Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Marcos73 napisał:

Cze

Tego zjazdu to chyba nigdy nie zapomnę, na wiosnę w muldach po jajca. Chociaż przy pośredniej stacji nic tego nie zapowiadało - idealnie wyratrakowany płaski odcinek przed przełamaniem. Myślałem że nie dam rady przejść przez ulicę na parking 🙂

pozdro

Tak działa psychologia tłumu 🤪 miał być zjazd do pośredniej i jeden pojechał dalej a cała reszta 🤣 co quwa ja nie zjadę 😜 

• Haha 2

9 minut temu, Mikoski napisał:

Tak działa psychologia tłumu 🤪 miał być zjazd do pośredniej i jeden pojechał dalej a cała reszta 🤣 co quwa ja nie zjadę 😜 

No tak było (raczej - tylko leszcze zjeżdżają gondolką - jak da się zjechać), a ten dojazd przy pośredniej do przełamania tak fajnie wyglądał. Na szczęście na dole ludzie siedzieli przy stolikach na zewnątrz przy piwku i wszystkim śmiałkom bili brawo - dlatego nie zemdlałem 😉. To był pierwszy dzień po podróży tym pierdolonym Traffikiem, bez snu, od razu na stok, a na do widzenia taka rzeźnia.

pozdro

• Haha 2

5 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Miałeś po prostu złe narty. Gdyby były dedykowane do tych warunków, na tę trasę nie byłoby problemów.

Pozdro

Mitek, wiesz dobrze że tak nie jest. W takich warunkach trzeba pojeździć, a niestety w obecnie mocno mechanicznie przygotowanych stokach jest trudno o takie muldy, nie ma gdzie ćwiczyć. Wystarczy trochę pojeździć i złapać rytm, coś sobie przypomnieć i jakoś idzie lżej.

pozdro

No i pojedzone uczciwie.

Warun lepszy jak wczoraj, bo rano było trochę słońca, od południa już po staremu, a więc chmury. Dziś brak mleka i śniegu, za to dalej płaskie światło.

Od rana wyprawa żeby z Folgaridy wyciągami dotrzeć do kanapy Orso Bruno. Wjeżdża ona na Monte Vigo, 2179 m n.p.m. Niedaleko kanapy paszownik, a więc knajpki i strefa relaxu, gdzie moje panie uznały, ze to ich baza. Ponieważ zostałem solo, to uderzyłem na czarna nr 37 Little Grizzly, z nachyleniem max 68%. Trasa krótka ale zacna, dobrze że w GS krawędzie dalej ostre, bo mogłabyc bieda. pojeździłem tam parę razy, spróbowałem także kanapy nr 13 i niebieskiej trasy nr 29. Potem wróciłem do pań, a te przekazały mi relacje polskiej grupy, którą przeklinając narzekała na warun w Val di Sole. Że dużo ludzi, że muldy i odsypy, że nogi puchną itp hehe.

Generalnie wczoraj i dziś trzeba było unikać niebieskich, bo raz że na nich frekwencja wysoka, dwa że dużo szkółek, trzy ze muldy i odsypy w temp plus 4 st C. Tak więc najlepsze to czarne i czerwone, gdzie z jakiegoś magicznego powodu pustki i można było pojechać szybciej. 

Na koniec się zrobiłem sobie zjazd czerwoną 8, niebieską 13, niebieską 2. Razem 4300m zjazdu. Weszła też podobna opcja z czarna nr 5 i nr 1, razem 3250m pustej czarnosci.

Na koniec nogi bolo wiec czas na szoppingi i budowanie masy na puzzle, jutro cd.

W ramach doskonalenia jazdy na wprost, dzis wg GPS przejechane 44.8km w górę i w dół, czas 3 godz 34 min, vmax 68km/godz na Grizzly, w dolnym odcinku.  Może po polówce dałbym ogień z samej góry, ale 68% nachylenia budzi respekt  jest jedna fotka z kanapy z widokiem na lewo, tam Grizzly.spacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.png

• Like 1
  • Thanks 1

1 godzinę temu, grimson napisał:

Brzmi jak plan. Moje do lansowania się w knajpkach narciarskich są pierwsze , choćbym i chciał konkurować z nimi, to i tak przegram xD

Cze, no już prawie przekroczyłeś Narnię😉. Jutro to samo i tylko wystarczy zjechać 10-ką, kanapą do góry i Twoje Alicje będą po drugiej stronie lustra. Patrzyłem na kamerki - Spinale bardzo dobra widoczność była.

pozdro