Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś mało zdjęć. W nocy bez mrozu. O 11:00 godzina ulewnego deszczu. Po deszczu stok mocno podsiąknięty wodą i wiosenne nartowanie.

IMG-20250213-124155383-HDR.jpg

Pojeździłem na nartach syna.

IMG-20250213-122553778-HDR.jpg

Na nartach szwagra też. 

IMG-20250213-111415359.jpg

Po deszczu nawet trochę przecierało się słońce.

IMG-20250213-120624539-HDR.jpg

• Like 3
  • Thanks 2

Pochwalę się, narzeczona syna piąty dzień na nartach. Dziewczyna od zera pod moim okiem, zjechane wszystkie otwarte trasy w SMR i COS włącznie z czarnym odcinkiem od Grzebienia do Dolin zrytym po porannym treningu klubowiczów i techniką taką jak na filmie.

IMG_8263.png

• Like 8
  • Thanks 2

18 minut temu, kordiankw napisał:

Pochwalę się, narzeczona syna piąty dzień na nartach. Dziewczyna od zera pod moim okiem, zjechane wszystkie otwarte trasy w SMR i COS włącznie z czarnym odcinkiem od Grzebienia do Dolin zrytym po porannym treningu klubowiczów i techniką taką jak na filmie.

Ciężki test dla przyszłej żony, no ale widzę że zdała 😁 wszystkie tak testujecie czy tylko te rokujące? 😉
Gratulacje!

• Haha 1

2 minuty temu, zając napisał:

Ciężki test dla przyszłej żony, no ale widzę że zdała 😁 wszystkie tak testujecie czy tylko te rokujące? 😉
Gratulacje!

to jest akurat najlepsza metoda - sam zastosowałem

• Like 2

6 minut temu, kordiankw napisał:

Zdała 😀

Uprawia jakieś inne sporty? To zdecydowanie pomaga w złapaniu pierwszych szlifów. Moja siostra miała kiedyś chłopaka, bardzo wysoki, co już utrudnia balans, ale ćwiczył chyba karate od dziecka,  miał świetny balans i narty złapał od razu. Oczywiście doskonalenie techniki to już inny etap.

Godzinę temu, kordiankw napisał:

Pochwalę się, narzeczona syna piąty dzień na nartach.

Witku, świetnie. 🙂 Niech już syn dalej nie kombinuje. 🙂 Widać, że dziewczyna ruchowo sprawna. Tylko sie zastanawiam czy ucząc ją nie złamałeś przepisów i regulaminu ośrodka. 😉

• Haha 1

46 minut temu, a_senior napisał:

Witku, świetnie. 🙂 Niech już syn dalej nie kombinuje. 🙂 Widać, że dziewczyna ruchowo sprawna. Tylko sie zastanawiam czy ucząc ją nie złamałeś przepisów i regulaminu ośrodka. 😉

1 godzinę temu, kordiankw napisał:

Zdała 😀

Z kodeksu FIS-u też? 😉

• Haha 2

2 godziny temu, kordiankw napisał:

Witek, jak na piąty dzień jest znakomicie. Szacun dla Ciebie za wzorcową postawę ojca rodziny oraz jakość nauczania. U mnie niestety córka odmówiła nauczania OMC zięcia w obawie przed tym, tu cytat: że go ojciec na stoku zabijesz. W efekcie tego ona od trzech lat nie jeździ na nartach i towarzyszy mu w leżeniu na kanapie. Jakbyś mi mógł pożyczyć Twoją strzelbę... 😡

Edytowane przez tomkly
  • Like 2
  • Haha 5

1 godzinę temu, bubol.T napisał:

Uprawia jakieś inne sporty? To zdecydowanie pomaga w złapaniu pierwszych szlifów. Moja siostra miała kiedyś chłopaka, bardzo wysoki, co już utrudnia balans, ale ćwiczył chyba karate od dziecka,  miał świetny balans i narty złapał od razu. Oczywiście doskonalenie techniki to już inny etap.

Razem z synem są bardzo aktywni, 4-5 dni w tygodniu siłownia ale treningi głównie cardio, rower, bieganie i generalnie zdrowy tryb życia.

• Like 1

12 minut temu, bubol.T napisał:

Ale kaleka. Do instruktora go wysłać, zawsze się boję o syna . Ten przynajmniej jechał wolno, a ilu jest takich, nieśmiertelnych jadących na pełnym gazie, bez jakiegokolwiek panowania nad nartami.

Wolno to jechała Aneta, starałem się zabezpieczyć jej tyły, ale ten cymbał bezkijkowiec zapierdalal bez żadnej kontroli, to dojazdówka do kanapy na Dolinach.

19 minutes ago, bubol.T said:

Ale kaleka. Do instruktora go wysłać, zawsze się boję o syna . Ten przynajmniej jechał wolno, a ilu jest takich, nieśmiertelnych jadących na pełnym gazie, bez jakiegokolwiek panowania nad nartami.

Obstawiam, że on już będzie jeździł wolno. Istnieje pewne prawdopodobieństwo, że @kordiankw zwrócił mu uwagę...

Edytowane przez SzymQ
  • Haha 2

W temacie synowych (u Witka in spe). 🙂 Tak jeździła moja synowa po 3 dniach jeżdżenia na nartach, w tym te pierwsze 2 dni były na pólku w Polsce. A filmik jest z Ischgl z 2014 r. Wg mnie nieźle. Nie moja zasługa, uczył ją syn. Ale dziewczyna b. sprawna ruchowo. https://youtu.be/8KTuV94XGxA?si=hGxJBzqoGH8DQFLp

• Like 2

12 minut temu, kordiankw napisał:

Wolno to jechała Aneta, starałem się zabezpieczyć jej tyły, ale ten cymbał bezkijkowiec zapierdalal bez żadnej kontroli, to dojazdówka do kanapy na Dolinach.

Ja też zawsze staram się zabezpieczać Nikodema z tyłu ,ale identyczną sytuacje mieliśmy na Buczynce,  na końcówce trasy jest takie samo przewężenie, gdzie z założenia powinno się zwalniać. Tyle ,że gość był na tyle ogarnięty, że minął młodego wjeżdżając na skarpe i pojechał dalej. Ten wasz to był typowy bezkijkowiec.

Edytowane przez bubol.T
  • Like 2