grimson Napisano Czwartek o 18:57 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 18:57 14 minut temu, Marcos73 napisał: Na dobicie Białka - kosmos. Ludzi w chuj. Ale zaliczona. Nie polecam w tym okresie. Koziniec pusty jeździł. Ceny na stokach też odjechane. pozdro Fisy zamknięte - śnieżą. pogoda włoska - stoki i narciarze, a raczej ich ilość - już nie. Jakość pomijam. Ale biedota tam nie jeździ, trzeba mieć gruby portfel, żeby się tam bawić😀. Pewnie minimum X7 na parkingach i Pająki na stokach xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano Czwartek o 19:04 Udostępnij Napisano Czwartek o 19:04 (edytowane) @grimson a jak w Zieleńcu? Ludzi dużo? edit: już doczytałem w innym wątku. Edytowane Czwartek o 19:08 przez brachol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Czwartek o 19:08 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 19:08 (edytowane) 8 minut temu, brachol napisał: @grimson a jak w Zieleńcu? Ludzi dużo? Dzisiaj było w pyte duzo, szukałem miejsca do parkowania dobre 20 min. Dojazd do ON od strony Kudowy korkował się. Kolejka do pomarańczowej 6 os kanapy na 5 min. Tutaj relacja: Edytowane Czwartek o 19:12 przez grimson 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Czwartek o 19:29 Udostępnij Napisano Czwartek o 19:29 28 minut temu, grimson napisał: Pewnie minimum X7 na parkingach i Pająki na stokach xD Ja wiem🤔, aż tak to na parkingu i stokach nie widać. No jeździć też nie potrafią. Najwyższy poziom na Litwince, w Białce stricte początkujący. Na Rusinie też bez szału narciarsko, ale chociaż pusto. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Czwartek o 21:19 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:19 1 godzinę temu, Marcos73 napisał: Ja wiem🤔, aż tak to na parkingu i stokach nie widać. No jeździć też nie potrafią. Najwyższy poziom na Litwince, w Białce stricte początkujący. Na Rusinie też bez szału narciarsko, ale chociaż pusto. pozdro poczekaj aż forumowe tuzy wyjdą na stoki to dopiero poziom się podniesie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano wczoraj o 07:25 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:25 Dzień Dobry, 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano wczoraj o 08:51 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:51 Elanki jako szutrowki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano wczoraj o 09:13 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:13 19 minut temu, mig napisał: Elanki jako szutrowki? Tak, dziś warunki na szutrówki. Śnieg zmrożony, a pod puszkiem lodowo. I mnóstwo drobnych minerałów. Dwa tygodnie temu warunki lepsze jeśli chodzi o śnieg, natomiast dziś pogoda włoska. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano wczoraj o 10:20 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:20 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 39 minut temu, kordiankw napisał: Pogoda włoska, kolejki już mniej włoskie (chociaż w tym terminie nigdy we Włoszech nie byłem) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 49 minut temu, brachol napisał: Pogoda włoska, kolejki już mniej włoskie (chociaż w tym terminie nigdy we Włoszech nie byłem) Cześć Wiesz we Włoszech kolejki raczej mamy na własne życzenie. U nas mamy do czynienia z jednym wyciągiem, na jednej górce. W przeciętnym włoskim centrum mamy dziesiątki tras i obsługujących je wyciągów i zawsze znajdziemy taki czas i/lub miejsce gdzie ludzi nie ma. To raczej tylko kwestia pewnej taktyki jazdy. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 52 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Wiesz we Włoszech kolejki raczej mamy na własne życzenie. U nas mamy do czynienia z jednym wyciągiem, na jednej górce. W przeciętnym włoskim centrum mamy dziesiątki tras i obsługujących je wyciągów i zawsze znajdziemy taki czas i/lub miejsce gdzie ludzi nie ma. To raczej tylko kwestia pewnej taktyki jazdy. Pozdrowienia Cze Ważna też znajomość ośrodka, w każdym nawet dużym ośrodku, są miejsca w których się korkuje. Umiejętność, to omijanie tego, lub zupełne odpuszczenie ( dużych ośrodkach jest to łatwe, bo ilośc tras jest ogromna), albo wybór pory, gdzie tych ludzi w kolejce jest mniej. No ale o tym jakąś wiedzę trzeba posiadać. Czasami nie ma wyjścia i swoje trzeba odstać, ważne, aby nie popełniać tego błędu ponownie. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Jutro otwarcie „4” do Soliska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu Jutro od 8 rano czynna Palenica. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Miałem nawet myśli,żeby jechać do tego Szczyrku,ale widok z kamery na Solisku mi wystarczył. Zdjęcie Witolda tylko utwierdziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 15 minut temu, bubol.T napisał: Miałem nawet myśli,żeby jechać do tego Szczyrku,ale widok z kamery na Solisku mi wystarczył. Zdjęcie Witolda tylko utwierdziło. Na dwie godziny z rana od otwarcia można wpaść, później to już tak jak na zdjęciu przed nową kanapą. A zajrzałem na kamerę na Hali Skrzyczeńskiej, to kolejka do talerzyka o 15:00 sięgała do połowy trasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu Co się dziwić, jak okolica stoi, ludzie coś chcą robić. My dzisiaj spacerek z buta w miłych okolicznościach przyrody i bez tłumów - jak się tydzień pojeździ we Włoszech przed świętami to nie ma takiego parcia na białe 😉 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Dziś zapowiedziałem się na godzinę 12:00 (tak planowałem przyjechać). Jak miło z ich strony, że na nas poczekali z otwarciem ośrodka 😉. Wczoraj zapowiadali 9:00. Od przyjazdu próbowałem nabyć karnet sezonowy na narty i termy. Nie mają go w systemie. Dostałem najpierw dwa darmowe karnety na narty (chyba 2 dniowe), następnie dostałem dwa darmowe karnety na termy a na koniec miła Pani z obsługi wypuściła mnie z parkingu, bez płacenia. To wszystko po pokazaniu zeszłorocznej sezonówki i rozmowie z menadżerem ośrodka. Stok jest w trakcie tworzenia, śniegu wyprodukowali dużo, ino trzeba to jeszcze rozgarnąć. Na trasie trzeba uważać by nie wjechać w bryłę lodową lub hałdę. Na górze wygląda to obiecująco. Trasa (bo inne w trakcie tworzenia), jeszcze dość wąska, zwożą śnieg. Jutro powinno być już ok. Dojedzie mój Chrześniak, będę miał co robić, młodemu też się nie będzie na nartach nudziło 😉. Z młodym mamy ten sam rozmiar buta, bawiliśmy się wymianą nart. Super pogoda, super dzień na nartach (bo pierwszy w tym sezonie), mimo konieczność wstawania o 5:00 i raczej obiektywnie dość trudnych warunków. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Dzień Dobry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 28 minut temu Udostępnij Napisano 28 minut temu 34 minuty temu, kordiankw napisał: Dzień Dobry Czego to AI nie wygeneruje... 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi