Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, grimson napisał:

Auto odebrane z serwisu, już spakowane. Za 2 godz do łóżka na 4 godziny, potem pobudka i dzida na południe. 

Stawiam gruszki przeciw orzechom, że ten załadowany świniak wypije więcej jak 11l Pb na stówę w trasie.spacer.png

Żebyś tylko nie musiał zakładać nowego tematu: Płacić mandaty z zagranicy, czy olać ? 🤣

• Haha 3

9 minut temu, grimson napisał:

Auto odebrane z serwisu, już spakowane. Za 2 godz do łóżka na 4 godziny, potem pobudka i dzida na południe. 

Stawiam gruszki przeciw orzechom, że ten załadowany świniak wypije więcej jak 11l Pb na stówę w trasie.

Udanego i bezpiecznego narciarsko/rodzinnie wyjazdu życzę.    

• Thanks 1

15 minut temu, grimson napisał:

Stawiam gruszki przeciw orzechom, że ten załadowany świniak wypije więcej jak 11l Pb na stówę w trasie.

Ecodriving i spali 6,5l...

Bezpieczniej drogi.

Cześć

Dzisiaj byłem na rowerze pierwszy raz od 19.12.2024. W międzyczasie parę razy na rowerze jechałem ale to do sklepu czy w jakichś sprawach ale tak, żeby pojechać z jakimś delikatnym planem. Od miesiąca nie jechałem rowerem np. do pracy. Ostatni raz taka przerwę miałem chyba z 10 lat temu. Oj słabo... 35km w tempie 24,5km/h. Po wiatr poniżej 24km/h... Nędza. Nie wiem zupełnie po co taka zima jest w Warszawie.

Pozdro

Dziś kolejny piękny dzień, warunki już bardziej marcowe, słońce, ciepło, miękko, kolejki do wyciągów znośne maks. 5-10 minut. Stok trzymał się świetnie, mimo ,że termometr pod Jontkiem w słońcu pokazywał 20 stopni. Dwa minusy, zdecydowany wzrost feryjnych bezkijkowców spowodował spadek bezpieczeństwa na stoku. Kilka interwencji GOPR .

Zameldowaliśmy się pod wyciągiem o 9, kolejka do kasy równa godzina stania. Przez większość czasu otwarta była jedna kasa. Brak możliwości doładowania karnetu prze internet jak przy szczyrkowskim gopassie. Sam jestem sobie winien ,bo mogłem doładować karnet wczoraj. 

Nikodem się rozjeździł, a taki był moj cel na ten sezon,w tym roku to już 9 dni na nartach. Oby zima sprzyjała. 

20250118_103434.jpg

20250118_104535.jpg

Edytowane przez bubol.T
  • Like 5
  • Thanks 1

14 minut temu, bubol.T napisał:

Dziś kolejny piękny dzień, warunki już bardziej marcowe, słońce, ciepło, miękko, kolejki do wyciągów znośne maks. 5-10 minut. Stok trzymał się świetnie, mimo ,że termometr pod Jontkiem w słońcu pokazywał 20 stopni. Dwa minusy, zdecydowany wzrost feryjnych bezkijkowców spowodował spadek bezpieczeństwa na stoku. Kilka interwencji GOPR .

Zameldowaliśmy się pod wyciągiem o 9, kolejka do kasy równa godzina stania. Przez większość czasu otwarta była jedna kasa. Brak możliwości doładowania karnetu prze internet jak przy szczyrkowskim gopassie. Sam jestem sobie winien ,bo mogłem doładować karnet wczoraj. 

Nikodem się rozjeździł, a taki był moj cel na ten sezon,w tym roku to już 9 dni na nartach. Oby zima sprzyjała. 

20250118_103434.jpg

20250118_104535.jpg

Byłeś na górze?

6 minut temu, Lexi napisał:

Byłeś na górze?

Nie, zostawiam sobie górę na końcówkę sezonu. W kasach mówią, że nie ma przejazdu z Buczynki na Szczawniy. Pewnie da się przejechać, ale z 6-cio latkiem nie chciałem sprawdzać, wolę Buczynke gdzie są w tej chwili świetne warunki, wyprzegana kanapa, tańszy karnet i umiarkowana ilość narciarzy. Na Szczawinach podobno jest niewiele śniegu, przypuszam,że przy takiej pogodzie niebawem góra będzie zamknięta.

• Thanks 1

Cze

Szybka piłka z rana i Rusin z duszą na ramieniu, bo ferie. Z kumplem, Maras masz pozdro. Qurła najlepszy dzień, słońce, alpejski śnieg i słownie ZERO ludzi. W 3,5h zjechane 35 km wg aplikacji. Na Porche😀. Nie do wiary, głupi to ma szczęście😉. Na starym krześle jak pojechaliśmy na kiełbaskę to  o  12.30 był jeszcze sztruks, nikt nie jeździł, ale samochodów na parkingu było trochę.

pozdrówki

IMG_4918.thumb.jpeg.d5eb60991896cd514d3baea18433a059.jpeg

Rano tak

IMG_4919.thumb.jpeg.0656eee7b4afe4aa7e5f529fd9d99848.jpeg

2 h później tak

IMG_4924.thumb.jpeg.7793b3c89aa148a7cd80fc9bebeb01df.jpeg

Na starym krześle tak

IMG_4927.thumb.jpeg.88caf1f56c298fd8c6f16e7e327ab2a4.jpeg

Tatry pico bella

IMG_4929.thumb.jpeg.0734e1a7a392c8a033183f14ef088f2e.jpeg

pozdro

Edytowane przez Marcos73