tomkly Napisano Niedziela o 21:10 Udostępnij Napisano Niedziela o 21:10 (edytowane) 24 minuty temu, Mitek napisał: A o cóż innego... to odważna decyzja ale że się nie boi, że zniszczy wizerunek? Poczekamy zobaczymy w każdym razie jest dość wolny. Pozdro Potrzebuje wzmocnić sprzedaż swojej marki Van Deer, bo na razie kuleje. Odnośnie wolnej jazdy, to być może te narty są zwyczajnie słabe i dlatego tak a nie inaczej to wygląda. Nie wystarczy dać wysokiej katalogowej ceny, a następnie oferować z rabatem 50%, żeby się sprzedawały. Podobnie zresztą oceniam pomysł na biznes świeżo reanimowanej marki Dynamic. Edytowane Niedziela o 21:17 przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano Niedziela o 23:37 Udostępnij Napisano Niedziela o 23:37 (edytowane) 2 godziny temu, tomkly napisał: Potrzebuje wzmocnić sprzedaż swojej marki Van Deer, bo na razie kuleje. Odnośnie wolnej jazdy, to być może te narty są zwyczajnie słabe i dlatego tak a nie inaczej to wygląda. Nie wystarczy dać wysokiej katalogowej ceny, a następnie oferować z rabatem 50%, żeby się sprzedawały. Podobnie zresztą oceniam pomysł na biznes świeżo reanimowanej marki Dynamic. Wiesz,mało który amator kupi dechy za 1.5k jurka jak może kupić za pół tej ceny rewelacyjne dechy oczywiście maniacy się znajdą nawet na Pitztalu ten przepych sprzętowy widziałem ale temat pominę bo szkoda pisania … Ostatnio wystawiłem wszystkie dechy mojego młodego i wyobraź sobie, że przyjechał koles (ciapaty )na oko 175 wzrostu po deski jr.140 cm. Myślałem że bierze je dla dziecka a on ,że to dla niego więc pogoniłem go bo sumienia nie miałem 😂 on nie patrzył co to za deska tylko na cenę było to 100€ . Następnego dnia przyjechał flamak z synem a uśmiech dzieciaka gdy je zobaczył był mega więc sprzedałem z radością ,że będą kolejnej osobie służyły . Qwa ludzie nie patrzą na czym będą jechali czy uczyli się podnosząc własne umiejętności tylko ile decha kosztuje 🤷♂️ Edytowane Niedziela o 23:43 przez Victor 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Poniedziałek o 06:05 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 06:05 8 godzin temu, tomkly napisał: Potrzebuje wzmocnić sprzedaż swojej marki Van Deer, bo na razie kuleje. Odnośnie wolnej jazdy, to być może te narty są zwyczajnie słabe i dlatego tak a nie inaczej to wygląda. Nie wystarczy dać wysokiej katalogowej ceny, a następnie oferować z rabatem 50%, żeby się sprzedawały. Podobnie zresztą oceniam pomysł na biznes świeżo reanimowanej marki Dynamic. Kristoffersenowi jakoś nie przeszkadzają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano Poniedziałek o 07:33 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:33 na fokach dałoby się połazić zjeżdżać też... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano Poniedziałek o 08:08 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:08 2 godziny temu, Mitek napisał: Kristoffersenowi jakoś nie przeszkadzają... Wyjątek zazwyczaj potwierdza regułę. 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Poniedziałek o 09:20 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:20 8 godzin temu, Victor napisał: Wiesz,mało który amator kupi dechy za 1.5k jurka jak może kupić za pół tej ceny rewelacyjne dechy oczywiście maniacy się znajdą nawet na Pitztalu ten przepych sprzętowy widziałem ale temat pominę bo szkoda pisania … Ostatnio wystawiłem wszystkie dechy mojego młodego i wyobraź sobie, że przyjechał koles (ciapaty )na oko 175 wzrostu po deski jr.140 cm. Myślałem że bierze je dla dziecka a on ,że to dla niego więc pogoniłem go bo sumienia nie miałem 😂 on nie patrzył co to za deska tylko na cenę było to 100€ . Następnego dnia przyjechał flamak z synem a uśmiech dzieciaka gdy je zobaczył był mega więc sprzedałem z radością ,że będą kolejnej osobie służyły . Qwa ludzie nie patrzą na czym będą jechali czy uczyli się podnosząc własne umiejętności tylko ile decha kosztuje 🤷♂️ Cześć To raczej sytuacja normalna, przecież czytasz chociażby forum czy też sporo jeździsz. Model doboru za krótkiej narty jest powszechny i do tego jest lansowany, nawet zalecany ale bez odpowiedniego komentarza co do poziomu jazdy, kiedy tak a kiedy nie oraz - co najgorsze - bez info co do typu narty itd. A co to jest ciapaty? Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Poniedziałek o 09:24 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:24 Godzinę temu, tomkly napisał: Wyjątek zazwyczaj potwierdza regułę. 🙂 Cześć Tak hehe ale narta jest ogólnie chwalona, nawet/również przez sportowców. Natomiast to, że jest przeszacowana - pisał o tym Victor - to jasne - większość jest przeszacowana. no i teraz trzeba jakoś tą pozycje wzmocnić... tak to na razie widzę. Hirscher nie ma już za bardzo czego udowadniać a prawo do zabawy ma i fajnie, że znowu zaistniał. Wiesz to może też trochę ruszyć PŚ który stał się już po prostu nieciekawy. Natomiast Braaten idzie po wszystko Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano Poniedziałek o 09:29 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:29 4 minuty temu, Mitek napisał: A co to jest ciapaty? 🤣🤣 Brazowy w odcieniach 4 minuty temu, Mitek napisał: Cześć To raczej sytuacja normalna, przecież czytasz chociażby forum czy też sporo jeździsz. Model doboru za krótkiej narty jest powszechny i do tego jest lansowany, nawet zalecany ale bez odpowiedniego komentarza co do poziomu jazdy, kiedy tak a kiedy nie oraz - co najgorsze - bez info co do typu narty itd. Pozdro Wiesz, sam jestem zwolennikiem krótkiej narty i nie będę tego ukrywał czy zaprzeczał ale bez przesady nie narta dla dziecka dla dorosłego faceta o całkiej pokaźnej masie i wzroście . Choć zdecydowanie muszę się zgodzić że dużo osób zresztą ja sam na początku tez niewiele wiedziałem myśląc,że to kolejna łatwa dyscyplina sportowa która szybko ogarnę . Co tam narty ? ..kupujesz wpinasz i jedziesz .. niestety tak nie jest 🤷♂️ pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano Poniedziałek o 10:37 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:37 Godzinę temu, Victor napisał: 🤣🤣 Brazowy w odcieniach Wiesz, sam jestem zwolennikiem krótkiej narty i nie będę tego ukrywał czy zaprzeczał ale bez przesady nie narta dla dziecka dla dorosłego faceta o całkiej pokaźnej masie i wzroście . Choć zdecydowanie muszę się zgodzić że dużo osób zresztą ja sam na początku tez niewiele wiedziałem myśląc,że to kolejna łatwa dyscyplina sportowa która szybko ogarnę . Co tam narty ? ..kupujesz wpinasz i jedziesz .. niestety tak nie jest 🤷♂️ pozdro Jeździłem przez wiele lat na SL, ale mnie to zmęczyło. Używałem, bo lepiej mi było pokazywać uczniom elementy techniczne, natomiast zdecydowanie większą przyjemność dają mi narty RC oraz GS. Obiektywnie najlepsze dla nie zawodnika są pewnie RC, w moim przypadku na 180 cm. GS stawia poprzeczkę nieco wyżej, ale dalej jest to dla mnie przyjemniejsza jazda niż na SL. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Poniedziałek o 15:53 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 15:53 W dniu 16.11.2024 o 16:29, Edwin napisał: Na ściance,wiadomo walka,ale oglądnij jeszcze raz jak przejechała pierwszy odcinek trasy, to wzorcowe skręty. Jak to się mówi skręty z palucha.Pozdro Cze Oglądałem Panie i Panów, p. Mikki w drugim ściankę pojechała zachowawczo, a na pewno gorzej niż p. Lindsberger. Natomiast już pisałem - to mistrzyni płaskiego odcinka, potrafi prędkość wycisnąć z niczego. Góra rewelka, ścianka i dół poprawnie, na tyle, że praktycznie nic nie straciła do p. Lindsberger. Kolejne zwycięstwo. Podium wg. wzorca - Lena Duerr mocna też będzie w tym sezonie. Panowie - Noel oba przejazdy świetne. Pan Marcel - niestety poniżej oczekiwań. Pineiro lada moment będzie w czubie. Kristoffersen bardzo dobrze. No i drugi z francuzów świetnie. Na podium musi jeszcze poczekać. Loic na swoim poziomie zasłużone 3 miejsce. Warunki u Panów raczej równe, u Pań w pierwszym przejeździe zmienne - mocno zaczął padać śnieg, trasa wolniejsza i ciężko było tym dalszymi numerami nawiązać walkę z czołówką. Oglądałem Jasiczka - niestety nie dojechał, ale mimo iż jest w 150 najlepszych slalomistów na świecie to do czołówki bardzo dużo brakuje. Bardzo słabo Jule, jakby nie potrafił w tych warunkach jeździć. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Poniedziałek o 18:45 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:45 Cześć A propos Pań... Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano Poniedziałek o 19:27 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:27 (edytowane) Z wiadomości dotyczących wprost tematyki wątku - w Solden przesunięto otwarcie oficjalnego sezonu na przyszły weekend czyli 23 listopada. Na razie chodzą jedynie lodowce, natomiast z dobrych wieści jest to, że ruszyły górne trasy w Gurglach i da się tam dojechać kolejkami od samego dołu. W nocy padał śnieg, ale było tego całe 5 cm, więc niewiele to zmieniło jak chodzi o poprawę warunków. Jak było lodowisko, tak dalej jest. Edytowane Poniedziałek o 19:28 przez tomkly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Poniedziałek o 21:47 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:47 12 godzin temu, Victor napisał: 🤣🤣 Brazowy w odcieniach Wiesz, sam jestem zwolennikiem krótkiej narty i nie będę tego ukrywał czy zaprzeczał ale bez przesady nie narta dla dziecka dla dorosłego faceta o całkiej pokaźnej masie i wzroście . Choć zdecydowanie muszę się zgodzić że dużo osób zresztą ja sam na początku tez niewiele wiedziałem myśląc,że to kolejna łatwa dyscyplina sportowa która szybko ogarnę . Co tam narty ? ..kupujesz wpinasz i jedziesz .. niestety tak nie jest 🤷♂️ pozdro Aha... czyli po prostu pastuch, czarnuch, asfalt, brudas... rozumiem, tylko po co się tak opierdalać, konkretnie trzeba jechać z hołotą. I na dodatek nie zna się na nartach i ma czelność przyjść do takiego eksperta - co za chamstwo... Dobrze żeś jakiegoś pakisa pogonił... Brawo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano Wtorek o 13:50 Udostępnij Napisano Wtorek o 13:50 16 godzin temu, Mitek napisał: Aha... czyli po prostu pastuch, czarnuch, asfalt, brudas... rozumiem, tylko po co się tak opierdalać, konkretnie trzeba jechać z hołotą. I na dodatek nie zna się na nartach i ma czelność przyjść do takiego eksperta - co za chamstwo... Dobrze żeś jakiegoś pakisa pogonił... Brawo. Z tym ekspertem to grubo przesadziłeś 🤦♂️ pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Wtorek o 13:54 Udostępnij Napisano Wtorek o 13:54 3 minuty temu, Victor napisał: Z tym ekspertem to grubo przesadziłeś 🤦♂️ pozdro No.. z pewnością mniej niż Ty z tym ciapatym... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Wtorek o 15:38 Udostępnij Napisano Wtorek o 15:38 17 godzin temu, Mitek napisał: obrze żeś jakiegoś pakisa pogonił... Brawo a my mamy w naszej grupie narciarskiej takiego asfalta, świetny deskarz ale nartach też robi postępy - nazywamy go pieszczotliwie Kuntakinte, silny i zdrowy, zawsze chętnie leci po piwo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Wtorek o 16:39 Udostępnij Napisano Wtorek o 16:39 58 minut temu, Jan napisał: a my mamy w naszej grupie narciarskiej takiego asfalta, świetny deskarz ale nartach też robi postępy - nazywamy go pieszczotliwie Kuntakinte, silny i zdrowy, zawsze chętnie leci po piwo Z 3-ma kijami to nie dziwota, że szybko się uczy na nartach, a na desce jak Gondolier prawie. Dziewczyny pewnie zadowolone😉. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano Wtorek o 16:59 Udostępnij Napisano Wtorek o 16:59 18 minut temu, Marcos73 napisał: Dziewczyny pewnie zadowolone😉. pozdro Jan pewnie też, skoro go tak pieszczotliwie nazywa. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Wtorek o 19:59 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 19:59 U mnie w tym tygodniu poszło wyciskanie leżąc 120kg x1 i martwy ciąg 180kg x1; w ramach przygotowania do sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Wtorek o 20:04 Udostępnij Napisano Wtorek o 20:04 4 minuty temu, grimson napisał: 120kg x1 to ja jeszcze lepiej 20kg x20 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano Wtorek o 20:11 Udostępnij Napisano Wtorek o 20:11 10 minut temu, grimson napisał: U mnie w tym tygodniu poszło wyciskanie leżąc 120kg x1 i martwy ciąg 180kg x1; w ramach przygotowania do sezonu. Oby siła gibkości nie przerosła takie coś podesłał ktoś 😉 podobno ściana w Ischgl https://www.instagram.com/reel/C_n58ZVvXgP/?igsh=MTVwZjM2ajJpeWE3Zg%3D%3D 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano Wtorek o 20:55 Udostępnij Napisano Wtorek o 20:55 42 minuty temu, Victor napisał: Oby siła gibkości nie przerosła takie coś podesłał ktoś 😉 podobno ściana w Ischgl https://www.instagram.com/reel/C_n58ZVvXgP/?igsh=MTVwZjM2ajJpeWE3Zg%3D%3D Też tak poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano Wtorek o 20:59 Udostępnij Napisano Wtorek o 20:59 (edytowane) 38 minut temu, .Beata. napisał: Też tak poproszę Nie można wkleić fot bo na Pitztalu też ściana poważna ojjj … i lodowisko 😱więc się szykuj bo nie ma zmiłuj 🫣 😅 i będzie siuuuuu Edytowane Wtorek o 21:34 przez Victor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Wtorek o 21:00 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 21:00 47 minut temu, Victor napisał: Oby siła gibkości nie przerosła takie coś podesłał ktoś 😉 podobno ściana w Ischgl https://www.instagram.com/reel/C_n58ZVvXgP/?igsh=MTVwZjM2ajJpeWE3Zg%3D%3D Oprócz typowych ćwiczeń na siłę mam sporo ćwiczeń dedykowanych dla narciarzy. Do tego dochodzi bieganie i rower obojga płci. Takie ścianki jak na filmie to trzeba na krechę, szybciej człowiek znajdzie się na dole xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano Wtorek o 21:36 Udostępnij Napisano Wtorek o 21:36 26 minut temu, Victor napisał: Nie można wkleić fot bo na Pitztalu też ściana poważna ojjj … i lodowisko 😱więc się szykuj bo nie ma zmiłuj 🫣 😅 Jeśli o mnie chodzi, to nie potrzebuje takiej ścianki, żeby publika miała ubaw. Za to taki doping jest bezcenny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi