Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

Na Czarnym Groniu całkiem znośnie, ludzi dużo, ale kolejek do wyciągów brak. Niestety czerwona trasa nadal zamknięta, wygląda jakby mieli uruchomić na dniach, bo  ciągle sypali. Bardzo udany dzień, od razu czuć różnicę nawet po tak niewielkim opadzie naturalnego śniegu.

Nowe Kastle spisują się świetnie zarówno na twardym sztucznym, jak i świeżym nieco rozjeżdżonym.

To był dobry zakup ,narty są bardzo przyjazne i czuje się jakbym na nich jeździł od lat.

Na ostatnim zdjeciu iluminacja na ryneczku w Ślemieniu.

Jutro Pilsko. Pozdrowienia 

20250103_123706.jpg

20250103_115442.jpg

20250103_115045.jpg

20250103_162448.jpg

• Like 8

13 minut temu, Lexi napisał:

Kasina dziś - narodu masa i stok sie zdegradował szybko..paradoksalnie - dla naszych nart z którymi dziś pojechałem się zaprzyjaźnić im gorzej tym lepiej.. ;) 

IMG_5488.thumb.jpg.696ddeaad60a336d3253eafee0d10ebd.jpg

Jak to model i ile tam jest pod butem? Tak samo jest z Armadą 116, obiektywnie im gorzej dla innych tym dla nich lepiej, gdyż bez znaczenia. 😀

• Like 1

23 minuty temu, tomkly napisał:

Jak to model i ile tam jest pod butem?

FX96 TI..pierwszy raz wyprowadziłem na spacer i powoli będziemy sie zaprzyjaźniać - trzymają na twardym fajnie ale przecież nie kupiłem ich na twarde... na odsypach i małych muldach baja!! (dużych jeszcze nie było, takie do kolan max) .. czekam na świeży opad gdzieś np. na Rohacach.. 🤪

.. info dla @Mikoski - nie klepią !!!

• Haha 2

Na Chopoku dziš, Zachradky tylko jeden wyciąg czynny i 70 minut odstania sby się na górę dostać.

Jazda skibusem to jak dziki zachód, walka o wejście jakby kawę za komuny na sklep rzucili.

Ale ogólnie dzieciaki zadowolone a to najważniejsze. 

Jutro plan na Rohace a potem Tatralandia

IMG_6240.jpeg

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1

Cześć

Na wszystkich zdjęciach widzę idealne warunki (w sensie śniegu, stoku itd.) a Wy o jakichś - "Im gorzej tym lepiej". Jedyny element, który wpływa na pogorszenie się warunków jazdy to ludzie na trasach, w sensie tego, że są a nie, że coś niszczą, tworzą odsypy itd.

Co mam przywieźć, żeby się przejechać na tych nartach. W sensie jakie narty? Biorę SL Dynastar ale mogę wziąć Mastera albo coś innego...

Pozdro

Edytowane przez Mitek

Godzinę temu, Mitek napisał:

Cześć

Na wszystkich zdjęciach widzę idealne warunki (w sensie śniegu, stoku itd.) a Wy o jakichś - "Im gorzej tym lepiej". Jedyny element, który wpływa na pogorszenie się warunków jazdy to ludzie na trasach, w sensie tego, że są a nie, że coś niszczą, tworzą odsypy itd.

Co mam przywieźć, żeby się przejechać na tych nartach. W sensie jakie narty? Biorę SL Dynastar ale mogę wziąć Mastera albo coś innego...

Pozdro

Weź wszystko co sie zmieści... ;-))

• Like 2

9 godzin temu, Chertan napisał:

Jak coś to w poniedziałek na Rohace się szykuję z kobitą, pogoda ma być niezła, najbliższe 2 dni mroźne i trochę opadu z mgłą najpewniej. 

Zobaczymy..

..chociaż na Słowacji też mają wolne w poniedziałek więc może być różnie.

.. no chyba że pójdę/pojadę na Salatyn.. 😉

Edytowane przez Lexi
  • Like 1

12 godzin temu, Mitek napisał:

Twój post jest jednoznaczną sugestią, że czegoś nie wiedzą nie umieją i

Jedynie w twojej głowie może się urodzić jakaś jednoznaczna sugestia-pomijam . Bo Marek na SL śmiga a ja osobiście niejednokrotnie miałem z nim przyjemność wspólnie nartować.

12 godzin temu, Mitek napisał:

wpadaj i pokazuj kunszt. Ciapatych raczej nie będzie więc nie masz się czego bać.

Narty to sport białych jeżeli jeszcze nie zauważyłeś więc ciapatych jak i zydków brak ( ciekawe dlaczego przecież sport tak popularny a kasę maja ) no może jakiś rodzynek gdzieś się zawsze zaplątać ale obawiać się ich nie ma czego zdecydowanie 

Zostawię tobie tą przyjemność żebyś mógł się wykazać.

Czasu na narty jeszcze mam dość sporo a zima trwa w najlepsze więc spokojnie przyjdzie dzień że jeszcze pojeżdżę.termin zlotu nie wszystkim odpowiada-życie jak i obowiązki .

Edytowane przez Victor
  • Thanks 1

36 minut temu, Victor napisał:

Jedynie w twojej głowie może się urodzić jakaś jednoznaczna sugestia-pomijam . Bo Marek na SL śmiga a ja osobiście niejednokrotnie miałem z nim przyjemność wspólnie nartować.

Narty to sport białych jeżeli jeszcze nie zauważyłeś więc ciapatych jak i zydków brak ( ciekawe dlaczego przecież sport tak popularny a kasę maja ) no może jakiś rodzynek gdzieś się zawsze zaplątać ale obawiać się ich nie ma czego zdecydowanie 

Zostawię tobie tą przyjemność żebyś mógł się wykazać.

Czasu na narty jeszcze mam dość sporo a zima trwa w najlepsze więc spokojnie przyjdzie dzień że jeszcze pojeżdżę.termin zlotu nie wszystkim odpowiada-życie jak i obowiązki .

Cześć

Chciałbym podkreślić to odkrywcze zdanie kolegi.

3 godziny temu, Marcos73 napisał:

Ale Ci się przypomniało😀.

pozdro

Mnie się nic nie "przypomniało" Marek. Pewne rzeczy zostają na zawsze, bo są wyrazem głębokich postaw i podstaw, które trzeba tępić, żebyś na wejściu w bramki nie przeczytał kiedyś napisu: Nur fur Weisse.

Pozdro

7 godzin temu, Lexi napisał:

Zobaczymy..

..chociaż na Słowacji też mają wolne w poniedziałek więc może być różnie.

.. no chyba że pójdę/pojadę na Salatyn.. 😉

Wiem, że mają wolne, liczę na mniej niż w typowy weekend. Pogoda też może cześć odstraszy. 

Tym co o białasach przypominam, że mamy w pucharze świata Brazylijczyka Pineiro 😁. Japończycy też się mają całkiem nieźle w narciarstwie. Więc to żenua czytać w ogóle takie zagadnienia. 

• Like 1