grimson Napisano 11 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 11 godzin temu Dziś baza na kanapie Orso Bruno. Moje panie dziś ciut dzielniejsze jak wczoraj. Warun lepszy: trochę mniej ludzi. Temp plus 4, słońce na początku próbowało się przebijać przez chmury, ale poległo. Dziś katuje tutaj: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Godzinę temu, Marcos73 napisał: Cze Tego zjazdu to chyba nigdy nie zapomnę, na wiosnę w muldach po jajca. Chociaż przy pośredniej stacji nic tego nie zapowiadało - idealnie wyratrakowany płaski odcinek przed przełamaniem. Myślałem że nie dam rady przejść przez ulicę na parking 🙂 pozdro Tak działa psychologia tłumu 🤪 miał być zjazd do pośredniej i jeden pojechał dalej a cała reszta 🤣 co quwa ja nie zjadę 😜 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 9 minut temu, Mikoski napisał: Tak działa psychologia tłumu 🤪 miał być zjazd do pośredniej i jeden pojechał dalej a cała reszta 🤣 co quwa ja nie zjadę 😜 No tak było (raczej - tylko leszcze zjeżdżają gondolką - jak da się zjechać), a ten dojazd przy pośredniej do przełamania tak fajnie wyglądał. Na szczęście na dole ludzie siedzieli przy stolikach na zewnątrz przy piwku i wszystkim śmiałkom bili brawo - dlatego nie zemdlałem 😉. To był pierwszy dzień po podróży tym pierdolonym Traffikiem, bez snu, od razu na stok, a na do widzenia taka rzeźnia. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Cześć Miałeś po prostu złe narty. Gdyby były dedykowane do tych warunków, na tę trasę nie byłoby problemów. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 5 minut temu, Mitek napisał: Cześć Miałeś po prostu złe narty. Gdyby były dedykowane do tych warunków, na tę trasę nie byłoby problemów. Pozdro Mitek, wiesz dobrze że tak nie jest. W takich warunkach trzeba pojeździć, a niestety w obecnie mocno mechanicznie przygotowanych stokach jest trudno o takie muldy, nie ma gdzie ćwiczyć. Wystarczy trochę pojeździć i złapać rytm, coś sobie przypomnieć i jakoś idzie lżej. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 9 godzin temu No i pojedzone uczciwie. Warun lepszy jak wczoraj, bo rano było trochę słońca, od południa już po staremu, a więc chmury. Dziś brak mleka i śniegu, za to dalej płaskie światło. Od rana wyprawa żeby z Folgaridy wyciągami dotrzeć do kanapy Orso Bruno. Wjeżdża ona na Monte Vigo, 2179 m n.p.m. Niedaleko kanapy paszownik, a więc knajpki i strefa relaxu, gdzie moje panie uznały, ze to ich baza. Ponieważ zostałem solo, to uderzyłem na czarna nr 37 Little Grizzly, z nachyleniem max 68%. Trasa krótka ale zacna, dobrze że w GS krawędzie dalej ostre, bo mogłabyc bieda. pojeździłem tam parę razy, spróbowałem także kanapy nr 13 i niebieskiej trasy nr 29. Potem wróciłem do pań, a te przekazały mi relacje polskiej grupy, którą przeklinając narzekała na warun w Val di Sole. Że dużo ludzi, że muldy i odsypy, że nogi puchną itp hehe. Generalnie wczoraj i dziś trzeba było unikać niebieskich, bo raz że na nich frekwencja wysoka, dwa że dużo szkółek, trzy ze muldy i odsypy w temp plus 4 st C. Tak więc najlepsze to czarne i czerwone, gdzie z jakiegoś magicznego powodu pustki i można było pojechać szybciej. Na koniec się zrobiłem sobie zjazd czerwoną 8, niebieską 13, niebieską 2. Razem 4300m zjazdu. Weszła też podobna opcja z czarna nr 5 i nr 1, razem 3250m pustej czarnosci. Na koniec nogi bolo wiec czas na szoppingi i budowanie masy na puzzle, jutro cd. W ramach doskonalenia jazdy na wprost, dzis wg GPS przejechane 44.8km w górę i w dół, czas 3 godz 34 min, vmax 68km/godz na Grizzly, w dolnym odcinku. Może po polówce dałbym ogień z samej góry, ale 68% nachylenia budzi respekt jest jedna fotka z kanapy z widokiem na lewo, tam Grizzly. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 5 minut temu, grimson napisał: gdzie moje panie uznały, ze to ich baza. tak myślę że Twoje panie dobrze by się rozumiały z moimi 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu 4 minuty temu, Jan napisał: tak myślę że Twoje panie dobrze by się rozumiały z moimi 🙂 Brzmi jak plan. Moje do lansowania się w knajpkach narciarskich są pierwsze , choćbym i chciał konkurować z nimi, to i tak przegram xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 1 godzinę temu, grimson napisał: Brzmi jak plan. Moje do lansowania się w knajpkach narciarskich są pierwsze , choćbym i chciał konkurować z nimi, to i tak przegram xD Cze, no już prawie przekroczyłeś Narnię😉. Jutro to samo i tylko wystarczy zjechać 10-ką, kanapą do góry i Twoje Alicje będą po drugiej stronie lustra. Patrzyłem na kamerki - Spinale bardzo dobra widoczność była. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu 37 minut temu, Marcos73 napisał: Cze, no już prawie przekroczyłeś Narnię😉. Jutro to samo i tylko wystarczy zjechać 10-ką, kanapą do góry i Twoje Alicje będą po drugiej stronie lustra. Patrzyłem na kamerki - Spinale bardzo dobra widoczność była. pozdro Jutro atakujemy autem Madonnę. Norweg. Pokazuje że będzie pełne słońce przez jakieś 5 godzin, potem powrót do chmur. Te czerwona 10 sprawdzę jutro lub pojutrze, czy aż taka straszna. Na razie moje panie narzekają na rozjeżdżone niebieskie, a na czerwone i czarne wolami ich nie zaciągnę xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 14 minut temu, grimson napisał: Na razie moje panie narzekają na rozjeżdżone niebieskie, a na czerwone i czarne wolami ich nie zaciągnę xD Wysłać panie na szkolenie i po problemie 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu W dniu 18.01.2025 o 21:46, grimson napisał: Służbowe Volvo Xc60 2.0 turbo benzyna 197ps automat 8 biegów FWD. Trochę rozmazane foto jakoś tak wyszło,400/450km od startu-tak się jeździ ale pedal gazu trzeba muskać stopą broń Boże na tempomacie 🤣 oczywiście eko wyłączone 😉 ale i tak spalił tym razem jak smok 7.4 po całej trasie ale i nuta dobra więc odcinkami ponad 2ście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu Godzinę temu, Victor napisał: Trochę rozmazane foto jakoś tak wyszło,400/450km od startu-tak się jeździ ale pedal gazu trzeba muskać stopą broń Boże na tempomacie 🤣 oczywiście eko wyłączone 😉 ale i tak spalił tym razem jak smok 7.4 po całej trasie ale i nuta dobra więc odcinkami ponad 2ście Co to za dyliżans? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Mój ostatni wyjazd 3200 km tam i z powrotem, 4 rosłych chłopa, trumna na dachu spora 8 par nart , bagażnik w kombi załadowany pod dach. Spalanie wyszło 7,0 litra prędkość do 140. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Godzinę temu, grimson napisał: Jutro atakujemy autem Madonnę. .... Nie bardzo rozumiem? Mieszkacie w Folgaridzie chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 4 godziny temu, grimson napisał: No i pojedzone uczciwie. Warun lepszy jak wczoraj, bo rano było trochę słońca, od południa już po staremu, a więc chmury. Dziś brak mleka i śniegu, za to dalej płaskie światło. Od rana wyprawa żeby z Folgaridy wyciągami dotrzeć do kanapy Orso Bruno. Wjeżdża ona na Monte Vigo, 2179 m n.p.m. Niedaleko kanapy paszownik, a więc knajpki i strefa relaxu, gdzie moje panie uznały, ze to ich baza. Ponieważ zostałem solo, to uderzyłem na czarna nr 37 Little Grizzly, z nachyleniem max 68%. Trasa krótka ale zacna, dobrze że w GS krawędzie dalej ostre, bo mogłabyc bieda. pojeździłem tam parę razy, spróbowałem także kanapy nr 13 i niebieskiej trasy nr 29. Potem wróciłem do pań, a te przekazały mi relacje polskiej grupy, którą przeklinając narzekała na warun w Val di Sole. Że dużo ludzi, że muldy i odsypy, że nogi puchną itp hehe. Generalnie wczoraj i dziś trzeba było unikać niebieskich, bo raz że na nich frekwencja wysoka, dwa że dużo szkółek, trzy ze muldy i odsypy w temp plus 4 st C. Tak więc najlepsze to czarne i czerwone, gdzie z jakiegoś magicznego powodu pustki i można było pojechać szybciej. Na koniec się zrobiłem sobie zjazd czerwoną 8, niebieską 13, niebieską 2. Razem 4300m zjazdu. Weszła też podobna opcja z czarna nr 5 i nr 1, razem 3250m pustej czarnosci. Na koniec nogi bolo wiec czas na szoppingi i budowanie masy na puzzle, jutro cd. W ramach doskonalenia jazdy na wprost, dzis wg GPS przejechane 44.8km w górę i w dół, czas 3 godz 34 min, vmax 68km/godz na Grizzly, w dolnym odcinku. Może po polówce dałbym ogień z samej góry, ale 68% nachylenia budzi respekt jest jedna fotka z kanapy z widokiem na lewo, tam Grizzly. Bardzo słabo kilometrowo, jak nie pęknie dziennie 100 km zjazdów i wjazdów to wstyd z stoku schodzić a jeszcze screena dawać 🤪 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 5 minut temu, Mikoski napisał: Mój ostatni wyjazd 3200 km tam i z powrotem, 4 rosłych chłopa, trumna na dachu spora 8 par nart , bagażnik w kombi załadowany pod dach. Spalanie wyszło 7,0 litra prędkość do 140. Napisałeś że kombi. Ja jechałem Volvo XC60, duży box na dachu, dwójka dorosłych i spora już córka, plus pod korek bagaży. 2.0 turbo benzyna 197ps i świniak w Polsce przy zapiętym tempomacie na 145km/godz zeżarł 13.5/100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 5 minut temu, Mitek napisał: Nie bardzo rozumiem? Mieszkacie w Folgaridzie chyba... Zgadza się, natomiast biorę na poważnie radę @Marcos73zeby albo zjechać czerwoną 10 do Madonny z samego rana, albo auto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 4 minuty temu, Mikoski napisał: Bardzo słabo kilometrowo, jak nie pęknie dziennie 100 km zjazdów i wjazdów to wstyd z stoku schodzić a jeszcze screena dawać 🤪 Jakbyś trafił na taki warun jaki ja mam obecnie, to 50km to sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 4 minuty temu, grimson napisał: plus pod korek bagaży. Słoiki to chyba i na miejscu można kupić 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu Teraz, kordiankw napisał: Słoiki to chyba i na miejscu można kupić 😀 Pudło. Żarcia zabraliśmy malo ze soba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 2 minuty temu, grimson napisał: Pudło. Żarcia zabraliśmy malo ze soba. To co braliście? Tyle ciuchów? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 4 minuty temu, grimson napisał: Zgadza się, natomiast biorę na poważnie radę @Marcos73zeby albo zjechać czerwoną 10 do Madonny z samego rana, albo auto. Cześć Hm... można i tak, choć dla mnie to dziwne. Spędziłem w Sole, Rendenie i na Adamello naprawdę dużo czasu głównie szkoląc dzieci 8-12 i jeździło się nawet do Pinzolo na deskach. Zupełnie spokojna wycieczka. A wąskie gardła trzeba po prostu szybko śmigiem przejechać i spokój. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 6 minut temu, Mitek napisał: Cześć Hm... można i tak, choć dla mnie to dziwne. Spędziłem w Sole, Rendenie i na Adamello naprawdę dużo czasu głównie szkoląc dzieci 8-12 i jeździło się nawet do Pinzolo na deskach. W którym roku połączono wyciągami Pinzolo i Madonnę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 8 minut temu, brachol napisał: To co braliście? Tyle ciuchów? Dwie walizki i drabinka do boxa na narty do bagażnika, plus 2x płyn do spryskiwaczy i łańcuchy na koła. I bagażnik się skończył. Box na dachu: 4 pary nart, trzy pary butów, trzy kaski, dwie torby ciuchów narciarskich. Siedzenie z przodu: żarcie, torba z jedzeniem i ubraniami dla psa. To wszystko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi