Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, Wojcio napisał:

Ubiegły tydzień w Kals-Matrei - 6 dni pełnej lampy. 

IMG_6368.jpeg

Kapitalny mały ośrodek, zdecydowanie najlepszy w tej części Austrii. Bardzo malowniczy a relatywnie mało popularny. Jeździłem tam ubiegłej zimy 2 dni i było to jedno z odkryć poprzedniego sezonu. 

• Like 1

4 godziny temu, Robur82 napisał:

Pilnie poszukiwany cierpliwy instruktor dla nerwowego osobnika z potężnymi brakami w technice

Kolega dobry w teorii, ale praktyka to masakra

wieczorem przy stole to Król stoków😀😀😀😀

To ten bialy kask i niebieska kurtka

Nie widzę nadziei, próżny trud😉. Zbieżność postaci jest przypadkowa. W sumie to ktoś łudząco podobny. 

pozdro

• Haha 2

5 godzin temu, Chertan napisał:

Dzisiaj przejechaliśmy do La Plagne, piękne miejsce widokowo i narciarsko. Nieco bardziej wysokogórski niż Les Arcs. Fotka wspólnie z @eliorlan, liczbą nie nadrobimy zlotu forumowego, ale serce się rwało.

IMG20250113130127.jpg

IMG20250113130445.jpg

IMG20250113143629.jpg

IMG20250113161055.jpg

IMG20250113162740.jpg

Ale Piotruś pogoda dzwon !!.. aż Ci "kichawę" zjarało.. no. chyba że napoje energetyczne .. ;D

• Haha 3

W dniu 6.01.2025 o 09:47, Mitek napisał:

Do Szczyrku nie ma sensu jechać ……..

ale ze względu na wizerunek jakie to miejsce obecnie ma i jakich klientów w większości przyciąga. Ja bardzo żałuję starego Szczyrku, bo spędziłem tam kupę czasu i można było się naprawdę najeździć po ciekawych trasach o zróżnicowanej topografii, funkcjonujących nawet przy 5 cm śniegu. To niestety się nie wróci i nie ma co płakać. Jest tyle miejsc do nartowania...

Do zobaczenia

To znaczy jakich klientów przyciąga? 
Od lat powtarzasz historię jak to dzielnie stanąłeś w obronie kasjerki w jakimś małym ośrodku na Podhalu. To taki sam klient jak tych dwóch co chciało wyciągnąć kasjerkę przez okno, czy jeszcze gorszy? Czy dlatego, że dwóch typów było niezadowolonych z warunków, będziesz również odradzał od jeżdżenia do tamtego ośrodka? Narciarze są różni i wszędzie są tacy i tacy. Od lat na otwarciu sezonu jako pierwsi w kolejce do gondoli stoją ci sami narciarze, grubo po sześćdziesiątce i siedemdziesiątce. Pamiętają stary Szczyrk, a nadal tu przyjeżdżają. Z rozmów wiem, że jeżdżą dużo w Alpy, ale nigdy nie słyszałem od nich, że do Szczyrku się nie jeździ bo to już nie jest ten sam Szczyrk z ich młodości. Czasy się zmieniają i czas to zaakceptować. A jutro znów będę na kilka dni w Szczyrku i zamierzam się wyjeździć, a nie skupiać na tym jaka klientela  tu teraz jeździ. 

• Like 3
  • Thanks 1

Witek- jak z parkingami pod gondolą, i salmopolu- korzystasz? Ktos pisal na forum, ze w tym sezonie zycza sobie 30 zet.... prawdali to? Robi sie pogoda i warunki bylby czas pojechac w ktorys dzien pod koniec tygodnia. Fotąd bywalem przynajmniej raz w sezonie...

29 minut temu, mig napisał:

Witek- jak z parkingami pod gondolą, i salmopolu- korzystasz? Ktos pisal na forum, ze w tym sezonie zycza sobie 30 zet.... prawdali to? Robi sie pogoda i warunki bylby czas pojechac w ktorys dzien pod koniec tygodnia. Fotąd bywalem przynajmniej raz w sezonie...

Korzystałem raz z parkingu przy gondoli, dla posiadaczy sezonówki cena jest 10 zł, dla pozostałych 30. Słyszałem, że u lokalsów też 30 zł. Na parkingu za Matyjaskiem opłata jest za godzinę, każda kolejna godzina to mniej, ale chyba pierwsza to 5 zł. Mogę to jutro sprawdzić. Ja generalnie nie korzystam z parkingu, bo na COS idę z buta, a plecak z butami sportowymi zostawiam wewnątrz, w pomieszczeniu obok kas. Jak przyjedziesz rano, to jest szansa zaparkować na Myśliwskiej w pobliżu COS. Granią bez problemu można przejechać na TMR, a z powrotem zjechać 3C i Ondraszkiem do Jaworzyny. Być może, że po ostatnich opadach da się również zjechać do Mety.

• Like 1
  • Thanks 1

4 godziny temu, mig napisał:

Michał, jeśli nic nieoczekiwanego się nie wydarzy,to będziemy jeździć na Pilsku od piątku do niedzieli. Nastawiamy się raczej na Buczynke. Górę nie wiem czy otworzą, ale nie chce mi się wciągać 6-cio latka na tych orczykach, choć niczego nie wykluczam.

Tam też kasują 25 zeta za parking, gdyby mieli otworzyć górę, to są karnety w dobrej cenie na eskipass

Numeru telefonu nie zmieniałem.

W załączniku widok z kamery z dzisiejszego poranka i prognoza😎

Screenshot_20250114_084756_Chrome.jpg

Screenshot_20250114_153014_Chrome.jpg

Screenshot_20250114_083108_Chrome.jpg

Edytowane przez bubol.T
  • Like 1

Panowie i panie kto był w Silvretta Montafon i może coś więcej powiedzieć o tym ON? Planuje trzy dniówkę w następnym tyg bo mnie nosi okropnie i zastanawiam się czy warto ponownie uderzyć w kierunek AT czy jednak pozostać w planie niezrealizowanym z tego tygodnia czyli szybki strzał 🎿 do JUNGFRAU.

• Haha 1

2 godziny temu, Victor napisał:

Panowie i panie kto był w Silvretta Montafon i może coś więcej powiedzieć o tym ON? Planuje trzy dniówkę w następnym tyg bo mnie nosi okropnie i zastanawiam się czy warto ponownie uderzyć w kierunek AT czy jednak pozostać w planie niezrealizowanym z tego tygodnia czyli szybki strzał 🎿 do JUNGFRAU.

juz nie kombinuj, kolo domu masz super warum a chcesz sie paletac po nieznanym 

IMG_8471.thumb.jpeg.5fbca0ff79d8acf148407af81de58e1d.jpeg

• Haha 2

1 godzinę temu, Victor napisał:

Widzę też w pobliżu Silvretta ośrodek Damüls Mellau ktoś coś kojarzy był ⛷️? Jak tam obłożenie turystyczne w styczniu wygląda,widoki zapierające oddech 😱 - jest taki sam lub podobny młyn grudniem jak w Ischgl czy raczej bardziej spokojnie? 

15 minut temu, Victor napisał:

Widzę też w pobliżu Silvretta ośrodek Damüls Mellau ktoś coś kojarzy był ⛷️? Jak tam obłożenie turystyczne w styczniu wygląda,widoki zapierające oddech 😱 - jest taki sam lub podobny młyn grudniem jak w Ischgl czy raczej bardziej spokojnie? 

Paweł, jak Janek nie wie - to nikt nie wie, bo normalni ludzie tak długo nie żyją, a nie daj Boże jeżdżą?

pozdro

• Haha 1

Kruca bomba, w sobotę wyjeżdżamy do Val di Sole. Na śniegu pełne 5 dni, od niedzieli do czwartku. Nocleg w Folgarida.

Wszystko na razie pięknie i ładnie, pomijając fakt, że auto na wyjazd stoi w serwisie, bo podczas planowanego przeglądu wszystko padło podczas aktualizacji sterowników, i póki co serwis rozkłada ręce. Oraz prognozy pogody, norweg pokazuje dla wysokości 1300m npm temperatury w ciągu dnia na poziomie +6 st C wtf. To już szczyt Szrenicy w Karkonoszach, przy podobnej wysokości npm ma niższe temperartury. GS wg prognoz zostanie w bagażniku.spacer.png

• Haha 3
  • Sad 1