brachol Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego 26 minut temu, Mikoski napisał: Bruner 😁 Mam tak samo jak jadę z rodziną na krześle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego Czyżby to był jeden z łamanych wyciągów systemu Poma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego 2 godziny temu, kordiankw napisał: Dzień Dobry, Ps. Co łączy te 4 pary nart 😉? Patrząc na stok, to oprócz Brunera determinacja właścicieli i dużo rys na ślizgach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego Solisko - Hala Pośrednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego 1 godzinę temu, Chertan napisał: Patrząc na stok, to oprócz Brunera determinacja właścicieli i dużo rys na ślizgach 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego 3 godziny temu, kordiankw napisał: Dzień Dobry, Ps. Co łączy te 4 pary nart 😉? Czy drugie od prawej to MX-y 75? czy mogę prosić właściciela o kilka słów do mikrofonu na temat wrażeń z jazdy w różnych warunkach? [kto by pomyślał że rozważam zakup nart z tipsami 😁] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego MX-74, długość 164. Żona jeździ na nich trzeci sezon i sobie je chwali, ale ona nie ma specjalnych wymagań. Co jej kupię, to jej pasuje i jeszcze uważa, że zakup niepotrzebny, bo stare też były jeszcze ok. Kilku słów do mikrofonu nie da, bo nie ma jej na SF 🤣. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego 1 minutę temu, kordiankw napisał: MX-74, długość 164. Żona jeździ na nich trzeci sezon i sobie je chwali, ale ona nie ma specjalnych wymagań. Co jej kupię, to jej pasuje i jeszcze uważa, że zakup niepotrzebny, bo stare też były jeszcze ok. Kilku słów do mikrofonu nie da, bo nie ma jej na SF 🤣. Dziękuję za skromne informacje. A te drugie Kastelki - co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego 55 minut temu, zając napisał: Dziękuję za skromne informacje. A te drugie Kastelki - co to? MX-78, długość 178. Na tych jeździłem osobiście. Fajnie się tym jeździ po już zdegradowanym stoku. Na sztruksie też sobie radzi. Mniej męcząca niż slalomki, ale moja ulubioną stały się w tym sezonie te dynastary. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego 1 godzinę temu, zając napisał: Dziękuję za skromne informacje. A te drugie Kastelki - co to? Osobiście mogę Ci polecić te ,ale to slalomki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego Godzinę temu, bubol.T napisał: Osobiście mogę Ci polecić te ,ale to slalomki Dziękuję, ładny kolorek ale slalomki mam, szukam nieco dłuższego promienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego Dziś pojeżdżone. Trochę zdjęć. Jakieś babsko prawie by strzeliło moją córkę gdyby nie odbiła. Młody jedzie. Warunki bardzo fajne. Vita Nova. Reszta ekipy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego 7 godzin temu, Jan napisał: Solisko - Hala Pośrednia Fajne góry w Scyrku nam wyrosły😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alicja2024 Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego W dniu 19.01.2025 o 18:30, grimson napisał: Pojezdzone pierwszego dnia. Skupiliśmy się na gondoli Folgarida z przyległościami. Początek niezły, pochmurnie ale bez opadów, płaskie światło. Na pierwszy ogień poszła niebieska 2 o długości 3 km. Początek słaby, bo jest to część wspólna z niebieską 3, idącą do drugiej części Folgaridy. Sporo osób na stoku z różnym skillem. Stąd od samego początku dużo muld i odsypow, zupełnie jak w PL. Druga część tej trasy 2 juz lepsza, bo mniej ludzi, to i bardziej równo. Moje damy zdecydowały, że giry się umęczyły i czas na knajping. Więc wspólny wjazd na góre, panie do knajpy, ja na drugi zjazd niebieską 2. Tutaj już solo i trochę szybciej. Skusiła mnie czarna 1, no i trzeci zjazd dnia na niej zaliczony. Warun elegancki, bo pusto i twardo, no i długa bo ma 1.8km długości i nachylenie max 58%. Było po drodze pare na niej ścianek, na jednej z nich dzielnie sobie szurałem, a tu jedna lokalna dziewczyna poszła na dół pełnym ogniem i do tego ciętym. Szczęka mi spadła. Dobrze że GS ma krawędzie po serwisie, żadnych problemów z przyczepnościa. Potem dołączyłem do pan, które zadawały szyku w knajpie przy końcu gondoli. Tam okazało się, że miejsce jest całkiem zacne. Ogromny wybór napitków i jedzenia, wszystko przygotowane pod narciarzy. Ruchome schody na II piętro gdzie była knajpa, żeby było łatwiej tam się dostać w butach narciarskich. Obsługa uśmiechnięta, w kierunku moich pań wyjątkowo suszyli zęby , bo co blond to blond. Ja po pauzie uderzyłem kanapa 4 osobową nr 3 na Monte Spolverino (wys 2092). Do samej kanapy tłumek jak pod Luxtorpeda w szczycie sezonu na CG, czekanie do 15 minut. Zjechałem w ciekawych warunkach na czarnej nr 5, oraz czerwonych 4 i 8. W ciekawych warunkach, bo początkowy delikatny opad białego zamienił się w zwykły mocny opad białego, do tego mocne mleko. W tych warunkach gogle od środka mi zamarzły i jeździłem bez. Widoczność nieciekawa xD Pierwsze koty za płoty, dziś była rozgrzewka, jutro mocniejsze uderzenie. O ile mi panie za szybko nie wymiękną. Na miejscu sporo języka polskiego, to był drugi język na stokach po włoskim. Umiejetnosci. Skrajnie różne, bez wchodzenia w narodowości. Dużo szkółek narciarskich na niebieskich trasach przy Monte Spolverino. Na czarnej nr 5 włoski instruktor szkolił dwie dziewczyny, które dopiero co wyszły z jazdy pługiem. Widok innej dziewczyny jadącej pełnym cietym gazem ścianki na czarnej nr 1 na długo zapamiętam. Widzialem Carabinieri w niebieskich strojach narciarskich w knajpie. Niedługo idziemy na kolację, jutro dzień nr 2. Norweg niestety albo stety pokazuje do czwartku włącznie opad białego i nisko wiszące chmury. Być może trzeba będzie zostawić GS i spróbować Kastli. Widziani skiturowcy, załączam fotkę. Osobom często odwiedzającym włoskie stoki polecam podstawowy kurs języka włoskiego online w Belle Parole https://belleparole.com.pl/ 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego Dzisiaj w dolinie Paznaun było magicznie. Dodatkowo spadło 5cm świeżego śniegu. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego (edytowane) Dziś w końcu zaczęło sypać śniegiem, ale nie są to duże opady. Jak na razie to strasznie nudna ta austriacka zima, mało śniegu i cały czas słońce tak jak we Włoszech. 😃 Edytowane 12 Lutego przez tomkly 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego Dzień Dobry Szczyrk 🌧️ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego Do kiedy jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 20 godzin temu, Jan napisał: Solisko - Hala Pośrednia Jak widać jeszcze trochę kamieni wystaje na Golgocie, ale obiecują że udostępnią tę trasę od przyszłego tygodnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 23 minuty temu, Harnaś napisał: Jak widać jeszcze trochę kamieni wystaje na Golgocie, ale obiecują że udostępnią tę trasę od przyszłego tygodnia. Pamiętaj kamienie można ominąć 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 35 minut temu, lubeckim napisał: Do kiedy jesteś? Dziś do południa niestety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego dzisiaj rano deszcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 2 odcinek już śnieg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 7 minut temu, Jan napisał: 2 odcinek już śnieg A start z jakiej wysokości? W Bormio padał deszcz do 1500m - powyżej już śnieg. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego Dzis pogoda rowniez sie usmiechnela do nas i w koncu cos widac. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi