostają na stokach ci narciarsko nawiedzeni.... a Czantoria ma szanse wygladac tak: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano wczoraj o 18:58 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:58 10 godzin temu, bubol.T napisał: @Chertan nie wiem gdzie śpicie. My spaliśmy w Predazzo i blisko jest jeszcze Alpe Cermis. Jeździłem tam ,ale niewiele moge powiedziec o tym ośrodku całą noc i caly dzien sypał snieg i bylo go na trasach powyzej butów narciarskich 😄 Pamiętam tylko,że było wesoło i po nartach skończyło się na bombardino. Alpe Cermis ma teraz jedną wadę, jest nisko i przy aktualnych temperaturach bardzo miękko. Znajomi nam odradzili, z na cały dzień nieco nudno. Zatem opinii o ośrodku nie mam. W przyszłym tygodniu pogoda się psuje, ale ma też sporo śniegu dopadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano wczoraj o 19:06 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:06 Ostatni dzień San Pellegrino, obłędnie ciepły, lampa non stop, trzeba się było rozbierać. Do 10 twardo, potem zaczęło mięknąć, w niektórych miejscach wręcz kartofliska. Kilka nowych umiejętności bardzo pomogły w tych kartofliskach i to znowu na SL FIS, można i ciąć odsypy, ale i można po wierzchu. Bardzo polecam tiramisu na szczycie Col Margherita, świetna kompozycja. Z ciekawostek, jeździli goście w samych bokserkach. Co prawda nie mam ich zdjęć, tylko Brytole bez koszulek. 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucky_luke Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Ja dziś pierwszy raz w sezonie odwiedziłem Monte Chełm w Myślenicach. Rewelacja. Warunki świetne i w miarę luz na stoku. Sporo osób dobrze jeżdżących. Powtórka konieczna 😉 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu On 2/21/2025 at 11:59 AM, bubol.T said: Ferie śląskie, Czantoria, najbliższy z Aglomeracji i najdłuższy stok w okolicy,do tego sobota i słońce, brzmi zachęcająco. Napiszcie ile staliście w kolejce do wyciągu😄 Staliśmy tyle co zwykle na Czantorii, w weekend w ferie śląskie. Przyznaję, że Twój komentarz trochę mnie wczoraj zaniepokoił. Szczęśliwi czasu nie liczą, ale staliśmy na bank krócej niż w Białce. 🙂 Udało się fajnie pojeździć. Dzięki za spotkanko @Mikoski i @rulez. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 39 minut temu, SzymQ napisał: Staliśmy tyle co zwykle na Czantorii, w weekend w ferie śląskie. Przyznaję, że Twój komentarz trochę mnie wczoraj zaniepokoił. Szczęśliwi czasu nie liczą, ale staliśmy na bank krócej niż w Białce. 🙂 Udało się fajnie pojeździć. Dzięki za spotkanko @Mikoski i @rulez. Również dzięki za spotkanie. Kolejki dużo krótsze niż w Istebnej :), także nie było źle. Od 8 do 11 - 14 zjazdów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 12 minut temu, rulez napisał: Również dzięki za spotkanie. Kolejki dużo krótsze niż w Istebnej :), także nie było źle. Od 8 do 11 - 14 zjazdów. Dzięki Panowie za spotkanie polecam się na przyszłość. Czantoria przygotowana bardzo dobrze i niebieska na górze perfekt 👍 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) Jaworzyna tym razem 😞 https://www.onet.pl/informacje/onetkrakow/nie-zyje-13-letni-chlopiec-uderzyl-w-armatke-sniezna-na-stoku-w-jaworzynie-krynickiej/70j84cc,79cfc278 Edytowane 4 godziny temu przez grimson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappo Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Przecież to na Jaworzynie Krynickiej, co ma do tego Pilsko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) 11 minut temu, grimson napisał: Pilsko tym razem 😞 https://www.onet.pl/informacje/onetkrakow/nie-zyje-13-letni-chlopiec-uderzyl-w-armatke-sniezna-na-stoku-w-jaworzynie-krynickiej/70j84cc,79cfc278 Jaworzyna nie Pilsko. Byłam dzisiaj na Buczynce (góra Pilska nie chodzi), dużo słabo i za szybko jeżdżących narciarzy ale była też narciarska Policja (nie błyszczeli techniką ale radzili sobie dobrze). Na szczęście bez większych wypadków do 12:00 (karnet wzięliśmy 3h - nudzę się na jednej trasie). Staliśmy max. 5 minut do wyciągu. Edytowane 5 godzin temu przez zając 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 9 minut temu, grimson napisał: Pilsko tym razem 😞 https://www.onet.pl/informacje/onetkrakow/nie-zyje-13-letni-chlopiec-uderzyl-w-armatke-sniezna-na-stoku-w-jaworzynie-krynickiej/70j84cc,79cfc278 To się stało na Jaworzynie Krynickiej. Tydzień temu widziałem z wyciągu jak rozpędzone dziecko wpadło na siatki na końcówce trasy na Buczynce. Nie wiem z kim jechało, ale wypadło poza trasę, siatki go nie utrzymały i dosyć długo się wydostawało z lasku poniżej. Zanim tam dojechałem nikogo już nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, zając napisał: Jaworzyna nie Pilsko. Byłam dzisiaj na Buczynce (góra Pilska nie chodzi), dużo słabo i za szybko jeżdżących narciarzy ale była też narciarska Policja (nie błyszczeli techniką ale radzili sobie dobrze). Na szczęście bez większych wypadków do 12:00 (karnet wzięliśmy 3h - nudzę się na jednej trasie). Staliśmy max. 5 minut do wyciągu. Właśnie to samo mnie uderza jak tam jeżdżę. Boję się o moje dziecko, bo jest zastraszającą ilość wariatów. No i przez to mnóstwo wypadków. Tydzień wcześniej byłem na Mosornym i raczej sami dobrze radzący sobie narciarze, bez upadków, wypadków i niebezpiecznych sytuacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 5 minut temu, bubol.T napisał: Właśnie to samo mnie uderza jak tam jeżdżę. Boję się o moje dziecko, bo jest zastraszającą ilość wariatów. No i przez to mnóstwo wypadków. Tydzień wcześniej byłem na Mosornym i raczej sami dobrze radzący sobie narciarze, bez upadków, wypadków i niebezpiecznych sytuacji. Miałam jechać na Mosorny - jeszcze nie byłam nigdy, ale wiedziałam że dziś pojeździmy tylko parę godzin a szkoda mi było kasy bo nie wiem dlaczego młodzież ze szkoły średniej to na wiślańskich i innych stokach już dorośli... Przynajmniej w Szczyrku mój siostrzeniec załapał się jeszcze na juniora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 20 minut temu, zając napisał: Miałam jechać na Mosorny - jeszcze nie byłam nigdy, ale wiedziałam że dziś pojeździmy tylko parę godzin a szkoda mi było kasy bo nie wiem dlaczego młodzież ze szkoły średniej to na wiślańskich i innych stokach już dorośli... Przynajmniej w Szczyrku mój siostrzeniec załapał się jeszcze na juniora. Na Mosornym masz 4 godziny rodzinny 2+1 za 296 zł Dodatkowo posiadacze multi sporta mają zniżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 3 minuty temu, bubol.T napisał: Na Mosornym masz 4 godziny rodzinny 2+1 za 296 zł Dodatkowo posiadacze multi sporta mają zniżki Dziecko do 15r.ż. tylko się łapie na 2+1, poza tym byliśmy tylko w dwójkę i jeszcze nie mam Multisporta 🫤😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 55 minut temu, cappo napisał: Przecież to na Jaworzynie Krynickiej, co ma do tego Pilsko? Racja…już nie mogę edytować. ile chłopak musiał zasuwać, żeby przebić się przez siatkę i uderzyć w armatkę osłonięta materacem…. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 21 minut temu, zając napisał: Dziecko do 15r.ż. tylko się łapie na 2+1, poza tym byliśmy tylko w dwójkę i jeszcze nie mam Multisporta 🫤😁 Ja też nie mam, daremna firma, albo raczej ludzie ,bo brak chętnych, a temat był rzucony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 21 godzin temu, Chertan napisał: tylko Brytole bez koszulek. Musisz zrozumieć Piotruś że te biedaki nawet w lipcu nie mają takiej pogody.. :)... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, grimson napisał: ile chłopak musiał zasuwać, żeby przebić się przez siatkę i uderzyć w armatkę osłonięta materacem…. może miał zainstalowaną Twoją apke i znajdą jego smartfona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, bubol.T napisał: Właśnie to samo mnie uderza jak tam jeżdżę. Boję się o moje dziecko, bo jest zastraszającą ilość wariatów. No i przez to mnóstwo wypadków. Tydzień wcześniej byłem na Mosornym i raczej sami dobrze radzący sobie narciarze, bez upadków, wypadków i niebezpiecznych sytuacji. Na Mosornym jest zdecydowanie wyższy poziom jazdy. Prawdopodobnie wynika to z faktu, że nie jest to ośrodek masowy, do którego przyjeżdżają wszyscy jak leci, a niszowy, położony bardzo daleko od czegokolwiek, i jak na polskie realia dość wymagający. Jak jeździliśmy tam ze 2 zimy temu to nawet w niedzielę w środku ferii nie było tłumów. Większość narciarzy stanowią dobrze jeżdżący mieszkańcy Małopolski, dużo jest wśród nich instruktorów oraz byłych zawodników. Jakbym miał polecać ze względu na bezpieczeństwo oraz kulturę jazdy to niewątpliwie Mosorny góruje nad tym co jest w Beskidzie Śląskim. Tym niemniej nie polecam, ponieważ w sezonie turystyki pieszej nie da się tym wyciągiem jeździć, co chwila go zwalniają, nie przestrzegając ustanowionego przez siebie rozkładu jazdy, wg którego piesi mają wyznaczone wsiadanie co 30 minut. Powoduje to paraliż, nie dość że wyciąg sam z siebie jest wolny, to dodatkowo zwalniany przez wsiadających i wysiadających pieszych jedzie 15 minut, co powoduje, że 4-godzinny karnet wystarcza na góra 12 zjazdów, podczas gdy powinien na 20. Edytowane 2 godziny temu przez tomkly 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi