Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Marcos73 napisał:

Jedź na Skrzyczne do Witka😉. Śniegu wystarczająco dużo. Sporo tras zamkniętych, ale jest to na tyle duży ośrodek, że jest gdzie pojeździć.

pozdro

Na Skrzyczne to chodzę pieszo albo wjeżdżam rowerem. Nart bym nie zaryzykował. 😀

• Haha 3

25 minut temu, Victor napisał:

Coś z innego kierunku Rumuńskie Karpaty. Dostałem dziś od znajomego filmik który założył narty po ponad 35/40 latach sam dokładnie nie pamięta dziś już jest na emeryturze-da się ? Da !😉 

https://poianabrasov.ski/en/ski-resort/

no pięknie jak na emeryta

• Like 2

2 minuty temu, tomkly napisał:

Dokładnie, szczególnie że miał wieloletnią przerwę. Musiał wcześniej bardzo dobrze jeździć, widać technikę.

Jeździł od małego nawet przez jakiś czas uczył jako instruktor później życie i długa przerwa . @Jan dla mnie zajebiste ze po latach można jak się chce- narty jak rower,raz się nauczysz i umiesz 😎

A Karpaty całkiem ciekawy kierunek tanio,śnieg jest chyba kiedyś się skuszę ⛷️ 

Godzinę temu, Victor napisał:

Jeździł od małego nawet przez jakiś czas uczył jako instruktor później życie i długa przerwa

a ile lat ma teraz ?

Godzinę temu, Victor napisał:

Karpaty całkiem ciekawy kierunek tanio,

czy jest tanio to trzeba by policzyć też koszty dojazdu (dolotu)

Chyba by mi się nie chciało dla ośrodka z  2-3 nowoczesnymi kolejkami i 20 km tras

3 godziny temu, Victor napisał:

Coś z innego kierunku Rumuńskie Karpaty. Dostałem dziś od znajomego filmik który założył narty po ponad 35/40 latach sam dokładnie nie pamięta dziś już jest na emeryturze-da się ? Da !😉 

https://poianabrasov.ski/en/ski-resort/

Klasyka. Co się Jaś nauczy to Jan będzie umiał. Odwrotnie idzie trudniej ale … śmieszniej. 

Cze

Dzisiaj z rana pięknie, ale Srajfon mówił co innego. Chmury i opady śniegu. Nie mylił się. Na szczytach mgła i padająca kasza. Pogoda dla wytrwałych. Trasy w idealnym stanie, śnieg się taki ciężki zrobił. Sporo narciarzy zdezerterowało. Dla mnie bomba. Góra na czuja, reszta na pełen gwizdek. Warun wyborny, szkoda tylko, że sporo tras pozamykanych. Ale bosko, jak to w MdC. Jutro ostatni dzień. Ma być lampa, liczę na nocny opad śniegu, ma padać do rana.

Do 12.00 petarda.

IMG_4820.thumb.jpeg.e25e65a4b924aca8ae38e921a9e2ffe1.jpeg

Potem z młodym kilka rundek na „babci”. Kastle rządzą. Rano założył moje stare nowe 178 i powiedział, że nie odda. Jego GS-y tępe strasznie. Ale sprzętu cały samochód.

IMG_4822.thumb.jpeg.05fac0e53af4876dad4b08ec806d6d51.jpeg

Szczyty we mgle, więc na czuja, ale trasy w idealnym stanie. Jak się pojawiał kontrast to pełny 🔥. Ja na 173 GS. W sumie bez różnicy.

Doły tak

IMG_4825.thumb.jpeg.700534b4853fad5d7bd950c0baad296d.jpeg

A góra (Spinale) już w mleku. Ludzie spierdolili, były pustki. Żona knajping.

IMG_4826.thumb.jpeg.fc448091dfca0ee40d95a3333244f0f5.jpeg

pozdro

• Like 4

2 godziny temu, Marcos73 napisał:

Cze

Dzisiaj z rana pięknie, ale Srajfon mówił co innego. Chmury i opady śniegu. Nie mylił się. Na szczytach mgła i padająca kasza. Pogoda dla wytrwałych. Trasy w idealnym stanie, śnieg się taki ciężki zrobił. Sporo narciarzy zdezerterowało. Dla mnie bomba. Góra na czuja, reszta na pełen gwizdek. Warun wyborny, szkoda tylko, że sporo tras pozamykanych. Ale bosko, jak to w MdC. Jutro ostatni dzień. Ma być lampa, liczę na nocny opad śniegu, ma padać do rana.

Do 12.00 petarda.

IMG_4820.thumb.jpeg.e25e65a4b924aca8ae38e921a9e2ffe1.jpeg

Potem z młodym kilka rundek na „babci”. Kastle rządzą. Rano założył moje stare nowe 178 i powiedział, że nie odda. Jego GS-y tępe strasznie. Ale sprzętu cały samochód.

IMG_4822.thumb.jpeg.05fac0e53af4876dad4b08ec806d6d51.jpeg

Szczyty we mgle, więc na czuja, ale trasy w idealnym stanie. Jak się pojawiał kontrast to pełny 🔥. Ja na 173 GS. W sumie bez różnicy.

Doły tak

IMG_4825.thumb.jpeg.700534b4853fad5d7bd950c0baad296d.jpeg

A góra (Spinale) już w mleku. Ludzie spierdolili, były pustki. Żona knajping.

IMG_4826.thumb.jpeg.fc448091dfca0ee40d95a3333244f0f5.jpeg

pozdro

Nie zapominaj o regularnej, codziennej dezynfekcji. Ja tego zaniedbałem i wróciłem z koszmarnym wirusem grypy: gorączka, dreszcze, okropieństwo... 

Edytowane przez tomkly
  • Haha 1
  • Sad 1