Lexi Napisano Sobota o 19:03 Udostępnij Napisano Sobota o 19:03 2 minuty temu, Chertan napisał: Ja myślałem, żeś jakiejś wymyślnej przenośni użył, poetyckiej metafory, a Ty tak dosłownie...I cały urok w pizdu... Ja prosty chłop zee fsi jezdeem anie jakiś Stasys Eidrigevicius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano Sobota o 19:08 Udostępnij Napisano Sobota o 19:08 12 minut temu, Chertan napisał: No wyjaśnić koledze, bo spać nie będę mógł. Ania pojechała odpocząć od chłopa do Maroka. Zatem to Svijany z bubolem wypiję zdalnie, żeby nie było, że się alkoholizuję sam. Niestety mam teraz tylko Svijansky Baron, nieco mocniejsze, ciut za mocne dla mnie. Ale z kolegą to wypiję. @Chertan otwieram 🍻 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Sobota o 19:10 Udostępnij Napisano Sobota o 19:10 @bubol.T OK, to ja też, odpadam od kompa i idę oglądać zjazd w Kicku (albo SG, przemyślę), co prawda wyniki nieco znam, ale i tak będzie przyjemnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Sobota o 22:53 Udostępnij Napisano Sobota o 22:53 Cze Młody odebrany, przejechane za kółkiem 1450km na luzie. Wyszło szybszy dojazd do Bormio dokładając 200km niż jechać przez tunel przez Livigno. 15h mi to zajęło, samochód wypchany po sufit. W Grebentzen odebrałem syna, pogoda i śnieg perfecto, chociaż wokoło zielono. No i się pochwalę, złoił wszystkim dupsko i zaliczył kursy PI celująco, został tylko egzamin regionalny. Na zawody nawet nie chciało mu się przebierać😀. Spodnie od tyczek pokiereszowane. W Bormio delikatnie sypie śnieg, jutro atak szczytowy😀. pozdro 13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano Niedziela o 06:49 Udostępnij Napisano Niedziela o 06:49 Ze wzgledu na prognozowany wiatr w Szczyrku, zmieniliśmy cel dzisiejszej wycieczki na Białkę i może ktoś polecić instruktorów dla ładnych panienek na Kotelnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Niedziela o 06:52 Udostępnij Napisano Niedziela o 06:52 1 minutę temu, Robur82 napisał: Ze wzgledu na prognozowany wiatr w Szczyrku, zmieniliśmy cel dzisiejszej wycieczki na Białkę i może ktoś polecić instruktorów dla ładnych panienek na Kotelnicy? Dla ładnych panienek to najlepiej do Włochów pojechać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Niedziela o 08:22 Udostępnij Napisano Niedziela o 08:22 9 godzin temu, Marcos73 napisał: Cze Młody odebrany, przejechane za kółkiem 1450km na luzie. Wyszło szybszy dojazd do Bormio dokładając 200km niż jechać przez tunel przez Livigno. 15h mi to zajęło, samochód wypchany po sufit. W Grebentzen odebrałem syna, pogoda i śnieg perfecto, chociaż wokoło zielono. No i się pochwalę, złoił wszystkim dupsko i zaliczył kursy PI celująco, został tylko egzamin regionalny. Na zawody nawet nie chciało mu się przebierać😀. Spodnie od tyczek pokiereszowane. W Bormio delikatnie sypie śnieg, jutro atak szczytowy😀. pozdro Cześć Maras dyplomy, jazda itd. to wiesz... ale Raiffeisen na kasku w barwach Marcela robi robotę na maksa. Przecież to na dodatek symbol narciarskiej doskonałości w wykonaniu Hermanna Maiera. Też zadbaliśmy aby w tym okresie był na głowie. 😉 Koniecznie zróbcie tą St. Catarina i Isolaccia właśnie ze względu na ekipę dodatkową. W pierwszym miejscu znakomite widoki w drugim pusto i jazda po bardzo edukacyjnych stoczkach nie zniszczonych przerabianiem pod automatyczny ratrak Trzymajcie się serdecznie i miłej jazdy życzymy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano Niedziela o 08:39 Udostępnij Napisano Niedziela o 08:39 Tatrzańska Łomnica i Chopok dziś stoi z powodu, że piździ jak w kieleckim... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Niedziela o 08:52 Udostępnij Napisano Niedziela o 08:52 A w Bormio mega mgła i solidny opad, w samym Bormio deszcz, u nas St. Pietro już śnieg. Ma się przejaśnić koło 11.00. Wtedy ruszamy. Jeszcze musieliśmy zjechać po karnety do Bormio, a ruszamy z Bormio 2000, tam nam nie wydadzą. Stelvio jest za budynkiem ze zdjęcia, ale mgła zakrywa trasę. Chyba z buta da się wbić. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano Niedziela o 08:55 Udostępnij Napisano Niedziela o 08:55 2 godziny temu, Jan napisał: Dla ładnych panienek to najlepiej do Włochów pojechać Jeszcze przygarną jakiego Massimo powiedzą, że nie wracają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucky_luke Napisano Niedziela o 10:31 Udostępnij Napisano Niedziela o 10:31 My w tym roku Madonna - powrót po pi razy oko 20 latach. Świetne trasy i pełen przegląd warunków pogodowych. Najlepszy tydzień na nartach od lat. No i mój młody zaliczył narciarski przełom. Za 2 -3 lata ojciec nie nadąży ;). Pozdrawiam 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Niedziela o 10:34 Udostępnij Napisano Niedziela o 10:34 2 minuty temu, lucky_luke napisał: No i mój młody zaliczył narciarski przełom. Za 2 -3 lata ojciec nie nadąży 😉 Chodzi o tego browara? To zrozumiałe, młoda wątroba szybciej przerobi 😁 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucky_luke Napisano Niedziela o 10:38 Udostępnij Napisano Niedziela o 10:38 3 minuty temu, Chertan napisał: Chodzi o tego browara? To zrozumiałe, młoda wątroba szybciej przerobi 😁 No na to młody stanowczo za młody 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Niedziela o 11:51 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 11:51 2 godziny temu, Marcos73 napisał: A w Bormio mega mgła i solidny opad, w samym Bormio deszcz, u nas St. Pietro już śnieg. Ma się przejaśnić koło 11.00. Wtedy ruszamy. Jeszcze musieliśmy zjechać po karnety do Bormio, a ruszamy z Bormio 2000, tam nam nie wydadzą. Stelvio jest za budynkiem ze zdjęcia, ale mgła zakrywa trasę. Chyba z buta da się wbić. pozdro no widzisz, przytargałem pogodowe fatum z PL do ITA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Niedziela o 12:03 Udostępnij Napisano Niedziela o 12:03 11 minut temu, grimson napisał: no widzisz, przytargałem pogodowe fatum z PL do ITA. Nie jest tak źle😉 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano Niedziela o 16:13 Udostępnij Napisano Niedziela o 16:13 Sie ma Czy ktoś w terminie 2-5 lutego będzie się kręcił w Lądku Zdroju lub Zwardoniu? Mam młodzież na stanie sztuk dwie, w tym jedna od zera chce zacząć snowboard. Adam pracuje, Przemek pewnie też, pytam bo nudno trochę samemu… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Niedziela o 16:17 Udostępnij Napisano Niedziela o 16:17 (edytowane) 3 minuty temu, .Beata. napisał: Sie ma Czy ktoś w terminie 2-5 lutego będzie się kręcił w Lądku Zdroju lub Zwardoniu? Mam młodzież na stanie sztuk dwie, w tym jedna od zera chce zacząć snowboard. Adam pracuje, Przemek pewnie też, pytam bo nudno trochę samemu… Czyli znowu poprawiny robimy.. 😄 Edytowane Niedziela o 16:17 przez Lexi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano Niedziela o 19:41 Udostępnij Napisano Niedziela o 19:41 3 godziny temu, Lexi napisał: Czyli znowu poprawiny robimy.. 😄 Nie wiem czy znowu i nie wiem co Ty , bo ja poprawiam ciągle, to co poprawiane również. Choć najlepszym narciarsko kompanem chyba nie jestem, przynajmniej jeszcze, to możemy poprawiać poprawiny też 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano Niedziela o 21:45 Udostępnij Napisano Niedziela o 21:45 My będziemy w Oravicach (młodzież młodsza na stanie), może się skusicie. Bo od Lądka do Zwardonia to raczej dalej niż od Zwardonia do Oravic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Poniedziałek o 05:56 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 05:56 7 godzin temu, moruniek napisał: My będziemy w Oravicach (młodzież młodsza na stanie), może się skusicie. Bo od Lądka do Zwardonia to raczej dalej niż od Zwardonia do Oravic. Ja na bank się pojawie na wspólne szusy jak co roku Krzychu... choć to okres najbardziej newralgiczny z wszystkich (ferie Wa-wa) i trzeba roztropnie stoki wybierać. @.Beata. to właśnie termin mazowieckich ferii i o ile na ten przykład u Kamila teraz spałem tylko ja i mój syn (nie licząc robotników) o. tyle w terminie o którym piszesz ma być pełne obłożenie (tak Kamil mówił) więc zorientuj się czy masz szanse na spanie gdzieś...na stoku pewnie będzie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Poniedziałek o 17:18 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:18 Cze Dzisiaj pogoda dla koneserów. Srajfon nas podjarał, że będzie słońce, coś rano walczyło ale padło. Mgliście, płaskie światło, do Bormio 2000 deszcz, powyżej mokry śnieg. Góra zamknięta, a o 15.00 wyłączyli szybkie krzesło jadące do najwyższego punktu dostępnego w stacji. Chyba objechałem cały ośrodek z wyjątkiem jakichś niebieskich, bo mgła tak krążyła że nie wiem dokładnie. Nie wszystko otwarte, nie wszystko działa. Rano niezły śnieg, ale miękko, potem bardzo ciężki mokry śnieg. Rano tłukliśmy Stelvio, 3 x z górnej stacji szybkiego krzesła z Bormio 2000, kilka razy z górnej stacji starego krzesła i kilka razy wersja light, czyli na długości wolnej 4-ki z Ciuk - tak się to chyba nazywa. Tam jeździłem sam bo już ekipa przemokła i uprawiała knajping😀. Pojeżdżone. Mieliśmy jechać do Bormio połazić, ale pada deszcz. Jutro będzie nowy dzień i nowe wyzwania. Czekamy na pogodę i zmienimy miejscówkę. pozdro Narty na każdą okazję😉 Dzisiaj wałkowana trasa, mimo iż mamy wejście na nią z hotelu, to jednak dziewczynom oszczędzimy wrażeń. Początek dnia zapowiadał petardę pogodową, humor był😉. jednak nie było aż tak kolorowo, cały dzień buro i goniącą mgła, ale było coś widać od czasu do czasu. pozdro 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano Poniedziałek o 19:25 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:25 Pomimo ze pogoda w dolomitach taka bardziej dla koneserow staramy sie nie odpuszczać. Wczoraj przed hotelem deszczyk, wyżej gruby mokry snieg... dzisiaj lekki deszcz, wyzej lodowy grysik... czyli pogoda w sam raz do jazdy, gdyby nie to ze chmury jakos niskie i wyzej, gdzie padal juz snieg, jazda we mgle 5 metrowej... ale nic to... od srody ma byc sloneczko. W kazdym razie mamy osrodek dla siebie, te tłumy na trasach... .. 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano Poniedziałek o 20:55 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:55 (edytowane) W Zillertalu pełna wiosna, przy czym wczoraj na Arenie padał deszcz, na wysokości powyżej 2.000 metrów śnieg i było mocno mglisto. Dziś zaczęło mocno wiać gorącym fenem i w Mayrhofen popołudniu było 18 stopni. Na jutro zapowiadają ochłodzenie i spore opady, ale bardziej deszczu aniżeli śniegu. Poniżej garść zdjęć z Kaltenbacha, Areny oraz Mayrhofen. Edytowane Poniedziałek o 20:56 przez tomkly 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Poniedziałek o 21:42 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:42 42 minuty temu, tomkly napisał: W Zillertalu pełna wiosna, przy czym wczoraj na Arenie padał deszcz, na wysokości powyżej 2.000 metrów śnieg i było mocno mglisto. Dziś zaczęło mocno wiać gorącym fenem i w Mayrhofen popołudniu było 18 stopni. Na jutro zapowiadają ochłodzenie i spore opady, ale bardziej deszczu aniżeli śniegu. Poniżej garść zdjęć z Kaltenbacha, Areny oraz Mayrhofen. Tomek, u Ciebie chociaż słonko, ja dzisiaj jeszcze godzinka i membrana 28000 by pękła. Wytrzymała ale mało brakło. Reszta ekipy wykręcała rzeczy. pozdro ps. Wieczorne posiadówki łagodzą nieco pogodowe psikusy. Na jutro pogoda dla WYTRAWNYCH KONESERÓW. Obecnie na plusie i leje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano Poniedziałek o 22:10 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 22:10 Jeszcze jutro opady a potem lampa, a niedługo ochłodzenie , nie wymiękajcie. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi