Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 14.01.2025 o 11:27, mig napisał:

Witek- jak z parkingami pod gondolą, i salmopolu- korzystasz? Ktos pisal na forum, ze w tym sezonie zycza sobie 30 zet.... prawdali to? Robi sie pogoda i warunki bylby czas pojechac w ktorys dzien pod koniec tygodnia. Fotąd bywalem przynajmniej raz w sezonie...

Michał przy Myśliwskiej raczej na razie nie zaparkujesz 😉

IMG_8137.jpeg

• Like 1
  • Haha 2

1 godzinę temu, grimson napisał:

Oraz prognozy pogody, norweg pokazuje dla wysokości 1300m npm temperatury w ciągu dnia na poziomie +6 st C wtf. To już szczyt Szrenicy w Karkonoszach, przy podobnej wysokości npm ma niższe temperartury. GS wg prognoz zostanie w bagażniku.

no i super, poleżysz na leżaczku, popijesz Bombardino, pojesz makaronów i wrócisz ładnie opalony

• Haha 1

2 godziny temu, grimson napisał:

Kruca bomba, w sobotę wyjeżdżamy do Val di Sole. Na śniegu pełne 5 dni, od niedzieli do czwartku. Nocleg w Folgarida.

Wszystko na razie pięknie i ładnie, pomijając fakt, że auto na wyjazd stoi w serwisie, bo podczas planowanego przeglądu wszystko padło podczas aktualizacji sterowników, i póki co serwis rozkłada ręce. Oraz prognozy pogody, norweg pokazuje dla wysokości 1300m npm temperatury w ciągu dnia na poziomie +6 st C wtf. To już szczyt Szrenicy w Karkonoszach, przy podobnej wysokości npm ma niższe temperartury. GS wg prognoz zostanie w bagażniku.spacer.png

Grimson, przestań. Damiano 100-ką walił na klapaczkach o 14.00 po muldach na dzidę na wiosnę, gdzie +6 to było o 8.00 z rana, a Ty kawał chłopa i silny jak tur, będziesz dechy które wyprowadzić z równowagi potrafi tylko Teściowa kamuflował w bagażniku???? To nie CG że 3000 luda jest na 10km tras, tylko na 170km. Inna skala. Czarne na Spinale będą petarda cały dzień. Ja Ci to mówię. A na GS to każda trasa jest dobra, bo to narta z tych uniwersalnych😀.

pozdro

Edytowane przez Marcos73

W dniu 13.01.2025 o 23:02, Chertan napisał:

Dzisiaj przejechaliśmy do La Plagne, piękne miejsce widokowo i narciarsko. Nieco bardziej wysokogórski niż Les Arcs. Fotka wspólnie z @eliorlan, liczbą nie nadrobimy zlotu forumowego, ale serce się rwało.

A gdzie jest ten, który jeździ w żółto-zielonych gaciach i ma najszybsze czerwone narty na forum??

• Haha 1

W dniu 15.01.2025 o 16:25, Victor napisał:

Panowie i panie kto był w Silvretta Montafon i może coś więcej powiedzieć o tym ON? Planuje trzy dniówkę w następnym tyg bo mnie nosi okropnie i zastanawiam się czy warto ponownie uderzyć w kierunek AT czy jednak pozostać w planie niezrealizowanym z tego tygodnia czyli szybki strzał 🎿 do JUNGFRAU.

Byłem w zeszłym tygodniu, można kupić karnet wspólny na Silvrettę, Golm, Gargellen i Brandnertal. Sama Silvretta zdecydowanie największa, w zasadzie dwa ośrodki połączone gondolami. Ciekawsza moim zdaniem część Nova. Trasy były przygotowane bardzo dobrze (ale nie wszystkie zjazdy do dolin), ludzi malutko. Trasy raczej czerwone, te które na mapach są niebieskie to w większości byłyby u nas czerwone, no ale to nie dziwi w Austrii.

MI się bardzo podobało, trochę taka druga klasa austriacka, natomiast brak ludzi nadrabiał braki w infrastrukturze. Ze wszystkich ośrodków w jakich byłem ten teren jest zdecydowanie najmniej popularny wśród naszych rodaków, byli głównie lokalsi.

Edytowane przez Przemekc1
  • Like 2
  • Thanks 2

3 godziny temu, Przemekc1 napisał:

Byłem w zeszłym tygodniu, można kupić karnet wspólny na Silvrettę, Golm, Gargellen i Brandnertal. Sama Silvretta zdecydowanie największa, w zasadzie dwa ośrodki połączone gondolami. Ciekawsza moim zdaniem część Nova. Trasy były przygotowane bardzo dobrze (ale nie wszystkie zjazdy do dolin), ludzi malutko. Trasy raczej czerwone, te które na mapach są niebieskie to w większości byłyby u nas czerwone, no ale to nie dziwi w Austrii.

MI się bardzo podobało, trochę taka druga klasa austriacka, natomiast brak ludzi nadrabiał braki w infrastrukturze. Ze wszystkich ośrodków w jakich byłem ten teren jest zdecydowanie najmniej popularny wśród naszych rodaków, byli głównie lokalsi.

Dzięki Przemo za info wczoraj też czytałem relacje tego miejsca na SO.

Korci mnie ten kierunek bo tam jeszcze mnie nie było ale te gondole powrotne do bazy lekko denerwują ,że brak zjazdu do doliny . Obejrzałem trochę filmów na YT i wygląda trasowo mega zachęcająco . Stara infra mi nie przeszkadza wręcz przeciwnie często wolę stare klimatyczne od tych nowych jak z parku rozrywki 😅. Chwilkę jeszcze mam na podjęcie decyzji więc na spokojnie kierunek jakiś wybiorę . 
Free tereny również interesujące z tego co widzę ale to jeszcze nie moja bajka narciarska . 

Widokowo 👌

Tak czy siak nadejdzie dzień kiedy tam zawitam . 

Pozdro

Edytowane przez Victor

Po stronie Nova do stacji Valisera zjazd końcem tygodnia już był. Tak samo Versettla. Ogólnie śnieżyli mocno dół stacji, więc możliwe, że kolejne zjazdy po drugiej stronie ośrodka dojdą, zależy gdzie planuje się startować. Ten najdłuższy zjazd  12km nie był całkiem czynny ze względu właśnie na brak otwartego odcinka dolnego.

Edytowane przez Przemekc1

55 minut temu, Przemekc1 napisał:

Po stronie Nova do stacji Valisera zjazd końcem tygodnia już był. Tak samo Versettla. Ogólnie śnieżyli mocno dół stacji, więc możliwe, że kolejne zjazdy po drugiej stronie ośrodka dojdą, zależy gdzie planuje się startować. Ten najdłuższy zjazd  12km nie był całkiem czynny ze względu właśnie na brak otwartego odcinka dolnego.

W tym tyg w Alpach warunki pogodowe były mistrzowskie słoneczko plus minusowe temperatury w dzień w następnym idzie ocieplenie w takim Jungfrau- Wengen podają w czwartek deszcz co mnie smuci a w Silvretta +6/9 w dzień dlatego do niedzieli nic nie rezerwuje . Jakiś kierunek znajdę na bank.
Co do tej trasy 12 km mogę mieć taką jedną i będę katować do bólu takze nic więcej nie potrzebuje a hektary zbędne sa tym razem-nogi będą 🔥 okrutnie  🥳😂