Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Jan napisał:

A w marcu jest tam jeszcze śnieg ?

na górze powinno być spoko, od połówek w dół no to będzie "punched potatoes" ;).

Na swieta byłem we Flachau to non stop wszystkie armatki chodziły mimo ze było 140cm sniegu.

Ewidentnie kumulowali na marzec.

1 minutę temu, Clip napisał:

na górze powinno być spoko, od połówek w dół no to będzie "punched potatoes" ;).

Na swieta byłem we Flachau to non stop wszystkie armatki chodziły mimo ze było 140cm sniegu.

Ewidentnie kumulowali na marzec.

79,5 eur z karnetem w kasie za coś biorą

Godzinę temu, Lexi napisał:

Wozem Drzymały czy na chatę?

Wozem, podobno tolerują nocowanie pod Pitztalem, w Solden jest kamping (ten pod gondolą full obłożony ale w dolinie powinny być miejsca) tak że jest wstępny planik 2 lodowce oraz Hoch- i Obergurgle zwiedzić (nie byliśmy jeszcze).

• Like 3

3 godziny temu, Clip napisał:

2 razy drozej niz Polsce za 30 x wiecej tras o ogolnej jakosci nawet nie wspominam. Także spoko deal

Wszystkimi jednocześnie nie pojedziesz

tyle tylko ze lepszej jakości śnieg, bo wyżej, i nie robisz kilka susów między mróweczkami i znów w kolejkę

22 godziny temu, cyniczny napisał:

Jak kolejki do kolejek w ski amade?

Dziś Wagrain zachodnia część i Alpendorf/ St. Johann, kolejek nie było

W szczycie dnia byłem w St. Johann wiec nie wiem do końca jak Wagrain. Wracając po 13 do Wagrain, to może na krześle łączniku ze 3min, pewnie też ludzie wracali.

• Thanks 1

Dojechaliśmy, odrobinę z przygodami ale jesteśmy. Trasy zrobione poprawnie, trasa za laskiem, łączniki itp. Ludzi mało ale narty, a zwłaszcza deski niosły ich w cały świat (lub okoliczny las). Pogoda - istna lampa. 

Trasa za laskiem.

IMG-20250201-134744918.jpg

Raz jeszcze. 

IMG-20250201-134911986.jpg

Na dole.

IMG-20250201-134919332-HDR.jpg

Łącznice

IMG-20250201-135726489.jpg

Ludzi bardzo mało lub bardzo mało.

IMG-20250201-154620575.jpg

Stok trzymał się do końca dnia.
IMG-20250201-154629253.jpg

c.d.n.

• Like 4

3 minuty temu, moruniek napisał:

Dojechaliśmy, odrobinę z przygodami ale jesteśmy. Trasy zrobione poprawnie, trasa za laskiem, łączniki itp. Ludzi mało ale narty, a zwłaszcza deski niosły ich w cały świat (lub okoliczny las). Pogoda - istna lampa. 

Trasa za laskiem.

IMG-20250201-134744918.jpg

Raz jeszcze. 

IMG-20250201-134911986.jpg

Na dole.

IMG-20250201-134919332-HDR.jpg

Łącznice

IMG-20250201-135726489.jpg

Ludzi bardzo mało lub bardzo mało.

IMG-20250201-154620575.jpg

Stok trzymał się do końca dnia.
IMG-20250201-154629253.jpg

c.d.n.

Orczyk chodzi?

2 godziny temu, Robur82 napisał:

Dziś Wagrain zachodnia część i Alpendorf/ St. Johann, kolejek nie było

W szczycie dnia byłem w St. Johann wiec nie wiem do końca jak Wagrain. Wracając po 13 do Wagrain, to może na krześle łączniku ze 3min, pewnie też ludzie wracali.

z mojego doswiadczenia to Space Jety potrafia się zapchać, w krytycznych momentach trzeba na godzine dwie wyskoczyc na Rotte Achter tam wyraznie mniej ludzi odbija a sama trasa tez jest bardzo fajna i całkiem długa ... 

Edytowane przez Clip

Chodzi Ci o gondolę Rote pomiędzy Flachau a Wagrain

Tak bardzo fajna, na raz ciągnie z dołu praktycznie na szczyt, kilometrów można napykać i ma zarąbistą zaletę, lodowy dół odwrotnie do wszystkich innych tras Flachau-Wagrain jest płaski/niebieski. A góra przyjemnie czerwona. Mamy koleżankę slabiej jezdzącą to ze 2 razy z góry wracala gondola do polowy wysiadala i niebieską trasą na dol już na nartach.

Mi natomiast najbardziej podobała się czerwona 34 do gondoli Bachaubahn w części St Johann/Alpendorf. Fajne pagórki na niej, i na ściance przed tymi pagórkami można setkę osiągnąć😀😀😀

Edytowane przez Robur82

ona sie nazywa Rotte Achter czyli czerwona ósemka. startuje z drogi Wagrain-Flachau i konczy minimalnie ponizej Flying Mozzarta, faktycznie na dole jest niebieska.

Trasa jest trochę z boku i nie kazdy tam trafia stad chyba mniej ludzi.

570549666_CleanShot2025-02-01at22_11.31@2x.thumb.png.33c6a5632a2250eeec11607931e0003e.png

Edytowane przez Clip