Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, kordiankw napisał:

A do Szczyrku za tydzień? Będę z kolegą od piątku wieczorem do południa we wtorek. Jakby co, to mam miejsce na chacie 😀.

Nie chwal się, bo pół forum spragnionych jazdy się zwali😄

30 minut temu, Marcos73 napisał:

Pojeździłeś dzisiaj? Destrojery były brane pod uwagę po ostatnim afroncie z ich strony?

pozdro

Dzisiaj treningowo ... unifikacje robili instruktory  więc podglądałem  i ćwiczyłem ile wlezie 🙂

Deestrojerów nawet nie zabrałem a szkoda bo warun był pod nie..

• Like 1
  • Thanks 1

13 minut temu, Lexi napisał:

Dzisiaj treningowo ... unifikacje robili instruktory  więc podglądałem  i ćwiczyłem ile wlezie 🙂

Deestrojerów nawet nie zabrałem a szkoda bo warun był pod nie..

To poodgladaleś trochę, kiedy robisz papiery na instruktora😄

10 minut temu, Edwin napisał:

To poodgladaleś trochę, kiedy robisz papiery na instruktora😄

Hahaha.. w zamierzchłych czasach myślałem o tyczkach ale to było tylko raz jak zobaczyłem Gustavo Thoni i Fernándeza Ochoa na Nosalu -  uczenie cudzych dzieci mówiąc delikatnie nigdy mnie nie pociągało nawet wtedy jak jeszcze potrafiłem jako tako poruszać się po stoku. 🙂

Edytowane przez Lexi

5 minut temu, Lexi napisał:

Hahaha.. w zamierzchłych czasach myślałem o tyczkach ale to było tylko raz jak zobaczyłem Gustavo Thoni i Fernándeza Ochoa na Nosalu -  uczenie cudzych dzieci mówiąc delikatnie nigdy mnie nie pociągało nawet wtedy jak jeszcze potrafiłem jako tako poruszać się po stoku. 🙂

Do nauki dzieci mało kto się nadaję,ja bynajmniej nie i nigdy o tym nie myślałem, ale poprawiać jazdę trochę gorzej jeżdżącym sprawia mi przyjemność, że mogę pomóc.

• Like 1

4 godziny temu, moruniek napisał:

Bania otwiera swój stok narciarski.

Na tę informację czekali wszyscy 

Od soboty 7 grudnia rusza Ośrodek Narciarski Bania SKI

Otwarte zostaną kolej krzesełkowa nr 5 i wyciąg orczykowy.

Wszystkich kochających narty, snowboard i śnieg zapraszamy:

w sobotę i niedzielę 9:00 - 18:00

poniedziałek - czwartek - 9:00 - 16:00

Już w sobotę widzimy się w Białce Tatrzańskiej na stoku Bania SKI

Białka otwiera się jak nasypie przynajmniej metr białego.

10 godzin temu, Edwin napisał:

Niestety, u nas jest taki stereotyp instruktora, który jest tylko od tego żeby pomóc w pierwszych krokach na nartach,ale żeby poprawić jazdę już w miarę dobrze jeżdżącym jest niewielu.

Czyli jesteś jednym z niewielu...brawo Ty 👍

17 minut temu, Marcos73 napisał:

Mam nadzieję, że dyskretnie tam jeździłeś i nie narobiłeś im wstydu.

pozdro

Spoko .. starałem się być w ćwiczeniach na dokładnie średnim poziomie..a jak wychodziło wyżej to jechałem kawałek na krawędziach żeby zaniżyć .. 😉 

• Haha 2

19 godzin temu, Edwin napisał:

Niestety, u nas jest taki stereotyp instruktora, który jest tylko od tego żeby pomóc w pierwszych krokach na nartach, ale żeby poprawić jazdę już w miarę dobrze jeżdżącym jest niewielu.

Nie do końca. Do poprawienie jazdy tym średnio i dobrze jeżdżącym najlepiej służą staże alpejskie. Kilkudniowe z wieczornym omawianiem błędów poszczególnych stażystów, z gadką o narciarstwie i nie tylko i zapewne omawianiem filmików kręconych przez prowadzącego staż poszczególnym uczestnikom. A pewnie też nie o suchym pysku. 🙂 Nie byłem na żadnym, ale tak to wygląda na stażach prowadzonych przez "moich" Francuzów. Podejrzewam, że podobnie jest na stażach z filinatorem czy Tedeo ..., ale to musiałby potwierdzić któryś z uczestników. Gdybym miał te 25 lat mniej na karku pewnie bym się na taki staż wybrał.