Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

34 minuty temu, Mikoski napisał:

Mój ostatni wyjazd 3200 km tam i z powrotem, 4 rosłych chłopa, trumna na dachu spora 8 par nart , bagażnik w kombi załadowany pod dach. Spalanie wyszło 7,0 litra prędkość do 140.

To jest przyzwoity rezultat a barany z tej Brukseli qwa cisną z jakimiś elektrykami i tabletami w środku bo prądu za dużo latem w sieci i trzeba latarnie palić za dnia 🤦‍♂️

• Like 1

7 minut temu, grimson napisał:

Dwie walizki i drabinka do boxa na narty do bagażnika, plus 2x płyn do spryskiwaczy i łańcuchy na koła. I bagażnik się skończył. 

Box na dachu: 4 pary nart, trzy pary butów, trzy kaski, dwie torby ciuchów narciarskich. Siedzenie z przodu: żarcie, torba z jedzeniem i ubraniami dla psa.

To wszystko. 

Zapomniałeś, że na pokładzie była Lola a ona swoje wymagania jednak ma 😉

• Like 1

41 minut temu, Mikoski napisał:

Mój ostatni wyjazd 3200 km tam i z powrotem, 4 rosłych chłopa, trumna na dachu spora 8 par nart , bagażnik w kombi załadowany pod dach. Spalanie wyszło 7,0 litra prędkość do 140.

Nareszcie coś normalnego a nie p......e.

Pozdro

40 minut temu, grimson napisał:

Co to za dyliżans?

W212 facelift 3.5 klekot 4matic . Do 140 po trasie potrafie zrobić 5.8 rodzinny wyjazd plus graty ale letnia opona musi być. Nie jeżdżę na tempo. Dla mnie może to nie istnieć w aucie . Szyber wolę 🫣 którego obecnie nie mam. Klimę też od dzwona używam . I tankuje na Shellu BP Exxon resztę omijam Aral jeszcze jak lecę do PL A2 to wiem który jest ok i na nim robią się extra km. 

• Thanks 1

34 minuty temu, grimson napisał:

Jakbyś trafił na taki warun jaki ja mam obecnie, to 50km to sukces 

Tylko raz zrobiliśmy 80 km jak u góry była śnieżyca i mgła a na dole deszcz, wybraliśmy deszcz bo coś było widać, wykręcałem kurtkę spodnie i rękawice tak że warunki mi nie straszne.

3 minuty temu, Mikoski napisał:

Tylko raz zrobiliśmy 80 km jak u góry była śnieżyca i mgła a na dole deszcz, wybraliśmy deszcz bo coś było widać, wykręcałem kurtkę spodnie i rękawice tak że warunki mi nie straszne.

jak pada deszcz to się siedzi w knajpie

8 minut temu, Victor napisał:

W212 facelift 3.5 klekot 4matic . Do 140 po trasie potrafie zrobić 5.8 rodzinny wyjazd plus graty ale letnia opona musi być. Nie jeżdżę na tempo. Dla mnie może to nie istnieć w aucie . Szyber wolę 🫣 którego obecnie nie mam. Klimę też od dzwona używam . I tankuje na Shellu BP Exxon resztę omijam Aral jeszcze jak lecę do PL A2 to wiem który jest ok i na nim robią się extra km. 

W swoim czasie robiłem Skoda Octavia I 1.9 tdi 90ps na oleju opałowym spalanie z trasy mieszanej 3.6/100. Zasięg na pełnym baku oranżady 1400km.

5 minut temu, grimson napisał:

W swoim czasie robiłem Skoda Octavia I 1.9 tdi 90ps na oleju opałowym spalanie z trasy mieszanej 3.6/100. Zasięg na pełnym baku oranżady 1400km.

1.9 to najlepszy klekot jaki Niemiec z tych mniejszych silników zrobił tak jak 1.5 benz przez Japończyka . 

4 minuty temu, Victor napisał:

1.9 to najlepszy klekot jaki Niemiec z tych mniejszych silników zrobił tak jak 1.5 benz przez Japończyka . 

Do dzisiaj płaczę na wspomnienie jak sprzedawałem 🤣moje passerati 1,9 TDI 130 koników , był ze mną 20 lat! Do dzisiaj jeździ nim mój znajomy.

32 minuty temu, Victor napisał:

Ostatnio w Ischgl zrobiłem coś pod 70km i nogi dobrze czułem ale cały czas krótki skręt tłukłem jak opętany . Ponad 100 trzeba mieć dobrą kondycję. 👌

weź pod uwagę że każda apka zawyża nawet o 50%.

Porównywalnym parametrem może być jedynie suma przewyższeń z całego dnia,

odczytana z parametrów technicznych kolejek i wyciągów. Dobrze robi to

https://www.skiline.cc/home

dostajesz wykres z całego dnia

skiline.thumb.jpg.5b8154ee41211f025994ed6b8bcea2ed.jpg

Edytowane przez Jan

26 minut temu, Jan napisał:

weź pod uwagę że każda apka zawyża nawet o 50%.

Porównywalnym parametrem może być jedynie suma przewyższeń z całego dnia,

odczytana z parametrów technicznych kolejek i wyciągów. Dobrze robi to

https://www.skiline.cc/home

dostajesz wykres z całego dnia

skiline.thumb.jpg.5b8154ee41211f025994ed6b8bcea2ed.jpg

Byli na forum tacy Mocarze 💪

317663502_NartyWJJ_55681500.jpg.ec1590c16dbb9039371213d5f47783d6.jpg

1285162667_Narty.WJJ_55671800.jpg.234ec697ae708137f60a181e5b0bcde4.jpg

• Haha 1

8 minut temu, Jan napisał:

chyba jedliście i sikali w tej gondolce 🙂

Ja przy tym nie byłem, chłopaki zawzięli się że zrobią rekord, wzięli szybką gondolę z największym przewyższeniem i tłukli cały dzień. Wynik mówi sam za siebie 👍

Edytowane przez Mikoski

5 minut temu, Mikoski napisał:

Ja przy tym nie byłem, chłopaki zawzięli się że zrobią rekord, wzięli szybką gondolę z największym przewyższeniem i tłukli cały dzień. Wynik mówi sam za siebie 👍

a kto im puścił kolejkę o 7 rano ?