Chertan Napisano wczoraj o 18:36 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:36 Dzisiaj Latemar-Obereggen, mając w pamięci dyskusje przeleciałem sobie tę górną czarnulkę 2x z samego rana, gdy była gładka i mięciutka. Dzisiaj wyraźnie cieplej, w wielu miejscach miękko, nawet spore odsypy, i komórki SL świetnie się spisywały w tych warunkach. Bardzo uniwersalna nartka. Ośrodek dzisiaj dał się poznać z bardzo dobrej strony, bardzo urozmaicony trasowo i krajobrazowo. 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano wczoraj o 19:01 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:01 41 minut temu, Chertan napisał: Zdecydowanie tak, sama z resztą czuła, że tak jest. Ta gigantka to twarda narta, o ile sobie młoda daje radę bardzo sprawnie (jest po kursie P1, kształcona), to ma tendencję do nierównoległych podudzi. Robiliśmy trochę ćwiczeń, wie o co chodzi. Na Salomonie zupełnie tego nie było. Super równoległa jazda, czysta krawędź, gęsty skręt. Dzięki, właśnie o to mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 3 godziny temu, kordiankw napisał: W wieku 22 lat: to zazwyczaj jeszcze mieszka u mamuśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 2 godziny temu, brachol napisał: Możesz mieć kłopot z dobrym oparciem krawędzi pozdro Kreseczka Panie szanowny. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 30 minut temu, Marcos73 napisał: Kreseczka Panie szanowny. pozdro Nie widziałem, żebyś na kreseczkę jeździł, ale ludzie się zmieniają... pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 14 minut temu, brachol napisał: Nie widziałem, żebyś na kreseczkę jeździł, ale ludzie się zmieniają... pozdro Zobaczysz, byle do marca😉. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 4 godziny temu, kordiankw napisał: Ja szanuję i doceniam, 35 lat minęło od ślubu nie wiedzieć kiedy. Wspólne pasje i zainteresowania, dwójka cudownych dzieci, nie mogłem trafić lepiej. Czyżby czasem wchodziła na forum i go czytała ? p.s. Pamiętaj, że to mi udało się ją wywieść na manowce, w lasek za trasę. No dobra, moja żona też przy tym była. Teraz jest już jednak czujna, jak ważka 😉. Tras, nie opuszcza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 8 godzin temu, Marcos73 napisał: Zobaczysz, byle do marca😉. pozdro Liczę na to. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu @Chertan nie wiem gdzie śpicie. My spaliśmy w Predazzo i blisko jest jeszcze Alpe Cermis. Jeździłem tam ,ale niewiele moge powiedziec o tym ośrodku całą noc i caly dzien sypał snieg i bylo go na trasach powyzej butów narciarskich 😄 Pamiętam tylko,że było wesoło i po nartach skończyło się na bombardino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowane) Tymczasem odezwała mi się stara sprawa z kręgosłupem i to nie podczas jazdy na nartach. Długo miałem spokój. Dobrze,że sezon już można zaliczyć do udanych, ale liczę,że w marcu jeszcze pojeżdżę. Zanim mnie połamało udało się wyciągnąć dziadków (moich rodziców) którzy mieli kilkuletnia przerwę od nart. Kilka dni tradycyjnie na Pilsku, spotkanie trzech pokoleń narciarzy to piękna sprawa. Mocne mrozy, pogoda piękna i warunki też świetne. Ludzi jednak sporo, z czego najwięcej bardzo słabo jeżdżących, w dodatku nie stosujących się do żadnych zasad. Bardzo dużo interwencji GOPR. Edytowane 11 godzin temu przez bubol.T 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Kasina dziś petarda 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Ja się jutro wybieram na Czantorię rodzinnie. Wybiera się ktoś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 2 minuty temu, SzymQ napisał: Ja się jutro wybieram na Czantorię rodzinnie. Wybiera się ktoś jeszcze? Będziesz tylko jutro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu (edytowane) 4 minuty temu, SzymQ napisał: Ja się jutro wybieram na Czantorię rodzinnie. Wybiera się ktoś jeszcze? Czantoria otworzyła orczyk na górze,łatwa szeroka niebieska trasa. Edytowane 9 godzin temu przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Just now, Mikoski said: Będziesz tylko jutro? Jestem w okolicy jutro i w niedzielę. Tylko nie wiem napewno czy w niedzielę też konkretnie Czantoria. 1 minute ago, Mikoski said: Czantoria otworzyła orczyk na górze,łatwa szeroka niebieska trasa. Wpadaj, to pojeździmy. 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 12 godzin temu, moruniek napisał: Czyżby czasem wchodziła na forum i go czytała ? p.s. Pamiętaj, że to mi udało się ją wywieść na manowce, w lasek za trasę. No dobra, moja żona też przy tym była. Teraz jest już jednak czujna, jak ważka 😉. Tras, nie opuszcza. A ja gdzie wtedy byłem 🤔? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 37 minut temu, SzymQ napisał: Jestem w okolicy jutro i w niedzielę. Tylko nie wiem napewno czy w niedzielę też konkretnie Czantoria. Wpadaj, to pojeździmy. 😉 Ferie śląskie, Czantoria, najbliższy z Aglomeracji i najdłuższy stok w okolicy,do tego sobota i słońce, brzmi zachęcająco. Napiszcie ile staliście w kolejce do wyciągu😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 5 minut temu, kordiankw napisał: A ja gdzie wtedy byłem 🤔? A jeździłeś z takim jednym Panem Markiem O. oraz moim Maćkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Koniec zimy od jutra rower 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 40 minut temu, bubol.T napisał: Ferie śląskie, Czantoria, najbliższy z Aglomeracji i najdłuższy stok w okolicy,do tego sobota i słońce, brzmi zachęcająco. Napiszcie ile staliście w kolejce do wyciągu😄 I opinia nigdy nie przygotowanej do konca, kamienistej trasy. Są szanse, ale w sobotę? Hmmm..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PTT Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 28 minut temu, mig napisał: I opinia nigdy nie przygotowanej do konca, kamienistej trasy. Są szanse, ale w sobotę? Hmmm..... Z tymi opiniami nie do końca tak jest (ale faktycznie czasami było). Właśnie przed chwilą wróciłem, warunki rewelacja, kolejka na kanapę i orczyk do 10 praktycznie 2-4 minuty, czasami na okrągło. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 5 hours ago, bubol.T said: Kilka dni tradycyjnie na Pilsku, No dokładnie to Buczynka - Jontek a nie Pilsko 😉 A propos co się tam działo, że GOPR jeździł jak taksówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 4 godziny temu, SzymQ napisał: Ja się jutro wybieram na Czantorię rodzinnie. Wybiera się ktoś jeszcze? Ja prawdopodobnie też Czantoria, miała jechać córka, to by było pewnie Wisła, ale jadę sam 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 18 minut temu, lubeckim napisał: No dokładnie to Buczynka - Jontek a nie Pilsko 😉 A propos co się tam działo, że GOPR jeździł jak taksówka? Bezkijkowcy w natarciu, ferie, frekwencja, dużo wariatów jadących na kreskę bez podstawowych umiejętności i panowania nad nartami. Jednego dnia widziałem 4 interwencje. Wcześniej śmigłowiec, bo ktoś połamał udo. Jestem tam co weekend z kilku powodów. Mam najbliżej z mojego domku w górach, jest stosunkowo tanio, nie ma kolejek do wyciągów, trasa jest długa i szeroka o przyjemnym nachyleniu. Warunki śniegowe bardzo dobre,ale przy dużym mrozie i sztucznym śniegu wielu sobie nie radzi,albo przecenia swoje umiejętności. Powiem szczerze,że nie pamiętam kiedy widziałem tyle interwencji podczas jednego sezonu. Zwłaszcza,ze tak jak piszę, moim zdaniem narciarza dobrze jeżdżącego z prawie 40 letnim doświadczeniem, warunki śniegowe są tam wyśmienite, a przygotowanie trasy bardzo dobre. W przyszłym sezonie mam nadzieję zaglądać częściej na Mosorny,odległość podobna,a syn sobie już poradzi na tym wymagającym stoku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, bubol.T napisał: bo ktoś połamał udo. to musiał być gruby dzwon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi