grimson Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu Dziś baza na kanapie Orso Bruno. Moje panie dziś ciut dzielniejsze jak wczoraj. Warun lepszy: trochę mniej ludzi. Temp plus 4, słońce na początku próbowało się przebijać przez chmury, ale poległo. Dziś katuje tutaj: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Godzinę temu, Marcos73 napisał: Cze Tego zjazdu to chyba nigdy nie zapomnę, na wiosnę w muldach po jajca. Chociaż przy pośredniej stacji nic tego nie zapowiadało - idealnie wyratrakowany płaski odcinek przed przełamaniem. Myślałem że nie dam rady przejść przez ulicę na parking 🙂 pozdro Tak działa psychologia tłumu 🤪 miał być zjazd do pośredniej i jeden pojechał dalej a cała reszta 🤣 co quwa ja nie zjadę 😜 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 9 minut temu, Mikoski napisał: Tak działa psychologia tłumu 🤪 miał być zjazd do pośredniej i jeden pojechał dalej a cała reszta 🤣 co quwa ja nie zjadę 😜 No tak było (raczej - tylko leszcze zjeżdżają gondolką - jak da się zjechać), a ten dojazd przy pośredniej do przełamania tak fajnie wyglądał. Na szczęście na dole ludzie siedzieli przy stolikach na zewnątrz przy piwku i wszystkim śmiałkom bili brawo - dlatego nie zemdlałem 😉. To był pierwszy dzień po podróży tym pierdolonym Traffikiem, bez snu, od razu na stok, a na do widzenia taka rzeźnia. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Cześć Miałeś po prostu złe narty. Gdyby były dedykowane do tych warunków, na tę trasę nie byłoby problemów. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 5 minut temu, Mitek napisał: Cześć Miałeś po prostu złe narty. Gdyby były dedykowane do tych warunków, na tę trasę nie byłoby problemów. Pozdro Mitek, wiesz dobrze że tak nie jest. W takich warunkach trzeba pojeździć, a niestety w obecnie mocno mechanicznie przygotowanych stokach jest trudno o takie muldy, nie ma gdzie ćwiczyć. Wystarczy trochę pojeździć i złapać rytm, coś sobie przypomnieć i jakoś idzie lżej. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu No i pojedzone uczciwie. Warun lepszy jak wczoraj, bo rano było trochę słońca, od południa już po staremu, a więc chmury. Dziś brak mleka i śniegu, za to dalej płaskie światło. Od rana wyprawa żeby z Folgaridy wyciągami dotrzeć do kanapy Orso Bruno. Wjeżdża ona na Monte Vigo, 2179 m n.p.m. Niedaleko kanapy paszownik, a więc knajpki i strefa relaxu, gdzie moje panie uznały, ze to ich baza. Ponieważ zostałem solo, to uderzyłem na czarna nr 37 Little Grizzly, z nachyleniem max 68%. Trasa krótka ale zacna, dobrze że w GS krawędzie dalej ostre, bo mogłabyc bieda. pojeździłem tam parę razy, spróbowałem także kanapy nr 13 i niebieskiej trasy nr 29. Potem wróciłem do pań, a te przekazały mi relacje polskiej grupy, którą przeklinając narzekała na warun w Val di Sole. Że dużo ludzi, że muldy i odsypy, że nogi puchną itp hehe. Generalnie wczoraj i dziś trzeba było unikać niebieskich, bo raz że na nich frekwencja wysoka, dwa że dużo szkółek, trzy ze muldy i odsypy w temp plus 4 st C. Tak więc najlepsze to czarne i czerwone, gdzie z jakiegoś magicznego powodu pustki i można było pojechać szybciej. Na koniec się zrobiłem sobie zjazd czerwoną 8, niebieską 13, niebieską 2. Razem 4300m zjazdu. Weszła też podobna opcja z czarna nr 5 i nr 1, razem 3250m pustej czarnosci. Na koniec nogi bolo wiec czas na szoppingi i budowanie masy na puzzle, jutro cd. W ramach doskonalenia jazdy na wprost, dzis wg GPS przejechane 44.8km w górę i w dół, czas 3 godz 34 min, vmax 68km/godz na Grizzly, w dolnym odcinku. Może po polówce dałbym ogień z samej góry, ale 68% nachylenia budzi respekt jest jedna fotka z kanapy z widokiem na lewo, tam Grizzly. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 5 minut temu, grimson napisał: gdzie moje panie uznały, ze to ich baza. tak myślę że Twoje panie dobrze by się rozumiały z moimi 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, Jan napisał: tak myślę że Twoje panie dobrze by się rozumiały z moimi 🙂 Brzmi jak plan. Moje do lansowania się w knajpkach narciarskich są pierwsze , choćbym i chciał konkurować z nimi, to i tak przegram xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, grimson napisał: Brzmi jak plan. Moje do lansowania się w knajpkach narciarskich są pierwsze , choćbym i chciał konkurować z nimi, to i tak przegram xD Cze, no już prawie przekroczyłeś Narnię😉. Jutro to samo i tylko wystarczy zjechać 10-ką, kanapą do góry i Twoje Alicje będą po drugiej stronie lustra. Patrzyłem na kamerki - Spinale bardzo dobra widoczność była. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 37 minut temu, Marcos73 napisał: Cze, no już prawie przekroczyłeś Narnię😉. Jutro to samo i tylko wystarczy zjechać 10-ką, kanapą do góry i Twoje Alicje będą po drugiej stronie lustra. Patrzyłem na kamerki - Spinale bardzo dobra widoczność była. pozdro Jutro atakujemy autem Madonnę. Norweg. Pokazuje że będzie pełne słońce przez jakieś 5 godzin, potem powrót do chmur. Te czerwona 10 sprawdzę jutro lub pojutrze, czy aż taka straszna. Na razie moje panie narzekają na rozjeżdżone niebieskie, a na czerwone i czarne wolami ich nie zaciągnę xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 14 minut temu, grimson napisał: Na razie moje panie narzekają na rozjeżdżone niebieskie, a na czerwone i czarne wolami ich nie zaciągnę xD Wysłać panie na szkolenie i po problemie 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu W dniu 18.01.2025 o 21:46, grimson napisał: Służbowe Volvo Xc60 2.0 turbo benzyna 197ps automat 8 biegów FWD. Trochę rozmazane foto jakoś tak wyszło,400/450km od startu-tak się jeździ ale pedal gazu trzeba muskać stopą broń Boże na tempomacie 🤣 oczywiście eko wyłączone 😉 ale i tak spalił tym razem jak smok 7.4 po całej trasie ale i nuta dobra więc odcinkami ponad 2ście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, Victor napisał: Trochę rozmazane foto jakoś tak wyszło,400/450km od startu-tak się jeździ ale pedal gazu trzeba muskać stopą broń Boże na tempomacie 🤣 oczywiście eko wyłączone 😉 ale i tak spalił tym razem jak smok 7.4 po całej trasie ale i nuta dobra więc odcinkami ponad 2ście Co to za dyliżans? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Mój ostatni wyjazd 3200 km tam i z powrotem, 4 rosłych chłopa, trumna na dachu spora 8 par nart , bagażnik w kombi załadowany pod dach. Spalanie wyszło 7,0 litra prędkość do 140. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Godzinę temu, grimson napisał: Jutro atakujemy autem Madonnę. .... Nie bardzo rozumiem? Mieszkacie w Folgaridzie chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 4 godziny temu, grimson napisał: No i pojedzone uczciwie. Warun lepszy jak wczoraj, bo rano było trochę słońca, od południa już po staremu, a więc chmury. Dziś brak mleka i śniegu, za to dalej płaskie światło. Od rana wyprawa żeby z Folgaridy wyciągami dotrzeć do kanapy Orso Bruno. Wjeżdża ona na Monte Vigo, 2179 m n.p.m. Niedaleko kanapy paszownik, a więc knajpki i strefa relaxu, gdzie moje panie uznały, ze to ich baza. Ponieważ zostałem solo, to uderzyłem na czarna nr 37 Little Grizzly, z nachyleniem max 68%. Trasa krótka ale zacna, dobrze że w GS krawędzie dalej ostre, bo mogłabyc bieda. pojeździłem tam parę razy, spróbowałem także kanapy nr 13 i niebieskiej trasy nr 29. Potem wróciłem do pań, a te przekazały mi relacje polskiej grupy, którą przeklinając narzekała na warun w Val di Sole. Że dużo ludzi, że muldy i odsypy, że nogi puchną itp hehe. Generalnie wczoraj i dziś trzeba było unikać niebieskich, bo raz że na nich frekwencja wysoka, dwa że dużo szkółek, trzy ze muldy i odsypy w temp plus 4 st C. Tak więc najlepsze to czarne i czerwone, gdzie z jakiegoś magicznego powodu pustki i można było pojechać szybciej. Na koniec się zrobiłem sobie zjazd czerwoną 8, niebieską 13, niebieską 2. Razem 4300m zjazdu. Weszła też podobna opcja z czarna nr 5 i nr 1, razem 3250m pustej czarnosci. Na koniec nogi bolo wiec czas na szoppingi i budowanie masy na puzzle, jutro cd. W ramach doskonalenia jazdy na wprost, dzis wg GPS przejechane 44.8km w górę i w dół, czas 3 godz 34 min, vmax 68km/godz na Grizzly, w dolnym odcinku. Może po polówce dałbym ogień z samej góry, ale 68% nachylenia budzi respekt jest jedna fotka z kanapy z widokiem na lewo, tam Grizzly. Bardzo słabo kilometrowo, jak nie pęknie dziennie 100 km zjazdów i wjazdów to wstyd z stoku schodzić a jeszcze screena dawać 🤪 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, Mikoski napisał: Mój ostatni wyjazd 3200 km tam i z powrotem, 4 rosłych chłopa, trumna na dachu spora 8 par nart , bagażnik w kombi załadowany pod dach. Spalanie wyszło 7,0 litra prędkość do 140. Napisałeś że kombi. Ja jechałem Volvo XC60, duży box na dachu, dwójka dorosłych i spora już córka, plus pod korek bagaży. 2.0 turbo benzyna 197ps i świniak w Polsce przy zapiętym tempomacie na 145km/godz zeżarł 13.5/100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, Mitek napisał: Nie bardzo rozumiem? Mieszkacie w Folgaridzie chyba... Zgadza się, natomiast biorę na poważnie radę @Marcos73zeby albo zjechać czerwoną 10 do Madonny z samego rana, albo auto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Mikoski napisał: Bardzo słabo kilometrowo, jak nie pęknie dziennie 100 km zjazdów i wjazdów to wstyd z stoku schodzić a jeszcze screena dawać 🤪 Jakbyś trafił na taki warun jaki ja mam obecnie, to 50km to sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, grimson napisał: plus pod korek bagaży. Słoiki to chyba i na miejscu można kupić 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Teraz, kordiankw napisał: Słoiki to chyba i na miejscu można kupić 😀 Pudło. Żarcia zabraliśmy malo ze soba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, grimson napisał: Pudło. Żarcia zabraliśmy malo ze soba. To co braliście? Tyle ciuchów? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, grimson napisał: Zgadza się, natomiast biorę na poważnie radę @Marcos73zeby albo zjechać czerwoną 10 do Madonny z samego rana, albo auto. Cześć Hm... można i tak, choć dla mnie to dziwne. Spędziłem w Sole, Rendenie i na Adamello naprawdę dużo czasu głównie szkoląc dzieci 8-12 i jeździło się nawet do Pinzolo na deskach. Zupełnie spokojna wycieczka. A wąskie gardła trzeba po prostu szybko śmigiem przejechać i spokój. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, Mitek napisał: Cześć Hm... można i tak, choć dla mnie to dziwne. Spędziłem w Sole, Rendenie i na Adamello naprawdę dużo czasu głównie szkoląc dzieci 8-12 i jeździło się nawet do Pinzolo na deskach. W którym roku połączono wyciągami Pinzolo i Madonnę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 8 minut temu, brachol napisał: To co braliście? Tyle ciuchów? Dwie walizki i drabinka do boxa na narty do bagażnika, plus 2x płyn do spryskiwaczy i łańcuchy na koła. I bagażnik się skończył. Box na dachu: 4 pary nart, trzy pary butów, trzy kaski, dwie torby ciuchów narciarskich. Siedzenie z przodu: żarcie, torba z jedzeniem i ubraniami dla psa. To wszystko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi