Mikoski Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 35 minut temu, Victor napisał: Rozumie ,że tam innej opcji zjazdowej nie ma ? Bo faktycznie rzeź się tworzy na tej ściance i dość raz komicznie,dwa niebezpieczna w znaczeniu kontuzyjnym jak niekontrolowany pocisk spada z góry 🤦♂️ Mocno naśnieżają tydzień im został do otwarcia a opadu nadal brak konkretnego …. https://www.ischgl.com/en/plan-your-trip/webcams/ischgl-tv_webcam_100178351 Lecą jak pociski tylko kiedy jest twardo i lodowo a gdy jest miękko to muldy do pasa i też jest niezła jazda 🤪 niektórzy idpinają narty i schodzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowane) 13 minut temu, Mikoski napisał: Lecą jak pociski tylko kiedy jest twardo i lodowo a gdy jest miękko to muldy do pasa i też jest niezła jazda 🤪 niektórzy idpinają narty i schodzą. Ale z mapy wygląda,że to 1a i jest możliwość wcześniej skrętu na 1 więc nie rozumie zbytnio po co się tam wszyscy pchają . 1a dolna część to ta ścianka ? Edytowane 8 godzin temu przez Victor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 59 minut temu, Jan napisał: jak ktoś jedzie do Ischgl to nie po to aby uczyć się jeździć, najpóźniej o 14 i tak już wszyscy pijani Nikt nikogo do picia nie zmusza. 🙂 Byłem tam przez trzy kolejne sezony i bardzo dobrze je wspominam. Piliśmy sporo, ale dopiero po przyjeździe na kwaterę. W knajpie byliśmy tylko raz. No może dwa razy. 🙂 Tej feralnej "ścianki" sobie nie przypominam. Może dlatego, że wszyscy umieliśmy jeździć. 🙂 A pojeździć jest zdecydowanie gdzie. I to nie tylko w zatłoczonych okolicach Idalp. I polecam na 1-2 dni pobliską stację Galtur. Pusto i pięknie. Trasy czerwono-czarne, ale całkiem przyjazne. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 7 minut temu, a_senior napisał: Tej feralnej "ścianki" sobie nie przypominam. Może dlatego, że wszyscy umieliśmy jeździć nie wiem dlaczego wszyscy się tam pchają jeśli jest druga dużo łatwiejsza trasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowane) 13 minut temu, Victor napisał: Ale z mapy wygląda,że to 1a i jest możliwość wcześniej skrętu na 1 więc nie rozumie zbytnio po co się tam wszyscy pchają . Na jedynce zjazd do miasta jest wąski co widać na jednym filmie i tam masakra jest taka sama muldy że hej . Ścianke na 1a można objechać nartostradą którą widać po lewej stronie mapy zdecydowanie łatwiej dla słabszych narciarzy. Edytowane 7 godzin temu przez Mikoski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowane) Znalazłem filmik z jazdą mojej córy z 2012 r. Różne trasy a na koniec jest i "scianka" na jedynce. 🙂 Widać, że da się ja płynnie przejechać. 🙂 https://photos.app.goo.gl/8Xa2kxduvs5jiUNbA Edytowane 7 godzin temu przez a_senior 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowane) 21 minut temu, a_senior napisał: Znalazłem filmik z jazdą mojej córy z 2012 r. Różne trasy a nakoniec jest i "scianka" na jedynce. 🙂 https://photos.app.goo.gl/8Xa2kxduvs5jiUNbA To nie ta "ścianka" na filmie jest jedynka tylko wyżej, ta o której piszemy kończy się pod gondolą przed samym hotelem Elizabeth. Edytowane 7 godzin temu przez Mikoski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowane) Dla mnie Ischgl jest najlepszym ośrodkiem w Austrii nawet patrząc na to co się dzieje na zjeździe do doliny 😁 A imprezownie też trzymają poziom czyli naj 💪 FreeRide, Kuhstall znany z covida 🤪 i wspomniane wcześniej Schatzi polecam tak samo jak cały ośrodek . Edytowane 6 godzin temu przez Mikoski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 1 godzinę temu, Jan napisał: jak ktoś jedzie do Ischgl to nie po to aby uczyć się jeździć, najpóźniej o 14 i tak już wszyscy pijani Nie no co Ty. Ja jeżdżę żeby sobie dobrze pojeździć, bo to jest jeden z najlepszych w Europie ośrodków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu W FR zimowo 😉 Tignes 1800 2100 Val Claret 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 37 minut temu, tomkly napisał: Nie no co Ty. Ja jeżdżę żeby sobie dobrze pojeździć, bo to jest jeden z najlepszych w Europie ośrodków. Ty nie jeździsz tam aby się uczyć, moje uwagi mocno subiektywne bo zawsze startowałem od strony Samnaun a kilka zjazdów do Ischgl zawsze było w najpóźniej w porze obiadowej. Ile razy zapuszczaliśmy się na austriacką stronę to przytrafiały się nieprzyjemne sytuacje właśnie z pijanymi narciarzami i narciarkami. Wyciągowo, trasowo i oboktrasowo faktycznie jeden z lepszych ośrodków w Europie. Być może muszę tam się jeszcze raz wybrać niekoniecznie w najwyższym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Teraz, Jan napisał: Ty nie jeździsz tam aby się uczyć, moje uwagi mocno subiektywne bo zawsze startowałem od strony Samnaun a kilka zjazdów do Ischgl zawsze było w najpóźniej w porze obiadowej. Ile razy zapuszczaliśmy się na austriacką stronę to przytrafiały się nieprzyjemne sytuacje właśnie z pijanymi narciarzami i narciarkami. Wyciągowo, trasowo i oboktrasowo faktycznie jeden z lepszych ośrodków w Europie. Być może muszę tam się jeszcze raz wybrać niekoniecznie w najwyższym sezonie Jadę za dwa tyg miejsce mam 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowane) Jakie plany??: Początek grudnia wyjazd na lodowiec - Kaprun - 5 dni jazdy z 10-latkiem, przed świętami kolejny kurs kadrowy (kto w miejscu stoi ten się cofa), od 20.12. ZW SKI do bólu i łez - łatwo nie będzie bo trzeba ogarnąć KK i PI + ZR i egzaminy. No i zlot SF który jest osobiście dla mnie sporym emocjonalnym wydarzeniem. Bardzo bym chciał uruchomić slalomowe piątki, ot taka zabawa dla dzieciaków +40, wiosna stoi pod dużym znakiem zapytania - w tamtym sezonie była Francja/Szwajcaria (polecam Portes du Soleil), w tym sezonie wszystko zdarzyć na wiosnę się może???. 10 cm śniegu pod butem wszystkim i każdemu z osobna szczerze życzę. Post edytowany bo reżyser mi przypominał że zj.....psułem Edytowane 5 godzin temu przez Adam ..DUCH 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Victor napisał: W FR zimowo przyznaj się bez bicia - co planujesz w najbliższym czasie (oprócz hal i innych oślich łączek w pobliżu) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, Adam ..DUCH napisał: (polecam Portes du Soleil), fajne to jest że każdy jakoś inaczej patrzy na te góry - u mnie Portes na dalszych miejscach mimo że dużo fajnych zakamarków tam jest - może dlatego że ostatnio cienko tam ze śniegiem było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Jan napisał: przyznaj się bez bicia - co planujesz w najbliższym czasie (oprócz hal i innych oślich łączek w pobliżu) ? 🤣 Ischgl za dwa tyg startuje 7 😜 dawaj miejsce jest koszta chaty śmiech a dość duża,jadę z sąsiadem a później do marca strzały z partyzanta co się trafi co życie przyniesie-chciałbym Jungfrau odwiedzić a może coś z fr kto wie 🤷♂️ . Marzec pierwszy tydzień Sappada i znowu co życie da albo nie da 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, Victor napisał: koszta chaty śmiech chata w Ischgl ?? to pachnie groszem 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Teraz, Jan napisał: chata w Ischgl ?? to pachnie groszem 🙂 W Kappl za grosze w porównaniu z Ischgl 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, Jan napisał: fajne to jest że każdy jakoś inaczej patrzy na te góry - u mnie Portes na dalszych miejscach mimo że dużo fajnych zakamarków tam jest - może dlatego że ostatnio cienko tam ze śniegiem było Wiesz Janek ty jesteś "narciarskim światowcem" (bez szydery). Dla mnie jako gościa który ledwo Tatry zaliczył (i nie całe) + kilka stacji na Słowacji - PdS był jak przejście z osiedlowego sklepiku do centrum handlowego. Grudniowa Austria mnie oczarowała ale PdS to inny dla mnie wymiar.....ostatni raz poczułem się tak w 80r kiedy jako 9 latek wszedłem w Duuseldorfie do sklepu z zabawkami... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 12 minut temu, Adam ..DUCH napisał: Wiesz Janek ty jesteś "narciarskim światowcem" (bez szydery). Dla mnie jako gościa który ledwo Tatry zaliczył (i nie całe) + kilka stacji na Słowacji - PdS był jak przejście z osiedlowego sklepiku do centrum handlowego. Grudniowa Austria mnie oczarowała ale PdS to inny dla mnie wymiar.....ostatni raz poczułem się tak w 80r kiedy jako 9 latek wszedłem w Duuseldorfie do sklepu z zabawkami... popełniłem wielki błąd jadąc pierwszy raz w Alpy do Val dIsere, a Portes jest właśnie fajne bo trochę w niektórych miejscach Beskidy przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 20 minut temu, Victor napisał: Kappl obiecałem żonie że wyciąg będzie pod kwaterą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, Jan napisał: popełniłem wielki błąd jadąc pierwszy raz w Alpy do Val dIsere, a Portes jest właśnie fajne bo trochę w niektórych miejscach Beskidy przypomina 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Godzinę temu, Adam ..DUCH napisał: Jakie plany??: Początek grudnia wyjazd na lodowiec - Kaprun - 5 dni jazdy z 10-latkiem, przed świętami kolejny kurs kadrowy (kto w miejscu stoi ten się cofa), od 20.12. ZW SKI do bólu i łez - łatwo nie będzie bo trzeba ogarnąć KK i PI + ZR i egzaminy. Bardzo bym chciał uruchomić slalomowe piątki, ot taka zabawa dla dzieciaków +40, wiosna stoi pod dużym znakiem zapytania - w tamtym sezonie była Francja/Szwajcaria (polecam Portes du Soleil), w tym sezonie wszystko zdarzyć na wiosnę się może???. 10 cm śniegu pod butem wszystkim i każdemu z osobna szczerze życzę. Zapomniałeś - o ZLOCIE TWARDZIELEK I TWARDZIELI … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 10 minut temu, .Beata. napisał: Zapomniałeś - o ZLOCIE TWARDZIELEK I TWARDZIELI … Masz rację....trzeba być zdrowo pierdolniętym aby o najważniejszym wydarzeniu sezonu zapomnieć....przepraszam reżyserzu😎 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi