Victor Napisano Czwartek o 09:26 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:26 Obiecane @Marcos73 myślisz że samotny ojciec z dziećmi czy samotna matka taki dostanie ? @Jan chyba w piecach pala tymi miliardami bo ja tam nic nie dostałem a co więcej każdego roku coraz więcej mi zabierają . A w de u ciebie ostatnio też bywam w regionie to mogli by coś z takimi drogami zrobić bo dzis w 2024 już nie przystoi zamiast rozdawać i zapraszać kolejne rzesze mądrych silnych sprawnych i nic chcących 🫣 choc kebsa w duisburgu robią rewelacyjnego muszę szczerze przyznać w BE takiego nie dostanie 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Czwartek o 19:04 Udostępnij Napisano Czwartek o 19:04 20 godzin temu, Victor napisał: Mareczku, blanta jarałeś popijając rudawkę 🫣 pisze Ci młodszy-dziś nie ma Polska Niemcy czy Belgia jest niewolnicza Europa z jej regulacjami pięknie brzmiącymi demokratycznymi frazesami gdzie każdy ma prawo głosu a odbiór jest z tv czy radia . To że ty jesteś pracodawcą a ja twój pracownik to tak samo jesteśmy dymani i trzeba się z tym pogodzić lub nie, kto woli, bo jesteśmy jednostką w systemie. Nie ma znaczenia czy ty możesz pięć razy na narty pojechać a ja raz totalnie to nic nie zmienia . Jesteśmy tak samo okradani. Dziś już późno ale jutro na spacerze z pieskim zrobię ci fotę domów które wybudowali dla inteligencji z daleka której się nie chce robić a rękę wyciągają perfekcyjnie,mi-tobie się to nie należy- kto to sponsoruje lub kto za to zapłacił odpowiedz sobie sam . Jutro foto wstawię , pozdro Pawełku, zawsze tak było, jest i będzie. Ważne co Ci ktoś daje w zamian. Sam biłeś peany, jak dobrze to "wyciąganie" kasy w BE funkcjonuje. Dostajesz dużo profitów z tego tytuł i z tego korzystasz. Dobrze wiesz, że podatki idą na wiele rzeczy, aby państwo mogło funkcjonować. Ważne, aby z tego korzystali Ci, co się do tego dokładają. W PL niestety garstka jebie na cała masę. Chyba nie jest tak źle, skoro pracujesz tylko 2 dni w tygodniu i jesteś w stanie rodzinę utrzymać. Jaka niewolnicza praca? Nie bardzo rozumiem. Chcesz mieć więcej, musisz pracować więcej. Ciężko lekko żyć. Domy dla inteligencji cię w oczy kolą? A zarobki półgłówków biegających po boisku już nie? Uważasz że Be nie potrzebuje wykształconych specjalistów? Przecież to normalne w każdym rozwiniętym kraju. pozdro 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Czwartek o 19:51 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 19:51 10 godzin temu, Victor napisał: Obiecane @Marcos73 myślisz że samotny ojciec z dziećmi czy samotna matka taki dostanie ? @Jan chyba w piecach pala tymi miliardami bo ja tam nic nie dostałem a co więcej każdego roku coraz więcej mi zabierają . A w de u ciebie ostatnio też bywam w regionie to mogli by coś z takimi drogami zrobić bo dzis w 2024 już nie przystoi zamiast rozdawać i zapraszać kolejne rzesze mądrych silnych sprawnych i nic chcących 🫣 choc kebsa w duisburgu robią rewelacyjnego muszę szczerze przyznać w BE takiego nie dostanie Kupując kebaba osiedlasz Araba. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Czwartek o 21:40 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:40 2 godziny temu, Marcos73 napisał: Pawełku, zawsze tak było, jest i będzie. Ważne co Ci ktoś daje w zamian. Sam biłeś peany, jak dobrze to "wyciąganie" kasy w BE funkcjonuje. Dostajesz dużo profitów z tego tytuł i z tego korzystasz. Dobrze wiesz, że podatki idą na wiele rzeczy, aby państwo mogło funkcjonować. Ważne, aby z tego korzystali Ci, co się do tego dokładają. W PL niestety garstka jebie na cała masę. Chyba nie jest tak źle, skoro pracujesz tylko 2 dni w tygodniu i jesteś w stanie rodzinę utrzymać. Jaka niewolnicza praca? Nie bardzo rozumiem. Chcesz mieć więcej, musisz pracować więcej. Ciężko lekko żyć. Domy dla inteligencji cię w oczy kolą? A zarobki półgłówków biegających po boisku już nie? Uważasz że Be nie potrzebuje wykształconych specjalistów? Przecież to normalne w każdym rozwiniętym kraju. pozdro Marek nie poniżaj się to nie Twój poziom dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Piątek o 08:37 Udostępnij Napisano Piątek o 08:37 10 godzin temu, Mitek napisał: Marek nie poniżaj się to nie Twój poziom dyskusji. Ok, sorka. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Piątek o 11:29 Udostępnij Napisano Piątek o 11:29 16 godzin temu, Marcos73 napisał: Domy dla inteligencji cię w oczy kolą? A zarobki półgłówków biegających po boisku już nie? tyle że na zarobki kopaczy czy też innych sportowców nie idzie kasa z podatków publicznych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Piątek o 17:51 Udostępnij Napisano Piątek o 17:51 W dniu 31.10.2024 o 10:26, Victor napisał: @Jan chyba w piecach pala tymi miliardami bo ja tam nic nie dostałem a co więcej każdego roku coraz więcej mi zabierają . @Victor lepiej szykuj się na zawody w GS https://tickets.alpenpark-neuss.de/en/tickets/piste/2024-11-09/4242 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano Sobota o 18:22 Udostępnij Napisano Sobota o 18:22 Witam Tirol 🤣 Ścieżka rewelacja jesień piękna a kolory po drodze obłędne… Zameldowany 😅 ..teraz czas na płukanko następnie chmiel 😅i kolację a od jutra zaczynamy zabawę w nowy sezon 😜 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Sobota o 18:33 Udostępnij Napisano Sobota o 18:33 10 minut temu, Victor napisał: Witam Tirol 🤣 Ścieżka rewelacja jesień piękna a kolory po drodze obłędne… Zameldowany 😅 ..teraz czas na płukanko następnie chmiel 😅i kolację a od jutra zaczynamy zabawę w nowy sezon 😜 Jest śnieg? Mrozi choć troszkę? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano Sobota o 19:22 Udostępnij Napisano Sobota o 19:22 47 minut temu, Marcos73 napisał: Jest śnieg? Mrozi choć troszkę? pozdro Gdzie tam, jest na plusie i będą mieć lampę przez cały tydzień 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano Sobota o 19:48 Udostępnij Napisano Sobota o 19:48 19 minut temu, .Beata. napisał: Gdzie tam, jest na plusie i będą mieć lampę przez cały tydzień Gwiazdy mówią to samo 😉 będą witaminki naturalne 🌞 @Marcos73 porównując do poprzedniego sezonu a byłem dokładnie w tym terminie to zima jeszcze śpi-piękna jesień póki co +8 🫣👌 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano Sobota o 19:59 Udostępnij Napisano Sobota o 19:59 7 minut temu, Victor napisał: Gwiazdy mówią to samo 😉 będą witaminki naturalne 🌞 @Marcos73 porównując do poprzedniego sezonu a byłem dokładnie w tym terminie to zima jeszcze śpi-piękna jesień póki co +8 🫣👌 Rozmawiałem wczoraj z ekipą są w Sölden podobno tragedia otwarte 4 trasy na lodowcach i to wszystko. Do tego betonoza i kalafiory.😕 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano Sobota o 20:06 Udostępnij Napisano Sobota o 20:06 5 minut temu, Mikoski napisał: Rozmawiałem wczoraj z ekipą są w Sölden podobno tragedia otwarte 4 trasy na lodowcach i to wszystko. Do tego betonoza i kalafiory.😕 Za to tanie sezonówki 😉. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano Sobota o 20:06 Udostępnij Napisano Sobota o 20:06 Teraz, moruniek napisał: Za to tanie sezonówki 😉. Ale dopiero będą aktywne od 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Sobota o 20:12 Udostępnij Napisano Sobota o 20:12 Cześć Od 14...? To zostaje max dwie i pół godziny jazdy dziennie.... Pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano Sobota o 20:15 Udostępnij Napisano Sobota o 20:15 12 minut temu, Mikoski napisał: Rozmawiałem wczoraj z ekipą są w Sölden podobno tragedia otwarte 4 trasy na lodowcach i to wszystko. Do tego betonoza i kalafiory.😕 Na Pitztalu 6 kręci więc nie wiele więcej ale wystarczy żeby ćwiczyć 😉 dachu brak a słońce ma świecić 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Sobota o 20:33 Udostępnij Napisano Sobota o 20:33 16 minut temu, Victor napisał: Na Pitztalu 6 kręci więc nie wiele więcej Maks jedzie za tydzień na tydzień, mam nadzieję, że pojeździ, czego Tobie także życzę. Daj jakieś foty tylko bez retuszu😉. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano Sobota o 20:57 Udostępnij Napisano Sobota o 20:57 24 minuty temu, Marcos73 napisał: Maks jedzie za tydzień na tydzień, mam nadzieję, że pojeździ, czego Tobie także życzę. Daj jakieś foty tylko bez retuszu😉. pozdro Telefon na bieżąco robi retusz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 08:52 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:52 13 godzin temu, Victor napisał: póki co +8 U nas rano -4 .. w złą stronę pojechałeś.. 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano wczoraj o 15:11 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:11 18 godzin temu, Marcos73 napisał: Maks jedzie za tydzień na tydzień, mam nadzieję, że pojeździ, czego Tobie także życzę. Daj jakieś foty tylko bez retuszu😉. pozdro Młody niech kremy zabierze bo słońce mocno daje u góry. Warun dla koneserów twardo będzie zadowolony nawet jak ta pogoda utrzyma sie jeszcze bez opadu śniegu tydzień czy dwa . Jest gdzie jeździć jest gdzie ćwiczyć …miód malina 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano wczoraj o 15:40 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:40 28 minut temu, Victor napisał: Młody niech kremy zabierze bo słońce mocno daje u góry. Warun dla koneserów twardo będzie zadowolony nawet jak ta pogoda utrzyma sie jeszcze bez opadu śniegu tydzień czy dwa . Jest gdzie jeździć jest gdzie ćwiczyć …miód malina Ty to faktycznie wariat narciarski jesteś- szczerze zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu W dniu 2.11.2024 o 20:59, Mikoski napisał: Rozmawiałem wczoraj z ekipą są w Sölden podobno tragedia otwarte 4 trasy na lodowcach i to wszystko. Do tego betonoza i kalafiory.😕 Właśnie wróciłem. Jak się wyśpię to napiszę więcej. Takiego lodu to ja dawno nigdzie nie widziałem, krawędzie w SL FIS wytrzymały dwa dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu (edytowane) Pojechaliśmy w tym roku bardzo wcześnie, ze względu na kończącą się w dniu 31 października promocję na Snow Card Tirol. Oszczędność 135 Euro pomiędzy regularną ceną 1.124 Euro a promocyjną 989 Euro moim zdaniem nie jest warta tego aby wcześniej wyjeżdżać. Jedyne co można pozytywnego o tym wyjeździe napisać to przepiękna pogoda; 4 dni pełnej lampy z temperaturą dochodzącą w dolinach do 15 stopni. Mankamenty jak zazwyczaj w takich sytuacjach oczywiste czyli cała masa ludzi tłoczących się na kilku trasach no i bardzo trudne warunki, to znaczy ekstremalnie zlodzony śnieg, z którym spora część mojej ekipy miała poważne problemy. Dodatkowo przez cały czas toczyliśmy walkę z panoszącymi się klubami narciarskimi z całej praktycznie Europy, rozstawiającymi tyczki dosłownie gdzie popadnie. W efekcie tego bałaganu na Pitztalu pozostawiono ludziom spoza klubów jedynie 5-metrowej szerokości zlodzony wjazd na czarną trasę, bo wszystkie czerwone wiodące z głównej kolejki były oficjalnie pozamykane. Spacyfikowaliśmy te zakazy i po wielkiej zadymie wszystkie szkółki usunęły tyczki o godzinie 11, widząc że nie mają szans z tysiącem rozdrażnionych na maksa narciarzy. Odnośnie samej jazdy to na Pitztalu było dużo lepiej niż w Solden, gdyż chodziło praktycznie wszystko, za wyjątkiem górnego odcinka trasy nr 36, na którą zeszła kamienista lawina. W Solden czynne były w sumie 4 trasy, po 2 na Tiefenbachu i Rettenbachu, z czego ta czarna FIS bezpośrednio po zawodach w praktyce dla większości narciarzy była nie do sforsowania; przeraźliwe lodowisko wraz z grudami pozostałymi po próbach spacyfikowania tego ratrakiem. Po dwóch dniach jazdy krawędzie w nartach SL FIS okazały się zbyt słabe w zetknięciu z "wyrafinowanym" austriackim podłożem i musiałem zmienić sprzęt na inny, co też widać na załączonym zdjęciu. Stare RC Volkla okazały się świetnym wyborem, szczególnie do jazdy poza trasami, bo tam moim zdaniem warunki były lepsze aniżeli na trasach. Generalnie w przyszłym sezonie nie da się skusić na żadne promocje i wybiorę się na narty dopiero wtedy gdy będą chodzić wszystkie wyciągi, gdyż jazda zatłoczonym skibusem z Solden na Retenbach do przyjemności nie należy. Osławiona promocja za 333 Euro za karnet sezonowy na Solden też okazała się kpiną z narciarzy innych niż ludność tubylcza, gdyż żeby z tej ceny skorzystać należało przyjechać, zakupić karnet i następnie poczekać do 15 listopada, bo dopiero wtedy zaczyna się jego ważność. Natomiast opcja z możliwością jazdy od zaraz kosztowała nie 333 a 476 Euro. Pozostawię to bez komentarza, gdyż wydaje się oczywisty. Poniżej garść zdjęć z wszystkich trzech lodowców podzielona na osobne posty. Edytowane 7 godzin temu przez tomkly 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu (edytowane) Pitztal Edytowane 10 godzin temu przez tomkly 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Tiefenbach 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi