Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

47 minut temu, Mikoski napisał:

Rozumiem że Black Crows 💪 w użyciu w takich zaje fajnych warunkach , zazdroszczę 😉 choć znam takich co mówią że jak jest tyle świeżego to nie da się jeździć 😁

tu prawie wszyscy lacznie z zupelnie poczatkujacymi maja szerokie Narty

2 godziny temu, Jan napisał:

IMG_7477.thumb.jpeg.c5ab574389921991198348014b2c0e6b.jpeg

przygotowania do sobotniego Pucharu Swiata

Będzie 😉 choć czuję się kiepsko bo choróbsko nie odpuszcza 😡 siły brak ale pierwsze szusy jakoś spoko poszły IMG_3892.thumb.jpeg.e3cf80e4619e7f9c365bdaeb66d1d91a.jpeg

Trasa szmuglerów na rozgrzewkę ⛷️
image.thumb.jpg.5d9e715680163bbb0465264a48e6879f.jpg

Edytowane przez Victor
  • Like 5

W dniu 9.12.2024 o 18:25, Victor napisał:

Coś w tym jest powiem Ci szczerze bo jak słonko wyszło IMG_3725.thumb.jpeg.32302545f1a24e0310b6902f212bdb7a.jpeg

i ukazały się trasy to tak dziwnie część sparaliżowało nie wiedzieć czemuIMG_3716.thumb.jpeg.fbba47a1019f713b94b85c768fa9b4c6.jpeg

a w takich warunkach jakoś dziwnie kręcili te skręty 🤔IMG_3682.thumb.jpeg.c9dafb14b2d807b38199e684622a671f.jpeg

Na Idalpie było ciemno, mgliście i śnieżnie. Wystarczyło pojechać 3km dalej na łąki koło pizzerii Schwarzwand a tam diametralnie inne klimaty - jakby się niebo nad głową otwierało. Po szwajcarskiej stronie też od godziny 10 cały czas świeciło słońce.

W Ischgl dopadało w ostatnich dniach jakieś 30 cm śniegu. W niedzielę oraz poniedziałek jeździło się kapitalnie gdyż nie było w ogóle ludzi, a taki puch jak wtedy to zdarza się raz na 10 lat. Jeździliśmy po dziewiczych trasach, wyznaczając ślad. Wczoraj wyszło pełne słońce i zrobiło się bajecznie kolorowo. Cały czas przydałby się większy opad, gdyż dalej są miejsca wygrzebane do lodu, natomiast niewątpliwie warunki są o wiele lepsze aniżeli w poprzednich tygodniach. W piątek zmiana miejscówki z powrotem na Solden, tam zapewne uruchomili w końcu wszystkie trasy. Ma też być lepsza pogoda niż poprzedni weekend.

DSCN0588.JPG

DSCN0589.JPG

DSCN0590.JPG

DSCN0591.JPG

DSCN0592.JPG

DSCN0593.JPG

DSCN0594.JPG

DSCN0595.JPG

DSCN0596.JPG

DSCN0597.JPG

DSCN0599.JPG

DSCN0600.JPG

DSCN0601.JPG

DSCN0605.JPG

DSCN0606.JPG

DSCN0607.JPG

DSCN0608.JPG

DSCN0609.JPG

DSCN0610.JPG

DSCN0611.JPG

DSCN0613.JPG

DSCN0614.JPG

IMG_2426.jpg

IMG_2428.jpg

IMG_2430.jpg

IMG_2431.jpg

IMG_2435.jpg

IMG_2438.jpg

Edytowane przez tomkly
  • Like 8

1 godzinę temu, tomkly napisał:

Na Idalpie było ciemno, mgliście i śnieżnie. Wystarczyło pojechać 3km dalej na łąki koło pizzerii Schwarzwand a tam diametralnie inne klimaty - jakby się niebo nad głową otwierało. Po szwajcarskiej stronie też od godziny 10 cały czas świeciło słońce.

Cześć 

Wiesz trzeba znać ośrodek a jak jesteś pierwszy raz to z każdym dniem poznajesz więcej. Dziwne bo niedziela poniedziałek była straszna pogoda ale pomijam 😉

…chwilowy odpoczynek i browek przed 12ta 🤦‍♂️i pogawędka z rodakiem za baru w Schatzi jak miło …swojego spotkać 👌

IMG_3899.jpeg

• Like 3

44 minuty temu, Victor napisał:

Cześć 

Wiesz trzeba znać ośrodek a jak jesteś pierwszy raz to z każdym dniem poznajesz więcej. Dziwne bo niedziela poniedziałek była straszna pogoda ale pomijam 😉

…chwilowy odpoczynek i browek przed 12ta 🤦‍♂️i pogawędka z rodakiem za baru w Schatzi jak miło …swojego spotkać 👌

IMG_3899.jpeg

Narciarstwo barowe. 😄

Nasza trójosobowa grupa pod dowództwem Pawła biła za to rekordy kilometrów. Mnie naprawdę nie jest łatwo zamęczyć, natomiast tym razem się udało. W niedzielę, po blisko 70 km jazdy w odsypach organizm odmówił mi posłuszeństwa, po powrocie na kwaterę zaległem o 19 w łóżku i wstałem o 7 rano. Największy sukces wyjazdu - udało mi się ten trening przeżyć. 🙂

Edytowane przez tomkly
  • Thanks 1
  • Haha 1

4 minuty temu, tomkly napisał:

W niedzielę, po blisko 70 km jazdy w odsypach organizm odmówił mi posłuszeństwa, po powrocie na kwaterę zaległem o 19 w łóżku i wstałem o 7 rano. Największy sukces wyjazdu - udało mi się ten trening przeżyć. 🙂

Na biedronkę, ani nózką, ani rączką 😁

2 godziny temu, grimson napisał:

Poszedłem po rozum do głowy i się na kolejny wyjazd przygotowałem. Jazda poza trasami na nartach typu GS e-Rebel RD nie należy do przyjemnych, więc pojechałem dziś nabyć płetwy adekwatne do możliwości starszego pana. 😄

DSCN0618.JPG

DSCN0615.JPG

DSCN0616.JPG

• Like 3

2 godziny temu, grimson napisał:

Poszedłem po rozum do głowy i się na kolejny wyjazd przygotowałem. Jazda poza trasami na nartach typu GS e-Rebel RD nie należy do przyjemnych, więc pojechałem dziś nabyć płetwy odpowiednie dla starszego pana. 😄

DSCN0618.JPG

DSCN0615.JPG

DSCN0616.JPG

• Like 2
  • Haha 1

9 minut temu, tomkly napisał:

Poszedłem po rozum do głowy i się na kolejny wyjazd przygotowałem. Jazda poza trasami na nartach typu GS e-Rebel RD nie należy do przyjemnych, więc pojechałem dziś nabyć płetwy odpowiednie dla starszego pana. 😄

DSCN0618.JPG

DSCN0615.JPG

DSCN0616.JPG

Ładne 👍

• Like 1

4 minuty temu, Edwin napisał:

Ładne 👍

I bardzo lekkie. Po całym dniu jeżdżenia w śniegu po kolanach na nartach GS miałem wrażenie, że mam na nogach dwa gigantyczne śmigła, które trzeba rozruszać przy całkowicie bezwietrznej pogodzie. 🙂

• Like 1