Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, MarioJ napisał:

W AT dzisiaj nadal pięknie. Szwajcaria wymięka przy tym.

oczywiście ale akurat jak już muszę 🙂

zjeżdżać w Ischgl to szwajcarska strona jakoś tak lepiej mi się podoba

Edytowane przez Jan
  • Thanks 1

Wróciłem pół godziny temu z wieczornej jazdy w Szczyrku, dawno mnie tam nie widzieli. Muszę powiedzieć że ujeździłem się po pachy w te 3 godziny było zaje  fajnie. Obydwie oświetlone trasy czyli nr trzy 2800 metrów i trasa nr jeden 1700 metrów przygotowane bardzo dobrze, śniegu mają sporo na trasach więc żadnych przetarć, na koniec jazdy lekkie odsypy po których jeździło się rewelacyjnie lekko po górze nie walcząc z nimi. Chyba jeszcze wrócę na wieczorną jazdę do TMR 😁 I jeszcze parking za darmo na wieczornych 🤪

Edytowane przez Mikoski
  • Like 5
  • Thanks 1

Godzinę temu, Mikoski napisał:

Wróciłem pół godziny temu z wieczornej wyjazdy w Szczyrku, dawno mnie tam nie widzieli. Muszę powiedzieć że ujeździłem się po pachy w te 3 godziny było zaje  fajnie. Obydwie oświetlone trasy czyli nr trzy 2800 metrów i trasa nr jeden 1700 metrów przygotowane bardzo dobrze, śniegu mają sporo na trasach więc żadnych przetarć, na koniec jazdy lekkie odsypy po których jeździło się rewelacyjnie lekko po górze nie walcząc z nimi. Chyba jeszcze wrócę na wieczorną jazdę do TMR 😁 I jeszcze parking za darmo na wieczornych 🤪

Intensywnosc byla sroga! Dzięki Panie za wspólne śmiganko. Nadal sie cieszę 😂

IMG_20250210_171003.thumb.jpg.960908e2a49ab4eb0ee47adab5d1f356.jpg

• Like 5

Info dla @Gabrik, Dziś jazda tylko na SMR. Warunek jak na tak długi okres bez opadów śniegu bardzo dobry. Pod spodem lodowy podkład, a na nim niewielki puszek, dzięki czemu trasy się mało degradują, jedynie na nasłonecznionych ściankach tworzą się niewielkie odsypy. Najlepsze warunki na czerwonej jedynce, twardo i równo.

• Like 1
  • Thanks 2

17 minut temu, kordiankw napisał:

Info dla @Gabrik, Dziś jazda tylko na SMR. Warunek jak na tak długi okres bez opadów śniegu bardzo dobry. Pod spodem lodowy podkład, a na nim niewielki puszek, dzięki czemu trasy się mało degradują, jedynie na nasłonecznionych ściankach tworzą się niewielkie odsypy. Najlepsze warunki na czerwonej jedynce, twardo i równo.

A jak frekwencja?

6 minut temu, bubol.T napisał:

@Jan Goryczkowa już była, teraz jest Małe Skrzyczne na ostatniej fotce 

faktycznie mocno przypomina górnicze wyciągi, przewyższenie 300 m zbudowany w latach 70 tych, wyżej jeszcze 2 orczyki wywożące na 2540 m i zjazd do doliny na 1040 m ale jak się nie ochłodzi i nie spadnie śnieg to będzie nieprzejezdny - tu końcówka 

IMG_9163.thumb.jpeg.6356a4c26a166c7fd5557b759c2c6957.jpeg

IMG_9157.thumb.jpeg.5497af5867dd72abe887895fa1f62ef0.jpeg

IMG_9164.thumb.jpeg.f898ecee20f70964d4afee0463fd9536.jpeg

• Like 2

Dziś kolejny dzień lampy i fajnej jazdy. Dojechał szwagier i Chrześniak w drodze z Dolomitów do domu. 

Lampa.

IMG-20250211-124322620.jpg

Choinki ośnieżone z armatek.

IMG-20250211-093720912-HDR.jpg

Nasypane dość dużo śniegu, jeszcze w hałdach. 

DSC-2010.jpg

Tu przegięli, łagodny odjazd trasy praktycznie zasypali, trup słał się gęsto.

IMG-20250211-124410072-HDR.jpg

Wyciąg chodził raczej obłożony.

DSC-2009.jpg

• Like 6