Marcos73 Napisano Poniedziałek o 18:03 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:03 2 minuty temu, Chertan napisał: ino nogi trochę napieprzają Piotruś, bo trzeba się myć some time to time 😉 Pozdrówki dla Ani, niech stracę - dla Ciebie także. Pogoda dzwon. Bawcie się, wieczorami nie trzeba dekalogu przestrzegać, z góry ma pierwszeństwo 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Poniedziałek o 18:07 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:07 3 minuty temu, Marcos73 napisał: Piotruś, bo trzeba się myć some time to time 😉 Pozdrówki dla Ani, niech stracę - dla Ciebie także. Pogoda dzwon. Bawcie się, wieczorami nie trzeba dekalogu przestrzegać, z góry ma pierwszeństwo 🙂 Niech Ci będzie, dzisiaj umyję. Ania też pozdrawia. Dzieciarnia wieczorem przychodzi i mamy grać w mafię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Poniedziałek o 18:11 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:11 Teraz, Chertan napisał: mamy grać w mafię A to jakieś zboczenie zawodowe? Nawet w czasie wolnym cały czas myśleć o robocie 😉 pozdro ps. Mam nadzieję że nikt nie wylosuje "Żeby się zabawić, trzeba kogoś zabić", albo "kosi, kosi łapci". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano Poniedziałek o 18:51 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:51 2 godziny temu, Robur82 napisał: Chyba ludzie wywiedzieli się o akceptowalnych kolejkach w Szczyrku tej zimy. Wczoraj na niedzielę za karnet 146zł dałem, dzisiaj na niedzielę cena 165zł, a to wróży najazad ludzi niestety. Obawiam się powtórki z przed lat i wmawianie sobie, ja tu szybko nie wrócę😘 Nie do końca tak działają te ich dynamiczne ceny. Raczej istotą jest im bliżej terminu tym drożej. Ja zwlekałem, gdyż patrzyłem na pogodę i różnica była ta sama co podajesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Poniedziałek o 19:05 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:05 53 minuty temu, Marcos73 napisał: A to jakieś zboczenie zawodowe? Nawet w czasie wolnym cały czas myśleć o robocie 😉 pozdro ps. Mam nadzieję że nikt nie wylosuje "Żeby się zabawić, trzeba kogoś zabić", albo "kosi, kosi łapci". Tam się ciągle kogoś zabija. Natomiast zawodowo to inna mafia, raczej koperty i takie tam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano Poniedziałek o 19:37 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:37 (edytowane) Po 5 latach przerwy odwiedziłem Włochy. Tre Cime powitało nas słoneczną pogodą, pięknymi widokami, bardzo dobrym przygotowaniem tras oraz małą liczbą ludzi. Zwiedziliśmy cały ośrodek i naprawdę zrobił na nas świetne wrażenie. Garść zdjęć z wczorajszej eskapady: Edytowane Poniedziałek o 19:41 przez tomkly 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano Poniedziałek o 19:44 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:44 (edytowane) Dzisiejszy dzień to moje ulubione Kals-Matrei. Genialny śnieg, świetnie przygotowane trasy i piękne widoki. Edytowane Poniedziałek o 19:49 przez tomkly 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Poniedziałek o 20:06 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:06 21 minut temu, tomkly napisał: Dzisiejszy dzień to moje ulubione Kals-Matrei. Genialny śnieg, świetnie przygotowane trasy i piękne widoki. btw nie wrzucaj tyle fot na raz, bo wyczerpiesz limit. @stari ja mamy już przekroczenia. potem jest grzybnia z dodawaniem zdjęć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano Poniedziałek o 20:08 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:08 2 godziny temu, Chertan napisał: Dzisiaj pierwszy raz Alpe Lucia. Względnie mały ośrodek, natomiast z bardzo fajną w zasadzie większością tras. Zero trawersów, trochę dłuższych niebieskich, świetne czerwonki i kilka średnio stromych czarnych. Super dzień w nudnej lampie. A i komórki SL to zajebiste narty na cały dzień, ino nogi trochę napieprzają. Ale frajda z bujanka nie do przebicia. Ulubiony ośrodek mojej córki w tym rejonie. Moja żona lubi czerwone w słoneczku. Bawcie się przednio. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano Poniedziałek o 21:42 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:42 W dniu 16.02.2025 o 21:32, Gabrik napisał: Pierwszy raz w życiu, w chwalonym i przeklinanym Szczyrku... Pogoda ogólnie dopisała - choć prócz pięknego "alpejskiego" słonka, były chwile z szarugą. Dwudniówka, służąca jako zwykłe pojeżdżenie, ale też jako zastanowienie się nad swoim narciarskim światem, przed alpejskim wypadem. COS pozostał nieodkryty, z pozostałej części ulubioną trasą została 7-demka. Słynna Golgota intensywnie naśnieżana. Niedziela miała być pochmurna... 7demka rano O 12 tylu chętnych w kierunku Zbójnickiej Kopy, ale ja katowałem w niedzielę trasę 7. Trasa 1 po godz 12, to już betonowa autostrada Co z plusów? Mniejsza od widzianych w relacjach ilość osób w kolejkach do wyciągów. Dzisiaj nawet nieco mniej niż wczoraj. Na Solisku po godz 10, około 8-10 minut stania Największy minus, kamienie ukryte pod śniegiem. Dobrze, że narty już z większym przebiegiem, to rysy i uszkodzona krawędź mniej bolą. Przypadkowo wpadłem na @Marxx74x🙂pzdr. Ja tak na szybko cały Szczyrk Młodemu pokazałem - w sumie to na jedynce się zatrzymaliśmy na trzy zjazdy bo jedyne miejsce gdzie można polatać na Małym a potem już na finał egzaminu się cofnęliśmy na Duże Skrzyczne .. FIS zajęty przez MPP a dół zdechniety, nie pokazałem gdzie Tata (czyli ja) wisiał w siatkach jak zdechła ryba na treningu DH .. dla mnie powrót po wielu latach - pozytywne zmiany ale górka się zmniejszyła 🙂 .. Egzamin PI pozytywnie - mamy klubowo kolejnego pomocnika z pierwszego podejścia 🙂 więc w takim klubowym rankingu wychowanków od małego jest 100%. M. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Wtorek o 20:28 Udostępnij Napisano Wtorek o 20:28 Kolejny nudny dzień z nudną pogodą. Lampa bezchmurna, Pellegrino i dużo zabawy. Córa założyła deskę (konsekwencje wyciągnę później), to jej podprowadziłem Salomon Addict Pro, 170 cm, wąziutka. Rewelacyjna zabawa, bardzo skrętna, bezwysiłkowa, a jednocześnie całkiem solidna. Później przesiadka na SL komórkę to duża solidność, ale sporo więcej siły. Salomona przejęła na próbę dziewczyna syna, przesiadła się z Head GS RD i bardzo pozytywnie. Dobry skręt, zabawa, zupełnie inna sylwetka. Dla mnie bardzo na plus. Ma pewno dobra narta na cały dzień, ale dla lubiących kręcić. 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano wczoraj o 00:14 Udostępnij Napisano wczoraj o 00:14 (edytowane) 3 godziny temu, Chertan napisał: Salomon Addict Pro, 170 cm, wąziutka. Rozumiem że 66 a nie 76? Edytowane wczoraj o 00:14 przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 06:15 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:15 Wczoraj dzionek spędzony w Santa Bachledka w przemiłym towarzystwie @KrzysiekK i jego "dzieciątek".. Pogadane.. pośmiane.. pośmigane - jak to z Krzychem..... Natka wymiata!!! Dzięki Krzychu. Red Devil i Leośka wynurzają się z Jezierska 😉 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 09:07 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:07 2 godziny temu, Lexi napisał: Wczoraj dzionek spędzony w Santa Bachledka w przemiłym towarzystwie @KrzysiekK i jego "dzieciątek".. Pogadane.. pośmiane.. pośmigane - jak to z Krzychem..... Natka wymiata!!! Dzięki Krzychu. Red Devil i Leośka wynurzają się z Jezierska 😉 Natka przy Tobie dostaje skrzydeł jak po red bulu … Było mi bardzo przyjemnie spędzić ten czas w Twoim towarzystwie. Do rychłego … 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano wczoraj o 17:26 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:26 17 godzin temu, tomkly napisał: Rozumiem że 66 a nie 76? Tak, 66 mm. Ciekaw jestem, czy 76 mm jest też taka skrętna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano wczoraj o 17:29 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:29 Pojeżdżone w Alpe Lucia ponownie, te kilka tras na krzyż ma swój urok o okoliczności przyrody. Dzisiaj omc gigantka Blizzard WRC, przyzwoite bujanko, ale cisnąć trzeba było bardziej, żeby z niej coś wykrzesać. Rano mgiełka, a potem lampeczka . 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano wczoraj o 18:03 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:03 (edytowane) Znam dość dobrze ten ośrodek, super! Nieopodal macie Latemar chyba na jednym karnecie. Polecam, bo naprawdę warto. 🙂 fajne foty Edytowane wczoraj o 18:04 przez Dany de Vino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 18:17 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:17 Cześć Piotrek w Latemar orczyk na szczyt Pala di Santa Zenggen czy coś takiego. Traska z góry Wam się spodoba. Trzymaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano wczoraj o 18:19 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:19 1 minutę temu, Mitek napisał: Cześć Piotrek w Latemar orczyk na szczyt Pala di Santa Zenggen czy coś takiego. Traska z góry Wam się spodoba. Trzymaj się. Cześć Na tej trasie Bartek nagrywał kilka filmów z tego co kojarzę. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 18:30 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:30 Godzinę temu, Chertan napisał: Tak, 66 mm. Ciekaw jestem, czy 76 mm jest też taka skrętna. Myślę, że to może być niezła całodzienna narta. Kurcze, w sobotę jeździłem z gościem i miał takie, gadałem z nim. Kurteczka mogłem poprosić, żeby dał się karnąć. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano wczoraj o 19:21 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:21 Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Piotrek w Latemar orczyk na szczyt Pala di Santa Zenggen czy coś takiego. Traska z góry Wam się spodoba. Trzymaj się. Pewnie o tą chodzi: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano wczoraj o 19:24 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:24 (edytowane) 1 godzinę temu, Chertan napisał: Tak, 66 mm. Ciekaw jestem, czy 76 mm jest też taka skrętna. Aż tak nie, natomiast w dalszym ciągu bardzo reaktywne. Generalnie 76 to jedyny sensowny wybór, żeby mieć nartę w miarę uniwersalną. Jak chodzi o szerokość 66 to jest bezpośredni konkurent nart slalomowych, a w tej kategorii nie ma szans w starciu z topowymi konstrukcjami do tego celu przeznaczonymi. Jeśli kupować to 76. Edytowane wczoraj o 19:25 przez tomkly 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano wczoraj o 19:42 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:42 (edytowane) Od kilku dni pogoda wygląda tak jak na załączonych poniżej zdjęciach. W dolinie zastoina mrozu, na wysokości 1,5 km około 200 m szerokości warstwa chmur a powyżej pełne słońce i potężna inwersja, z 10 stopni cieplej. Czy ktoś rozpozna ten ośrodek z kilku zdjęć?? Dla ułatwienia charakterystyczny zamek na dwóch ostatnich fotkach. Edytowane wczoraj o 19:42 przez tomkly 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano wczoraj o 19:56 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:56 23 godziny temu, Chertan napisał: Kolejny nudny dzień z nudną pogodą. Lampa bezchmurna, Pellegrino i dużo zabawy. Córa założyła deskę (konsekwencje wyciągnę później), to jej podprowadziłem Salomon Addict Pro, 170 cm, wąziutka. Rewelacyjna zabawa, bardzo skrętna, bezwysiłkowa, a jednocześnie całkiem solidna. Później przesiadka na SL komórkę to duża solidność, ale sporo więcej siły. Salomona przejęła na próbę dziewczyna syna, przesiadła się z Head GS RD i bardzo pozytywnie. Dobry skręt, zabawa, zupełnie inna sylwetka. Dla mnie bardzo na plus. Ma pewno dobra narta na cały dzień, ale dla lubiących kręcić. @Chertan mogę poprosić o uściślenie modelu Head? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano wczoraj o 20:54 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:54 52 minuty temu, Gabrik napisał: @Chertan mogę poprosić o uściślenie modelu Head? Wiele więcej nie napiszę, poza tym że 159 cm długości i 17 m promień, dziewczę ma niecałe 160 cm wzrostu. Co do Latemar, to już byliśmy raz i jutro znowu. Ośrodek znamy na pamięć. Ten orczyk na szczycie to fajny punkt widokowy. Od biedy trasa taka se nas początku, potem przechodzi w czarną i umiarkowanym nachyleniu. Od pewnej godziny jest bardzo zryta i nie jest atrakcyjna. Moje ulubione to trasy z Monte Angello, równolegle z krzesła 16, potem z krzesła 21 i 20 do samego dołu w Obereggen. Jest gdzie pojeździć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi