Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, Spiochu napisał:

Bo to realne ćiwczenie dla ludzi. Stanie to zupełna abstrakcja. O co chcesz się zaprzeć stopami? Przecież one są na piłce/w powietrzu.  Może nampomuj mocniej piłkę bo to wcale takie banalne nie jest. Większość ludiz jak zaczyna to nawet na ułamek sekundy się nie utrzyma. A jak już dużo ćwiczysz to spróbuj stawać tylko w bezpieczny mmiejscu żebyś się nie uszkodził w razie czego.

Ale chwila klęcząc na piłce stopy nie są w powietrzu łatwo je zawinąć z tyłu i wyprost jest banalny co innego stojąc 😉 choć mam sufit na 2.1 m w piwnicy i  jest gdzie się złapać to stanąć nie ma jak-magia 🤣 a emeryt potrafi ,czasem’ mnie zawstydza to-czasem-dość często bo ja dość dużo młodszy i jeszcze w pełni sił jestem . 
Może się nie obrazi bo to z prywatnego dostałem ale motywujące powinno być dla wszystkich 

7 minut temu, Victor napisał:

Ale chwila klęcząc na piłce stopy nie są w powietrzu łatwo je zawinąć z tyłu i wyprost jest banalny co innego stojąc 😉 choć mam sufit na 2.1 m w piwnicy i  jest gdzie się złapać to stanąć nie ma jak-magia 🤣 a emeryt potrafi ,czasem’ mnie zawstydza to-czasem-dość często bo ja dość dużo młodszy i jeszcze w pełni sił jestem . 
Może się nie obrazi bo to z prywatnego dostałem ale motywujące powinno być dla wszystkich 

Nie bardzo wiem jak je zawijasz z tyłu ale od ziemi są daleko i piłka się przekręca. Niezależnie czy stoisz czy klęczysz możesz polecieć w dowolnym kierunku. Klęczeć jest łatwiej bo jesteś niżej i masz jeden staw mniej do stabilizowania ale nie da sie w żaden spośób zablokować żeby było banalnie.

Co do filmiku to ja już się przyzwuczaiłem że są emeryci albo 8 letnie dzieci, których poziom sprawności jest nieosiągalny dla normalnego człowieka.

• Like 1

1 godzinę temu, Spiochu napisał:

Co do imigracji to jeszcze byś musiał sprowadzać młode kobiety i rodziny z dziećmi a nie tylko samych byczków. Jednak to nieopłacalne dla januszeksów a jakie będą koszty społeczne to dla nich nieistotne.

Ja nikogo nie będę sprowadzał, ale realia demograficzne są jakie są. Europa powoli wymiera, a w Afryce ludzi przybywa, a życie coraz trudniejsze.

pozdro

44 minuty temu, brachol napisał:

Ja nikogo nie będę sprowadzał, ale realia demograficzne są jakie są. Europa powoli wymiera, a w Afryce ludzi przybywa, a życie coraz trudniejsze.

pozdro

Nie tylko Europa, świat powoli zbliża się do maksimum populacji.

A ja tam się zastanawiam czy nie sprowadzic jakieś filipinki 😉 Kraj nie przypadkowy, bo tam dobrze znają angielski.

• Like 1

42 minuty temu, Spiochu napisał:

Nie tylko Europa, świat powoli zbliża się do maksimum populacji.

A ja tam się zastanawiam czy nie sprowadzic jakieś filipinki 😉 Kraj nie przypadkowy, bo tam dobrze znają angielski.

Żebyś tylko nie trafił na taką z siusiakiem pod spódnicą 😁😁

To kiedy jedziemy?😄

1 godzinę temu, brachol napisał:

Z siusiakiem to bardziej w Tajlandii z tego co czytałem.

Tak czy inaczej nie ma znaczenia z jakiego kraju byle by podziałał w kwestii przyrostu naturalnego.

Mnie (w Azji) najbardziej się podobają wietnamki i do tego ich żarcie jest bardzo dobre. Tylko tam komuniści rządzą.

Co do Tajalndii to tam ilość tych dziwolągów jest ogromna, a rozpoznać bardzo trudno więc raczej słaba opcja.

I jakby ktoś pytał, nie nie byłem jeszcze, na razie rozpoznaję temat.

14 godzin temu, Spiochu napisał:

Widać, że ekspert. 😉

Napiszesz o co chodzi?

Ta wiedza, to nie są tanie rzeczy. Chodzi o różnice w budowie klatki piersiowej u kobiet i mężczyzn. Więcej nie zdradzę, to zadanie dla @star 😀 . Pewnie coś tam wygoogla.

Edytowane przez kordiankw
  • Haha 1

3 godziny temu, brachol napisał:

byle by podziałał w kwestii przyrostu naturalnego.

Tak się zastanowiłem, że dla kraju najkorzystniej byłoby ściągąć  azjatki z dziećmi w wieku szkolnym.

1. W biednym kraju samotne matki pewnie są w tragicznej sytuacji, więc chętnie przyjadą.

2. Będą chciały utzymać dzieci, więc pójdą do roboty i będą się starać.

3. Dzieci już zrobione, więc nie ma ryzyka, że nie będzie.

4. Już większe więc nie trzeba ich pilnować i krócej płacimy na ich utrzymanie.

5. Mają kilka lat żeby się nauczyć lokalnych zwyczajów i do roboty. Pamiętają biedę więc nie będą się burzyć w robocie.

6. Wiele imigrantek znajdzie opiekę wśród polskich Panów więc szybciej się zintegrują.

Widzicie jakieś luki? 😉

7 godzin temu, Spiochu napisał:

A przez neta jak rozpoznać?

Choć niekiedy widać, że coś nie gra:

image.png.6e24f1319a99c38054fc1712f3efecbc.png

Przez neta nie rozpoznasz, bo nawet nie wiesz czyje zdjęcie dostałeś. Wracając do anatomii, wyprostuj przed sobą ręce, złącz dłonie i spróbuj złączyć łokcie. Kobiety łączą je bez problemu, u faceta się nie da. I po tym m.in rozpoznasz ladyboya. Jabłko Adama charakterystyczne tylko dla mężczyzn też sobie operują.

• Like 2

9 godzin temu, Spiochu napisał:

Tak się zastanowiłem, że dla kraju najkorzystniej byłoby ściągąć  azjatki z dziećmi w wieku szkolnym.

1. W biednym kraju samotne matki pewnie są w tragicznej sytuacji, więc chętnie przyjadą.

2. Będą chciały utzymać dzieci, więc pójdą do roboty i będą się starać.

3. Dzieci już zrobione, więc nie ma ryzyka, że nie będzie.

4. Już większe więc nie trzeba ich pilnować i krócej płacimy na ich utrzymanie.

5. Mają kilka lat żeby się nauczyć lokalnych zwyczajów i do roboty. Pamiętają biedę więc nie będą się burzyć w robocie.

6. Wiele imigrantek znajdzie opiekę wśród polskich Panów więc szybciej się zintegrują.

Widzicie jakieś luki? 😉

a ile dzieci do tej pory spłodziłeś i wychowałeś?

Godzinę temu, grimson napisał:

Apka dla rejonu Madonny ma parę bajerow. Jedna z nich to ranking przejechanych kilometrów w danym sezonie. Poniżej wyniki dla ostatniego sezonu.

Trzeba być dobrym humanoidem, żeby zrobić prawie 5tys km na nartach w sezonie:

IMG_3559.jpeg

Jaki jest Twój cel czy raczej będziesz startował w w rankingu prędkości maksymalnej ? 

W dniu 26.10.2024 o 14:27, Spiochu napisał:

Niepotrzebnie komplikujesz. Nie ma znaczenia czy coś się odlicza, czy nie odlicza. Czy to są zusy, krusy, składki czy podatki. Istotna jest łaczna kwota jaką państwo Ci zabiera, bezpośrednio lub pośrednio. I co za tą kwotę oferuje we wszystkich dziedzinach. Te wszystkie kombinacje są tylko po to by obywatel nie łapał się jak bardzo robią go w konia. Myślisz, że jakby nagle ogłosili że jest jeden pdatek, brak innych skladek i opłat, ale  każdemu zabierają 70-80% to lud by był zadowolony?  Teraz większość nie wie ile realnie płaci więc się nie burzą.

Piotrek, nic nie komplikuję, bo nie mam potrzeby. Mnie interesuje tylko jak większość pracowników ile dostanie na konto, w moim przypadku ile z tego konta ubędzie na poczet podatku dochodowego. VAT mnie nie interesuje, bo to nie moje pieniądze i zwykłe przedsiębiorcy operują kwotami netto. Część idzie na poczet przyszłej emerytury, a że mało płacę (jeszcze) to będzie mała. Zdrowotne teraz to co innego. Bo to podatek, z którego nic de facto nie mam. Dochodowy zostaje w moim mieście, w którym się robi dużo. Korzystam z tego.

Najbardziej śmieszą mnie wpisy „kibiców” jak nam się to p..doli w głowach. A najbardziej wqurwiają mnie ci, co po latach banicji i napierdalania się, jak się zdrowie popsuje to sobie przypominają, że są polakami i przyjeżdżają się leczyć za Twoje i moje pieniądze. Mogę płacić jakąś stałą niedużą kwotę na publiczną służbę zdrowia, bo i tak z niej nie korzystam, bo leczę się prywatnie jak i nasi wszyscy pracownicy. A ostatnio mogłem się przekonać, że menda spod płotu jest ważniejsza niż obywatel, który to całe gówno finansuje.

Ale kibic swoje prawa ma😉.

Pozdro

• Like 2
  • Haha 1

7 godzin temu, kordiankw napisał:

Dominacja Norwegów w Solden. 4 pierwsze miejsca dla nich wliczajac Lucasa Pinheiro Braathena.

Cześć

Nie znoszę tego stoku i nie lubię tych zawodów ale tegoroczne i w wersji męskiej i żeńskiej były naprawdę ciekawe i fajne.

Z pewnością powrót Hirschera i Braathena dodały męskiej części smaku. Obaj zaimponowali a młody Norweg dodał do tego piękne zachowanie na mecie gdy zjechał jego wieloletni kumpel z grupy. Naprawdę fajne zawody...

A u dam przegrana mojej faworytki ale i wygrana mojej faworytki - można mieć więcej faworytek przecież...

Pozdro