Victor Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 34 minuty temu, Mikoski napisał: Mój ostatni wyjazd 3200 km tam i z powrotem, 4 rosłych chłopa, trumna na dachu spora 8 par nart , bagażnik w kombi załadowany pod dach. Spalanie wyszło 7,0 litra prędkość do 140. To jest przyzwoity rezultat a barany z tej Brukseli qwa cisną z jakimiś elektrykami i tabletami w środku bo prądu za dużo latem w sieci i trzeba latarnie palić za dnia 🤦♂️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 7 minut temu, grimson napisał: Dwie walizki i drabinka do boxa na narty do bagażnika, plus 2x płyn do spryskiwaczy i łańcuchy na koła. I bagażnik się skończył. Box na dachu: 4 pary nart, trzy pary butów, trzy kaski, dwie torby ciuchów narciarskich. Siedzenie z przodu: żarcie, torba z jedzeniem i ubraniami dla psa. To wszystko. Zapomniałeś, że na pokładzie była Lola a ona swoje wymagania jednak ma 😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 9 minut temu, Jan napisał: W którym roku połączono wyciągami Pinzolo i Madonnę ? Cześć Nie mam pojęcia kiedy powstała ta gondola. My jeździliśmy skibusami. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, moruniek napisał: Zapomniałeś, że na pokładzie była Lola a ona swoje wymagania jednak ma 😉. No psiut jest z nami. Puszczamy jej na YT w hotelu 11 godzinne seanse piosenek świątecznych i daje rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 41 minut temu, Mikoski napisał: Mój ostatni wyjazd 3200 km tam i z powrotem, 4 rosłych chłopa, trumna na dachu spora 8 par nart , bagażnik w kombi załadowany pod dach. Spalanie wyszło 7,0 litra prędkość do 140. Nareszcie coś normalnego a nie p......e. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 40 minut temu, grimson napisał: Co to za dyliżans? W212 facelift 3.5 klekot 4matic . Do 140 po trasie potrafie zrobić 5.8 rodzinny wyjazd plus graty ale letnia opona musi być. Nie jeżdżę na tempo. Dla mnie może to nie istnieć w aucie . Szyber wolę 🫣 którego obecnie nie mam. Klimę też od dzwona używam . I tankuje na Shellu BP Exxon resztę omijam Aral jeszcze jak lecę do PL A2 to wiem który jest ok i na nim robią się extra km. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 34 minuty temu, grimson napisał: Jakbyś trafił na taki warun jaki ja mam obecnie, to 50km to sukces Tylko raz zrobiliśmy 80 km jak u góry była śnieżyca i mgła a na dole deszcz, wybraliśmy deszcz bo coś było widać, wykręcałem kurtkę spodnie i rękawice tak że warunki mi nie straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Mikoski napisał: Tylko raz zrobiliśmy 80 km jak u góry była śnieżyca i mgła a na dole deszcz, wybraliśmy deszcz bo coś było widać, wykręcałem kurtkę spodnie i rękawice tak że warunki mi nie straszne. jak pada deszcz to się siedzi w knajpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu 8 minut temu, Victor napisał: W212 facelift 3.5 klekot 4matic . Do 140 po trasie potrafie zrobić 5.8 rodzinny wyjazd plus graty ale letnia opona musi być. Nie jeżdżę na tempo. Dla mnie może to nie istnieć w aucie . Szyber wolę 🫣 którego obecnie nie mam. Klimę też od dzwona używam . I tankuje na Shellu BP Exxon resztę omijam Aral jeszcze jak lecę do PL A2 to wiem który jest ok i na nim robią się extra km. W swoim czasie robiłem Skoda Octavia I 1.9 tdi 90ps na oleju opałowym spalanie z trasy mieszanej 3.6/100. Zasięg na pełnym baku oranżady 1400km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Teraz, Jan napisał: jak pada deszcz to się siedzi w knajpie No to siedzieliśmy 😁 i tylko 80 km wyszło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Mikoski napisał: No to siedzieliśmy 😁 i tylko 80 km wyszło Ostatnio w Ischgl zrobiłem coś pod 70km i nogi dobrze czułem ale cały czas krótki skręt tłukłem jak opętany . Ponad 100 trzeba mieć dobrą kondycję. 👌 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, grimson napisał: W swoim czasie robiłem Skoda Octavia I 1.9 tdi 90ps na oleju opałowym spalanie z trasy mieszanej 3.6/100. Zasięg na pełnym baku oranżady 1400km. Mój najlepszy wynik był taki. Jazda prawie w tempie żółwia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 5 minut temu, grimson napisał: W swoim czasie robiłem Skoda Octavia I 1.9 tdi 90ps na oleju opałowym spalanie z trasy mieszanej 3.6/100. Zasięg na pełnym baku oranżady 1400km. 1.9 to najlepszy klekot jaki Niemiec z tych mniejszych silników zrobił tak jak 1.5 benz przez Japończyka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, Mikoski napisał: Mój najlepszy wynik był taki. Jazda prawie w tempie żółwia. Średnia 85km/h to nie taki żółw 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, Victor napisał: 1.9 to najlepszy klekot jaki Niemiec z tych mniejszych silników zrobił tak jak 1.5 benz przez Japończyka . Do dzisiaj płaczę na wspomnienie jak sprzedawałem 🤣moje passerati 1,9 TDI 130 koników , był ze mną 20 lat! Do dzisiaj jeździ nim mój znajomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Mikoski napisał: Do dzisiaj płaczę na wspomnienie jak sprzedawałem 🤣moje passerati 1,9 TDI 130 koników , był ze mną 20 lat! Do dzisiaj jeździ nim mój znajomy. Trzeba go było starowi sprzedać to szybko by zepsuł... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowane) 32 minuty temu, Victor napisał: Ostatnio w Ischgl zrobiłem coś pod 70km i nogi dobrze czułem ale cały czas krótki skręt tłukłem jak opętany . Ponad 100 trzeba mieć dobrą kondycję. 👌 weź pod uwagę że każda apka zawyża nawet o 50%. Porównywalnym parametrem może być jedynie suma przewyższeń z całego dnia, odczytana z parametrów technicznych kolejek i wyciągów. Dobrze robi to https://www.skiline.cc/home dostajesz wykres z całego dnia Edytowane 6 godzin temu przez Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 43 minuty temu, grimson napisał: W swoim czasie robiłem Skoda Octavia I 1.9 tdi 90ps na oleju opałowym spalanie z trasy mieszanej 3.6/100. Zasięg na pełnym baku oranżady 1400km. Raczej pisz czego nie robiłeś lub nie umiesz - będzie mniej pisania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 44 minuty temu, Mikoski napisał: Mój najlepszy wynik był taki. Jazda prawie w tempie żółwia. To olej …… silnikowy??? 😉. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 26 minut temu, Jan napisał: weź pod uwagę że każda apka zawyża nawet o 50%. Porównywalnym parametrem może być jedynie suma przewyższeń z całego dnia, odczytana z parametrów technicznych kolejek i wyciągów. Dobrze robi to https://www.skiline.cc/home dostajesz wykres z całego dnia Byli na forum tacy Mocarze 💪 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, Mikoski napisał: Byli na forum tacy Mocarze 💪 chyba jedliście i sikali w tej gondolce 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowane) 8 minut temu, Jan napisał: chyba jedliście i sikali w tej gondolce 🙂 Ja przy tym nie byłem, chłopaki zawzięli się że zrobią rekord, wzięli szybką gondolę z największym przewyższeniem i tłukli cały dzień. Wynik mówi sam za siebie 👍 Edytowane 5 godzin temu przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 5 minut temu, Mikoski napisał: Ja przy tym nie byłem, chłopaki zawzięli się że zrobią rekord, wzięli szybką gondolę z największym przewyższeniem i tłukli cały dzień. Wynik mówi sam za siebie 👍 a kto im puścił kolejkę o 7 rano ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu 31 minut temu, Mitek napisał: Raczej pisz czego nie robiłeś lub nie umiesz - będzie mniej pisania. Nie umiem szydełkować, ale to Twoja mocna strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, Jan napisał: a kto im puścił kolejkę o 7 rano ? O to już Ich trzeba spytać chyba się ładnie uśmiechnęli, może urok osobisty nie pytałem ale wydruk jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi