Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, Marcos73 napisał:

Na dobicie Białka - kosmos. Ludzi w chuj. Ale zaliczona. Nie polecam w tym okresie. Koziniec pusty jeździł. Ceny na stokach też odjechane.

pozdro

Fisy zamknięte - śnieżą.

IMG_4884.thumb.jpeg.67701dbc1b75d4e694348fabac50a939.jpeg

pogoda włoska - stoki i narciarze, a raczej ich ilość - już nie. Jakość pomijam. Ale biedota tam nie jeździ, trzeba mieć gruby portfel, żeby się tam bawić😀.

IMG_4883.thumb.jpeg.ea6f65f5aa468aa3f1943e5e32035112.jpeg

IMG_4889.thumb.jpeg.3248be129274e7d6dc4ebdee0126c85f.jpeg

Pewnie minimum X7 na parkingach i Pająki na stokach xD

8 minut temu, brachol napisał:

@grimson a jak w Zieleńcu? Ludzi dużo?

Dzisiaj było w pyte duzo, szukałem miejsca do parkowania dobre 20 min. Dojazd do ON od strony Kudowy korkował się. Kolejka do pomarańczowej 6 os kanapy na 5 min.  Tutaj relacja:

Edytowane przez grimson
  • Like 1
  • Thanks 1

28 minut temu, grimson napisał:

Pewnie minimum X7 na parkingach i Pająki na stokach xD

Ja wiem🤔, aż tak to na parkingu i stokach nie widać. No jeździć też nie potrafią. Najwyższy poziom na Litwince, w Białce stricte początkujący. Na Rusinie też bez szału narciarsko, ale chociaż pusto. 

pozdro

1 godzinę temu, Marcos73 napisał:

Ja wiem🤔, aż tak to na parkingu i stokach nie widać. No jeździć też nie potrafią. Najwyższy poziom na Litwince, w Białce stricte początkujący. Na Rusinie też bez szału narciarsko, ale chociaż pusto. 

pozdro

poczekaj aż forumowe tuzy wyjdą na stoki to dopiero poziom się podniesie

• Haha 2

49 minut temu, brachol napisał:

Pogoda włoska, kolejki już mniej włoskie (chociaż w tym terminie nigdy we Włoszech nie byłem) 

Cześć

Wiesz we Włoszech kolejki raczej mamy na własne życzenie. U nas mamy do czynienia z jednym wyciągiem, na jednej górce. W przeciętnym włoskim centrum mamy dziesiątki tras i obsługujących je wyciągów i zawsze znajdziemy taki czas i/lub miejsce gdzie ludzi nie ma. To raczej tylko kwestia pewnej taktyki jazdy.

Pozdrowienia

• Like 1

52 minuty temu, Mitek napisał:

Cześć

Wiesz we Włoszech kolejki raczej mamy na własne życzenie. U nas mamy do czynienia z jednym wyciągiem, na jednej górce. W przeciętnym włoskim centrum mamy dziesiątki tras i obsługujących je wyciągów i zawsze znajdziemy taki czas i/lub miejsce gdzie ludzi nie ma. To raczej tylko kwestia pewnej taktyki jazdy.

Pozdrowienia

Cze

Ważna też znajomość ośrodka, w każdym nawet dużym ośrodku, są miejsca w których się korkuje. Umiejętność, to omijanie tego, lub zupełne odpuszczenie ( dużych ośrodkach jest to łatwe, bo ilośc tras jest ogromna), albo wybór pory, gdzie tych ludzi w kolejce jest mniej. No ale o tym jakąś wiedzę trzeba posiadać. Czasami nie ma wyjścia i swoje trzeba odstać, ważne, aby nie popełniać tego błędu ponownie.

pozdro

• Like 1

15 minut temu, bubol.T napisał:

Miałem nawet myśli,żeby jechać do tego Szczyrku,ale widok z kamery na Solisku mi wystarczył. Zdjęcie Witolda tylko utwierdziło.Screenshot_20241226_110943_Chrome.thumb.jpg.4be3b2df675f8cee2f3b0343a54bcbc7.jpg

Na dwie godziny z rana od otwarcia można wpaść, później to już tak jak na zdjęciu przed nową kanapą. A zajrzałem na kamerę na Hali Skrzyczeńskiej, to kolejka do talerzyka o 15:00 sięgała do połowy trasy.

• Thanks 1

Dziś zapowiedziałem się na godzinę 12:00 (tak planowałem przyjechać). Jak miło z ich strony, że na nas poczekali z otwarciem ośrodka 😉. Wczoraj zapowiadali 9:00.

thumbnail-1000023170.jpg

Od przyjazdu próbowałem nabyć karnet sezonowy na narty i termy. Nie mają go w systemie. Dostałem najpierw dwa darmowe karnety na narty (chyba 2 dniowe), następnie dostałem dwa darmowe karnety na termy a na koniec miła Pani z obsługi wypuściła mnie z parkingu, bez płacenia. To wszystko po pokazaniu zeszłorocznej sezonówki i rozmowie z menadżerem ośrodka.

Stok jest w trakcie tworzenia, śniegu wyprodukowali dużo, ino trzeba to jeszcze rozgarnąć. Na trasie trzeba uważać by nie wjechać w bryłę lodową lub hałdę. 

1000023171.jpg

Na górze wygląda to obiecująco.

1000023177.jpg

Trasa (bo inne w trakcie tworzenia), jeszcze dość wąska, zwożą śnieg.

1000023174.jpg

Jutro powinno być już ok. Dojedzie mój Chrześniak, będę miał co robić, młodemu też się nie będzie na nartach nudziło 😉. Z młodym mamy ten sam rozmiar buta, bawiliśmy się wymianą nart. 

1000023181.jpg

Super pogoda, super dzień na nartach (bo pierwszy w tym sezonie), mimo konieczność wstawania o 5:00 i raczej obiektywnie dość trudnych warunków. 

• Like 5