tomkly Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu (edytowane) 5 minut temu, Victor napisał: Czyli standard 1+2 i dwie kanapy trzy osobowe totalna katorga oj nogi będą boleć o czterech nie wspomnę . Gdzie to porównać do komfortu L4 no ale już zamówiłeś to tylko życzyć szerokości ! L4 ma 3 x po 2 osobne fotele plus tylną ławkę na 3 osoby, to zupełnie inny rozkład wnętrza i dużo więcej miejsca na nogi. Natomiast osobne fotele oprócz bezdyskusyjnych plusów mają też ten minus, że ewidentnie brakuje bocznego podparcia, które zapewniają inni pasażerowie. Możesz się oprzeć o zimną boczną ścianę albo lecisz w pustą przestrzeń do środka. Sporadycznie zdarza mi się usiąść z tyłu i wolę jechać wersją z trzema rzędami. Na szczęście zazwyczaj ten problem mnie nie dotyczy, bo siedzę całą drogę za fajerką, tam jest najwygodniej. 🙂 Edytowane 22 godziny temu przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu (edytowane) 21 minut temu, tomkly napisał: daje możliwość tylnej zabudowy na narty i bagaże Pod kanapą? Na narty oczywiście. pozdro Edytowane 22 godziny temu przez Marcos73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 13 minut temu, Marcos73 napisał: Pod kanapą? Na narty oczywiście. pozdro Nie, z tyłu. W wersji 5,5 metra tam jest około 1,5 metra wolnej przestrzeni bagażowej na długość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Godzinę temu, PTT napisał: Musisz wiedzieć, że do garażu podziemnego będziesz miał problem wjechać. Mam L2 i wiem o czym mówię. Stellantis bliźniaki mają 5m długości i wysokość 1,9, bez problemu się mieszczą nawet przy windzie do piwnicy (ostatnia akcja w Bormio), reszta aut L2 stała na zewnątrz. Co do Ad2 nie przesadzaj w porównaniu do nart komórkowych, zależy jakie auto i opony, a że trzeba wiedzieć o co chodzi to inna sprawa Spałeś w Residence Pedranzini? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, tomkly napisał: L4 ma 3 x po 2 osobne fotele plus tylną ławkę na 3 osoby, to zupełnie inny rozkład wnętrza i dużo więcej miejsca na nogi. Natomiast osobne fotele oprócz bezdyskusyjnych plusów mają też ten minus, że ewidentnie brakuje bocznego podparcia, które zapewniają inni pasażerowie. Możesz się oprzeć o zimną boczną ścianę albo lecisz w pustą przestrzeń do środka. Sporadycznie zdarza mi się usiąść z tyłu i wolę jechać wersją z trzema rzędami. Na szczęście zazwyczaj ten problem mnie nie dotyczy, bo siedzę całą drogę za fajerką, tam jest najwygodniej. 🙂 W wersji z trzema niezależnymi siedzeniami to najlepiej mi się siedziało na fotelu przy bocznych drzwiach, na środkowym fotelu nie chciałbym siedzieć w dłuższej trasie. Natomiast jak są 2 fotele obok kierowcy to w żadnym busie nie jest wygodnie. Edytowane 21 godzin temu przez brachol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Godzinę temu, tomkly napisał: Nie, z tyłu. W wersji 5,5 metra tam jest około 1,5 metra wolnej przestrzeni bagażowej na długość. Tak z tyłu, ale narty wchodzą pod kanapę? Bo 1,5 m to trochę mało, chyba że wszyscy zabierają funcarvery😀. Dopytam, kanapy przesuwane?? W v-ce mam zabudowane fotele do podłogi (kanapy zresztą też) nic nie da się pod nie włożyć. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu (edytowane) 34 minuty temu, Marcos73 napisał: Tak z tyłu, ale narty wchodzą pod kanapę? Bo 1,5 m to trochę mało, chyba że wszyscy zabierają funcarvery😀. Dopytam, kanapy przesuwane?? W v-ce mam zabudowane fotele do podłogi (kanapy zresztą też) nic nie da się pod nie włożyć. pozdro Marek, narty kładziemy co do zasady wszerz a nie wzdłuż. 😃 Jarkowe Trafiki jeżdżą z trumnami, ale dla mnie to niewygodne, trzeba się wspinać a poza tym strasznie się przy tym brudzi ubranie, dlatego zamówiłem wersję Long. Jak się dobrze ułoży to nawet moje krótsze GS (186) oraz Armady (185) wchodzą w poprzek a nie wzdłuż. Kanapy są seryjne czyli regulowane ale w niewielkim zakresie na górze a nie w podłodze. Z tyłu się zrobi odgrodę tak jak w Masterze, miejsca starczy. Pod tylną kanapę nie trzeba będzie niczego wkładać, aczkolwiek przemyślę czy faktycznie nie zostawić tam dziury na dole. Edytowane 20 godzin temu przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 23 minuty temu, tomkly napisał: Marek, narty kładziemy co do zasady wszerz a nie wzdłuż. 😃 Jarkowe Trafiki jeżdżą z trumnami, ale dla mnie to nieakceptowalne, dlatego zamówiłem wersję Long. Jak się dobrze ułoży to nawet moje krótsze GS (186) oraz Armady (185) wchodzą w poprzek a nie wzdłuż. Kanapy są seryjne czyli regulowane ale w niewielkim zakresie na górze a nie w podłodze. Z tyłu się zrobi odgrodę tak jak w Masterze, miejsca starczy. Pod tylną kanapę nie trzeba będzie niczego wkładać, aczkolwiek przemyślę czy faktycznie nie zostawić tam dziury na dole na taką ewentualność. Tomek, wykorzystaj miejsce pod kanapą na narty, w poprzek to rzeźba w gównie. Jeśli trzeba podnieś podłogę, a narty wsuwaj pod kanapę. Przy tej długości powinno się udać. Bo siedzisko kanapy to z 40-50cm. Czyli dechy 180cm spoko wejdą. Teoretycznie. Przemyśl to dobrze, bo komfort podróży pasażerów to klucz do sukcesu. Sam się zastanawiam nad demontażem obudów foteli przy podłodze, bo to ogranicza miejsce na stopy. Ja je mogę dowolnie przesuwać, ale to nie wykorzystane miejsce ma wpływ na bagażnik. Wystarczy że pasażer może wsunąć stopy pod fotel osoby siedzącej przed i już oszczędność miejsca bez straty komfortu dla siedzącego. To długie trasy i jest to najważniejsze. Z tyłu musi być możliwość odchylenia oparcia przy załadowanym samochodzie. Inaczej to będą klienci jednorazowi. 1200km w takiej pozycji to katorga. Zadowolony klient to wracający klient. Raz byłem z Jurkiem i JUŻ NIGDY WIĘCEJ W TAKIEJ FORMIE NIE POJADĘ. Jak bydło do Oświęcimia. Chłopaki mnie ciągną z Jarem, jednak obraz pozostał. Wystarczającym dyskomfortem jest podróż w 3 dorosłe osoby na 1 kanapie. Trafic to mini van a master to bus. Sam chciałem kupić v-kę extralong, ale w wersji 6-cio osobowej nie do kupienia. Przy 6-ciu osobach trzeba zmieścić do środka 6 plecaków, 6 toreb, 6 pat nart. To absolutne minimum. Ty musisz +50% więcej, a jeszcze żarcie na tydzień trzeba zapakować. To nie są duże samochody dla takiej ilości osób i towaru który muszą zabrać. Kufer na hak jest jakimś rozwiązaniem, ale nie ma kufra aby się tak odchylił, aby otworzyć tylną klapę. Sprawdzone. Ja mam otwieraną szybę, ale to połowiczne rozwiązanie. Przemyślenie co i jak ważne. pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 10 godzin temu, tomkly napisał: generalnie nigdzie się tym zmieścić nie mogę. No coś Ty.. 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 11 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 11 godzin temu Wczoraj dobra scena przy kolacji. Siedzimy sobie i nabijamy masę jedząc pizzę. Za oknem nawala śnieg, takie grube płaty śniegu z deszczem, jakby ktoś rzucał masę kamieni z nieba. W pewnym momencie słyszymy stłumione „bum”. Okazało się, że kierownik VW Golfa kręcący baczki na placu, nie opanował maszyny i przywalił konkretnie bokiem drzwi w betonową konstrukcje wiaty. Tak jak szybko przywalił, tak szybko się ulotnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PTT Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 10 godzin temu, brachol napisał: Spałeś w Residence Pedranzini? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu (edytowane) 51 minut temu, PTT napisał: Tak Też tam byłem dwa razy, dzieci jak były mniejsze były zachwycone, że jest winda dla samochodu i druga dla ludzi. Fajna miejscówka. Edytowane 10 godzin temu przez brachol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 11 godzin temu, Marcos73 napisał: Chłopaki mnie ciągną z Jarem, jednak obraz pozostał. Pojedziesz ze mną duży Masterem albo Boxerem z osobnymi fotelami, to jestem w stanie zapewnić i ogarnąć. Do Trafika Cię nie wsadzę. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Jeszcze chwilka ale już jest pięknie 🤩 aktywnie emerycie a nie sufit- to jest to 💪 45min do celu i zaczynam zabawę ⛷️🥳 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 22 minuty temu, Victor napisał: Jeszcze chwilka ale już jest pięknie 🤩 aktywnie emerycie a nie sufit- to jest to 💪 45min do celu i zaczynam zabawę ⛷️🥳 A gdzie w końcu padło? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowane) 42 minuty temu, Victor napisał: 45min do celu i zaczynam zabawę tajemnicza wyprawa Victora Tegernsee - jak nic jedzie na skróty w stronę Zillertala Edytowane 6 godzin temu przez Jan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowane) 27 minut temu, Jan napisał: tajemnicza wyprawa Victora Tegernsee - jak nic jedzie na skróty w stronę Zillertala Bingo!!! Ciebie nikt nie oszuka 🤣 Narciarsko nie można się tu nudzi. Każdy znajdzie coś dla siebie, gastronomia domowa co mi odpowiada oczywiście bemary są ale omijamy szerokim a oferta noclegowa nie do przebicia więc grzech było nie skorzystać 😉 Na start popołudniowo Hochzillertal zjazd jest do parkingu a parking full ludzi pewnie tłum 🤷♂️ w dolinie wiosna +7 Edytowane 6 godzin temu przez Victor 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 8 minut temu, Victor napisał: Bingo!!! Ciebie nikt nie oszuka 🤣 Narciarsko nie można się tu nudzi. Każdy znajdzie coś dla siebie, gastronomia domowa co mi odpowiada oczywiście bemary są ale omijamy szerokim a oferta noclegowa nie do przebicia więc grzech było nie skorzystać 😉 Na start popołudniowo Hochzillertal zjazd jest do parkingu a parking full ludzi pewnie tłum 🤷♂️ w dolinie wiosna +7 Daj znać jak tam z ilością śniegu i ludzi - rozważamy na początek lutego (niestety styczeń już nie dam rady). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, zając napisał: Daj znać jak tam z ilością śniegu i ludzi - rozważamy na początek lutego (niestety styczeń już nie dam rady). Spoko zaraz wjeżdżam na górę ogólnie jestem do czwartku/piątku więc trochę się pokręcę po okolicy . A pani w kasie mega 💪 chce kupić skipass a pani mówi za 6 min będzie taniej 🥳😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Zaczynamy 😜 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 11 minut temu, Victor napisał: Zaczynamy 😜 byłeś już kiedyś w Zillertalu czy 1 raz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 52 minuty temu, Victor napisał: Bingo!!! Ciebie nikt nie oszuka 🤣 Narciarsko nie można się tu nudzi. Każdy znajdzie coś dla siebie, gastronomia domowa co mi odpowiada oczywiście bemary są ale omijamy szerokim a oferta noclegowa nie do przebicia więc grzech było nie skorzystać 😉 Na start popołudniowo Hochzillertal zjazd jest do parkingu a parking full ludzi pewnie tłum 🤷♂️ w dolinie wiosna +7 Cze Tego zjazdu to chyba nigdy nie zapomnę, na wiosnę w muldach po jajca. Chociaż przy pośredniej stacji nic tego nie zapowiadało - idealnie wyratrakowany płaski odcinek przed przełamaniem. Myślałem że nie dam rady przejść przez ulicę na parking 🙂 pozdro 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikar Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 6 minutes ago, Marcos73 said: Cze Tego zjazdu to chyba nigdy nie zapomnę, na wiosnę w muldach po jajca. Chociaż przy pośredniej stacji nic tego nie zapowiadało - idealnie wyratrakowany płaski odcinek przed przełamaniem. Myślałem że nie dam rady przejść przez ulicę na parking 🙂 pozdro Stefan Eberharter gold piste:)? Jeżeli to ta, to mam takie same wspomnienia:). Ostatni zjazd po narciarskim dniu do parkingu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 20 minut temu, Jan napisał: byłeś już kiedyś w Zillertalu czy 1 raz ? Byłem w grudniu tamtego sezonu z @Lexi i nigdy bym nie przypuszczał że tu przyjadę w tym bo nie miałem tego w planie w głowie był inny kierunek ale wyszło jak wyszło i cudownie 🤩 twardo i lekkie takie przyjemne odsypy mistrzostwo choć ciepło z lekko wiaterkiem. Na niebieskich tłok czerwienie puste i można spokojnie bez ciśnienia ćwiczyć . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 20 minut temu, Marcos73 napisał: Cze Tego zjazdu to chyba nigdy nie zapomnę, na wiosnę w muldach po jajca. Chociaż przy pośredniej stacji nic tego nie zapowiadało - idealnie wyratrakowany płaski odcinek przed przełamaniem. Myślałem że nie dam rady przejść przez ulicę na parking 🙂 pozdro widziałem jak tam jedziesz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi