Dany de Vino Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 8 minut temu, Edwin napisał: Powiedz to mojemu koledze, którego pochowaliśmy początkiem stycznia. Miał wcześniej Endo biodra robione. Poszedł po jakimś czasie zakrzep tłuszczowy i zmarł na zawał. Miałem tego nie pisać bo po co humory psuć. ...obiecuję, że jak go tylko spotkam to mu to powiem.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Na wyjeździe z Jurasem jeździłem z kolegą z Wrocławia który po czterech miesiącach od wszczepienia endo biodra jeździł w Alpach i to na GSach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu (edytowane) 5 minut temu, Dany de Vino napisał: ...obiecuję, że jak go tylko spotkam to mu to powiem.... Nie spiesz się proszę. Koniec tematu Edytowane 20 godzin temu przez Edwin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu (edytowane) Cześć A z protetyką trzeba się spieszyć póki się jest sprawnym, nie ma zaników ani asymetrii. Kto twierdzi inaczej błądzi. Mój kolega, z którym przeszedłem całą drogę szkoleniową od demonstratora do instruktora, bardzo zdolny narciarz i świetny instruktor, niestety odjechał i jak zaczął mieć kłopoty biodrowe to stwierdził, że go bóg wyleczy... i już ledwo chodzi a na nartach nie jeździ bo.... bóg tak chciał. A brat nie był taki głupi tylko zrobił sobie 3.10 obustronną protetykę stawów biodrowych a koło 10.12 już jeździł na nartach w Gruzji a Sylwestra spędzał na Skrzycznem na skitourach. Nie słuchać idiotów tylko się leczyć i być aktywnym. Jak ktoś ma jakieś problemy tego typu chętnie pomogę, wytłumaczę co i jak z punktu widzenia pacjenta. Pozdro Edytowane 16 godzin temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 18 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 18 godzin temu 2 godziny temu, Marcos73 napisał: Tańsze to niż zwózka toboganem z 10-ki przez ichniejszy TOPR. Bo jak Twoje Panie wstają o 10-tej to nie ma się tam z nimi co brać. Zarobiłeś 😉 i jesteś do przodu. A jutro jak chcesz pojeździć sam to olej przedzieranie się przez Folgaridę i jedź rano na ten sam parking. Wsiądź do nowej gondolki która jedzie na Pradalago (stara jedzie na Groste). Trzymaj się prawej strony podczas zjazdu i za pierwszą "Ścianką 😉" skręć w prawo w czarna Amazonię. Później wjedziesz na niebieską i nią do końca trzeba jechać (nigdzie nie skręcaj). Do gondolki. Jesteś na pucharowej części. Powrót banalny - mniej więcej w 1/3 od końca jadąc w dół trzeba się trzymać lewej strony i na takim solidnym wypłaszczeniu gdzie się wszystkie górne trasy łącza trzeba skręcić w lewo pod mostkiem - to trasa prowadząca do gondoli, która jedzie na Pradalago. To druga - stara. Jak już będziesz na niebieskiej w pewnym momencie (zwykle się tam zatrzymują ludzie) trzeba skręcić w lewo pod mostkiem - to dojazd do starej gondolki na Pradalago (będziesz jechał tam na samym początku z amazonii ale to musisz minąć). Zjazd z Pradalago na sam dół (nie wjeżdżać w czarną Amazonię, bo się wrócisz) i jesteś na parkingu. Możesz także na dzień dobry od razu z parkingu przejechać taka klimatyczna trasą w wąwozie dojechać do Madonny i gondolki prowadzącej na Spinale. Po prawej będzie gondola na Groste trzeba jechać pod mostkiem (tam gdzie narciarze przejeżdżają nad drogą). To jest skrót do wyjazdu na Groste - (jak jest w chuj ludzi do gondoli). Wyjeżdżasz na Spinale i mając po prawej knajpę jedziesz prosto cały czas (nie skręcasz w LEWO jak leci czerwona Spinale). To niebieska trasa. Na końcu jest krzesło po prawej a Ty musisz się kierować na lewo, najlepiej się rozpędzić - żeby nie kijkować. Mijasz krzesło i po lewej na skos jest taki łącznik do krzesła - co wyjeżdża na Groste. Górna stacja jest troszkę powyżej dolnej krzesła jeżdżącego na szczyt Groste. Jakbyś czegoś nie wiedział, to pytaj, znam ten ośrodek na pamięć. Może w końcu się na coś przydam 😉. pozdro Wykrakałeś. Wbijamy do gondoli Groste na pierwszy zjazd, a tam akcja ściągania narciarza z ręką w temblaku. Gość poruszał się na nogach, ratownicy na łóżko na kółkach położyli….narty poszkodowanego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowane) 1 godzinę temu, Mitek napisał: Nie słuchać idiotów tylko się leczyć i być aktywnym. Jak ktoś Z Mikoskim na priv wcześniej rozmawiałem na ten temat. Nikogo nie zniechęcałem do zabiegu. Zostałem dzisiaj pośrednio w domyśle nazwany raz cipą, teraz idiotą. Bawcie się dalej sami.... Bez odbioru. Edytowane 16 godzin temu przez Edwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu Ktos jutro w Wisle? Zbiera sie grupka na 8 rano.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowane) 4 godziny temu, Edwin napisał: Uważaj z tą endoprotezą,bo to różnie bywa... Oby się udało. Cześć Powyższe jest głupotą i na to się nie zgadzam. Nie dalej jak wczoraj odbyłem długą rozmowę z koleżanką, która strasznie boi się dość śmiesznego zabiegu. Wiesz ile kosztuje przekonanie takiej osoby aby podjęła wyzwanie i polepszyła sobie standard życia. A jedno takie zdanie jest w stanie zachwiać jej psychiczne nastawienie na długo. A to nastawienie to jest połowa albo nawet więcej niż połowa sukcesu w leczeniu. Miałem w życiu 7 operacji ortopedycznych łącznie z protetyką a udało się pomóc naprowadzając na dobre tory, dając kontakty i namawiając do działania co najmniej kilkadziesiąt osób. Wiem co mówię lub piszę. I nie rób nadinterpretacji nie mających sensu. Pozdro Edytowane 16 godzin temu przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 13 minut temu, mig napisał: Ktos jutro w Wisle? Zbiera sie grupka na 8 rano.... Ja jutro na Stoku od 8 do 12, a ptem do domu i pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu Musze "wyjeździć" Osadę, a na 14 z wnuczką do przedszkola. Trzeba odcierpieć dzien dziadka... ;-)) 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 3 minuty temu, mig napisał: Musze "wyjeździć" Osadę, a na 14 z wnuczką do przedszkola. Trzeba odcierpieć dzien dziadka... ;-)) Cześć O Stary... nawet nie wiesz ja ja Ci współczuję, no ale czego się nie robi dla młodzieży. Przynajmniej będziesz już najeżdżony. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Dziś solidnie pojeździłem na Arenie ,że przed 14 już wymiękłem co mi wcześniej się nie zdarzyło choć się nie poddałem i po obiedzie jak i leżakowaniu na słońcu jazda praktycznie do końca . Do 11 pustki później szybciutko zapełnił się ON. Twardo i słonecznie więc druga część dnia w odsypach a pomiędzy nimi ślizgawki . Ogólnie zajebisty dzionek . 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 8 godzin temu, Victor napisał: Twardo i słonecznie więc druga część dnia w odsypach a pomiędzy nimi ślizgawki . Ogólnie zajebisty dzionek . ...faktycznie, niełatwy stok. Ja nawet lubię takie warunki, bo jest zabawa 🙂. Poranny sztruks traktuję jako okazja do rozgrzewki i do porozciągania się, ale jest nudny. Prawdziwa jazda to właśnie takie i temu podobne warunki. Pozdrowienia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 9 godzin temu, mig napisał: Trzeba odcierpieć dzien dziadka... ;-)) U mnie też był taki pomysł ale wybroniłem sie .. mam 400km do tego przedszkola - żeby to jeszcze gdzieś w górach było.. 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Dzień dobry 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu Ja dziś off. Mimo piguł temp 38.5 st C, może jutro będzie lepszy dzień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu @Lexi 😉 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, Victor napisał: @Lexi 😉 Mayrhofen.... spadające krzesła ..jak na Pilsku dwa dni temu 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 17 godzin temu, grimson napisał: Pojeździłem sobie zacnie, momentami trzeba było uważać na szkółki narciarskie, które przeważnie komunikowały się w j polskim i tworzymy tasiemiec do 20 uczniow w linii. Wczoraj przypatrzyłem się kamizelkom jednej z polskich szkółek. Dzieci miały napisane na plecach „skręcają tylko tchórze”. To ja szanuję. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, grimson napisał: Ja dziś off. Mimo piguł temp 38.5 st C, może jutro będzie lepszy dzień. to jest psychosomatyczne - za bardzo jesteś napalony na tym wyjeździe to i temp. się podniosła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 14 godzin temu, Edwin napisał: Bawcie się dalej sami.... Bez odbioru. @Edwin daj spokój, nareszcie ktoś, z kim można normalnie pogadać a Ty focha strzelasz. Wiesz dobrze że jak niektórym brakuje argumentów to sięgają po obelgi, mnie już groził pobiciem 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowane) @Marcos73 @Lexi kastelki SL plus GS na kanapie mam przyjemność gościć 😜 Edytowane 2 godziny temu przez Victor 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, Victor napisał: @Lexi 😉 Harakiri dzisiaj robisz ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 10 minut temu, Jan napisał: Harakiri dzisiaj robisz ? Zaliczone 😜😉 tu się przeniosłem ⛷️ 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi