Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

A ja mam dwa miejsca dla facetów w Zauchensee. Mamy dom od soboty 8.02 do soboty 15.02 w Zauchensee w centrum (jeżeli to można nazwać centrum 🙂). 35 E od osoby za dobę ze wszystkim (sprzątanie, klimatyczne itd.) Trzeba mieć swoją - w sensie powłoczki albo spiwór i ręcznik. Do wyciągu 150 metrów.

Pozdro

• Like 3

Dziś drugi dzień z zaplanowanych pięciu na Chopku i drugi dzień pełnej lampy. Pogoda doprawdy wyśmienita. Cały dzień słonko i mrozik, tak że trasy nie degradowały się (w sensie powstawania muld) prawie w ogóle. Wystartowaliśmy w drugiej gondolce o 8.30 i do 10 pełny luz na wszystkich stokach. Potem oczywiście dobiło. O 10.30 krótka przerwa na kawę, czy co tam kto lubi i do roboty. Ale ponieważ ludzi zaczęło gwałtownie przybywać i np. kolejka do gondolki na górę zrobiła się dla mnie za duża, zacząłem rozważać zakup fastpassa. Ale znalazło się inne rozwiązanie. Do innych wyciągów kolejki były tak na 3 do 5 minut, więc szarą do Rownej Holi i  stamtąd stare krzesełko na Koński Gruń, który jest już blisko szczytu. Potem  hajda niezatłoczoną czarną do Priehyby i dalej czerwoną do Zahradek. Super jazda! Ogólnie, łatwiejsze trasy były już od tego momentu bardzo zatłoczone, ale te trudniejsze zazwyczaj prawie puste. Pojeżdżone do wiwatu! O 14.30 mieliśmy dosyć. Pogoda ma się podobno utrzymać do czwartku, ale ponieważ od następnego poniedziałku znowu ma być tydzień lampy, pojawił się pomysł aby po weekendzie znowu tu wrócić i pewnie tak się stanie... Jak emerytura, to przecież trzeba jej używać, bo pewnie właśnie po to ona jest! 

Pozdr4all 🙂 !

Trasa 3.jpg

• Like 9
  • Thanks 1

Godzinę temu, Chertan napisał:

Może ktoś by chciał dołączyć do czterodniówki busowej? Wyjazd 14 marca wieczorem, 4 dni na nartach i powrót w środę rano. Na razie 6 ludzi jest i szukamy chętnych do zapełnienia busa. Zapewne gdzieś w Tyrolu, pewnie @tomklyzna więcej szczegółów. 

Piotruś, pisałeś do mnie. Obgadam z Szefową jakie ma plany na wiosnę. Ja nie decyzyjny jestem😀. Majówka już zaklepana we Włoszech.. ale raczej 🚴 nad Gardą.

pozdro

3 hours ago, Lexi said:

Pilsko dzisiaj lampa pełna - warun cudny - narodu w sr…..

Tzn dokładnie Kamienna - Solisko na trawersie Jontka 😞 bo Pilsko (niestety) nie działa i nie wiem czy tej zimy jeszcze to ruszy 😞 Mamy kolejny sezon na silne wyże, tym razem z mrozami ale niestety bez opadów 😞

A apropos mojej radosnej twórczości, to ta się właśnie renderuje. Premiera może i już dzisiaj 🙂

image.thumb.png.91a3f530fc082557b30d98822d86a951.png

20 minut temu, lubeckim napisał:

Tzn dokładnie Kamienna - Solisko na trawersie Jontka 😞 bo Pilsko (niestety) nie działa i nie wiem czy tej zimy jeszcze to ruszy 😞 Mamy kolejny sezon na silne wyże, tym razem z mrozami ale niestety bez opadów 😞

A apropos mojej radosnej twórczości, to ta się właśnie renderuje. Premiera może i już dzisiaj 🙂

image.thumb.png.91a3f530fc082557b30d98822d86a951.png

Czekam w napięciu na Twe dzieło!

15 minut temu, lubeckim napisał:

Jontek Buczynka też działa i jeżdżę tam co weekend, dla mnie świetna trasa, w sam raz na moje potrzeby. Mój syn radzi sobie na niej świetnie, jest szeroko, niezbyt stromo i jest długa jak na polskie realia. My w tej chwili niczego więcej nie potrzebujemy, poza metrem śniegu oczywiście. 

Zdarzało się,że była kiepska zima, a w marcu ,a nawet w kwietniu nasypało tyle śniegu,że można było zjechać do samego dołu. W tym roku może być podobnie. Pytanie ,czy uruchomią wtedy ośrodek dla garski zapaleńców. 

Kiedyś na początku kwietnia nasypało chyba z metr śniegu, wzięliśmy dwa dni urlopu i jeździliśmy na Pilsku prawie sami. Spalismy obok kolei baba ba nartach zjazd pod same drzwi. Było może kilkadziesiąt osób na całym ośrodku ale wszystkie wyciągi działały. Teraz nawet nie ma takiej możliwości. Ewentualnie włącza na weekend, kasa musi się zgadzać, a kolej baba nie działa. 

• Like 1

3 godziny temu, Lexi napisał:

Jaki duży jest bus?.. 😉

9 osób wraz z kierowcą, zmieścisz się. Ma być większy, żeby nogi nie o wyciągnąć. 

3 godziny temu, Marcos73 napisał:

Piotruś, pisałeś do mnie. Obgadam z Szefową jakie ma plany na wiosnę. Ja nie decyzyjny jestem😀. Majówka już zaklepana we Włoszech.. ale raczej 🚴 nad Gardą.

pozdro

Jesteś na grupie, więc na bieżąco masz info, jak szefowa nie da, to ja dam urlop

• Haha 1

4 godziny temu, Chertan napisał:

Może ktoś by chciał dołączyć do czterodniówki busowej? Wyjazd 14 marca wieczorem, 4 dni na nartach i powrót w środę rano. Na razie 6 ludzi jest i szukamy chętnych do zapełnienia busa. Zapewne gdzieś w Tyrolu, pewnie @tomklyzna więcej szczegółów. 

Ja bym chętnie dołączył. Wyjazd ze Śląska?

4 godziny temu, Mitek napisał:

Cześć

A ja mam dwa miejsca dla facetów w Zauchensee. Mamy dom od soboty 8.02 do soboty 15.02 w Zauchensee w centrum (jeżeli to można nazwać centrum 🙂). 35 E od osoby za dobę ze wszystkim (sprzątanie, klimatyczne itd.) Trzeba mieć swoją - w sensie powłoczki albo spiwór i ręcznik. Do wyciągu 150 metrów.

Pozdro

Cześć

Dojazd we własnym zakresie? Można na krócej?

pozdro

6 godzin temu, brachol napisał:

Cześć

Dojazd we własnym zakresie? Można na krócej?

pozdro

Tak, można na krócej, Tak dojazd we własnym zakresie bo my jedziemy z Wawy i nie zbaczamy. Ekipa przyjaciół moich. Rybelek jedzie i dzieci moje też. Masz tej na priv - daj sygnał to Zadzwonię dzisiaj do południa i Ci wszystko powiem.

Pozdro