Mikoski Napisano 2 Sierpnia Udostępnij Napisano 2 Sierpnia Normalny sezon jak co roku 😁 4 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 1 godzinę temu, Mikoski napisał: Normalny sezon jak co roku 😁 no nie wiem, experty biją na alarm, że rośnie ilość zakażeń. a tu taki covid-party. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 2 Sierpnia Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 17 minut temu, grimson napisał: no nie wiem, experty biją na alarm, że rośnie ilość zakażeń. a tu taki covid-party. A jedną babę dzisiaj przejechało na pasach 🤪 i co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 2 Sierpnia Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 5 godzin temu, Mikoski napisał: Normalny sezon jak co roku 😁 Dwa lub trzy razy jechałem ale nigdy nie dojechałem , zazdro 👌 Ja w przerwie różnych ćwiczeń narciarskich obecnie w przerwie degustuję bo targanie tego kijka po śniegu normalnie mnie wykończy 🤣 oczywiście śmieje się ale coś w tym kiju po śniegu jest. Dziś naturalnie bez żadnych napięć ramienia podnoszenia łokcia … @PSmok sprawdzałem długości kijków od 110-115-120 swoje zostawiłem w domu i 115-120 siedzi 110 nie czuję tematu jakbym za bardzo szedł w przód ale to tylko moje odczucie najlepiej chyba przy 120 niby 5 cm krótsze od moich ale czuję że ta moja jazda jest zdecydowanie lepsza,płynniejsza lepsza praca stopami,sylwetka Javy też lepsza ale to tylko odczucia bo siebie nie widzę . Za chwilę kluby opuszczają piste 1 i wchodzę na część trasy jest gładko lekka kołderka a pod w różnych częściach trasy lód-raz kozie śmierć 💀! Trzeba sprawdziċ 😅 ten krótki w innych warunkach . Narta mi siedzi 😅 Obecnie trenuje dosc spora grupa dzieciakow z Grecji 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 Sierpnia Udostępnij Napisano 2 Sierpnia W dniu 1.08.2024 o 16:05, kordiankw napisał: I bardzo dobrze, powstrzyma to mistrzów prostej od bicia rekordów w tunelu. Taki spalony samochód w tunelu, wyłącza tunel z użytku na kilka miesięcy, o zagrożeniu podczas pożaru dla innych kierowców, nie trzeba wspominać. Cześć Mistrzowie prostej to zwykli jelenie i trzeba ich eliminować. To tak jak z "szosowcami". Widziałem to wielokrotnie jak gość zapinał 40 km/h na prostej ale w zakrętach hamował się z absolutna paniką w oczach. A mistrzowie kierownicy szybko miękną w ruchu miejskim lub na krętych drogach, często nie potrafią wykonać prostych manewrów o parkowaniu nie mówiąc. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 2 Sierpnia Udostępnij Napisano 2 Sierpnia Na dziś basta. Trzy intensywne godzinki plus schody na dobitkę u góry widoczek dziś całkiem sympatyczny Wieczór treningowy super fajny. Co pojeździłem to moje . A lód nie taki straszny aczkolwiek od dziś jestem pełny totalnego szacunku dla wszystkich którzy sportowo/zawodniczo się ścigają . Mi brakuje ale może kiedyś z pełną gracją i prędkości zjadę z góry na dół . Dziś lekko niepewny szczególnie pierwsze dwa zjazdy kolejne były już dużo-duzo lepsze . Progres idzie i oby zima nadeszła szybko to zweryfikuje moje letnie solo szkolenie . Lód z góry na dół gdzieś w środku tylko w jednym miejscu łapie śnieg . Na orczyku poćwiczone stanie na jednej ..można wracać do domu gdzie jeszcze długi spacer z czworonogiem 🥳 także budujemy naturalnie forme na zimę 💪 pozdro serdeczne 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 Sierpnia Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 15 godzin temu, Victor napisał: Lód z góry na dół gdzieś w środku tylko w jednym miejscu łapie śnieg . No ale chyba tylko na "1" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 3 Sierpnia Udostępnij Napisano 3 Sierpnia Godzinę temu, Lexi napisał: No ale chyba tylko na "1" ? Cześć Tak, tylko zewnętrza część od wewnętrznej jest śnieg . Kluby ćwiczą do 19 później można jeździć jeżeli oczywiście śmiałkowie dają radę bo część wewnętrzna jest w korytarzach rozstawionych wcześniej tyczek a zewnętrzna gładka ale w lodzie,więc często z kanapy widzisz czyjąś glebę już na samej górze ,dalej nie jedzie schodzi na śnieg Tak czy siak idealnie treningowo bo większość jedzie po “2” więc masz dość miejsca Jak na piątkowy wieczór i bardzo ładną pogodę na zewnątrz dość sporo narciarzy snow-park również był oblężony Pozdro A!! Na parkingu miejsca full na rolki gdybyś chciał 😉 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 Sierpnia Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2 godziny temu, Victor napisał: A!! Na parkingu miejsca full na rolki gdybyś chciał 😉 Normalnie to powinienem tam być wczoraj ale sie "skichało"..zresztą wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 3 Sierpnia Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 3 godziny temu, Lexi napisał: Normalnie to powinienem tam być wczoraj ale sie "skichało"..zresztą wiesz. Będziesz w drodze daj znać oby nie weekend ale to wiesz . Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaszek Napisano 12 Sierpnia Udostępnij Napisano 12 Sierpnia Cześć, planuje wybrać się w połowie lutego na tydzień we włoskie Alpy. Jedziemy w cztery osoby, dwuletnie dziecko i pies. Podpowiedzcie gdzie najlepiej. Myślałem o madonnie ale trochę długość trasy i koszty mnie przerażają. Znacie jakieś fajne alternatywy? Poziom jazdy średniozaawansowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 Sierpnia Udostępnij Napisano 12 Sierpnia (edytowane) 53 minuty temu, michaszek napisał: Cześć, planuje wybrać się w połowie lutego na tydzień we włoskie Alpy. Jedziemy w cztery osoby, dwuletnie dziecko i pies. Podpowiedzcie gdzie najlepiej. Myślałem o madonnie ale trochę długość trasy i koszty mnie przerażają. Znacie jakieś fajne alternatywy? Poziom jazdy średniozaawansowany To jedź gdzieś do Austrii znacznie bliżej i taniej A skąd jedziesz? Edytowane 12 Sierpnia przez Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Sierpnia Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 15 godzin temu, Jan napisał: To jedź gdzieś do Austrii znacznie bliżej i taniej A skąd jedziesz? Nie bądź taki troskliwy. Zaraz mu doradzi któryś z jednopostowcow... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaszek Napisano 13 Sierpnia Udostępnij Napisano 13 Sierpnia (edytowane) 23 godziny temu, Jan napisał: To jedź gdzieś do Austrii znacznie bliżej i taniej A skąd jedziesz? Z Krakowa. jeśli Austria to co polecasz? We Włoszech Myslalem o terminie kiedy jest freeski pas. Przybliży ktoś zasady superskirama? Darmowe karnety obowiązują dla wszystkich osób w danym noclegu? Edytowane 13 Sierpnia przez michaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Sierpnia Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 8 godzin temu, mig napisał: Nie bądź taki troskliwy. Zaraz mu doradzi któryś z jednopostowcow... Sam sobie doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Sierpnia Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 21 minut temu, michaszek napisał: Z Krakowa. jeśli Austria to co polecasz? We Włoszech Myslalem o terminie kiedy jest freeski pas. Przybliży ktoś zasady superskirama? Darmowe karnety obowiązują dla wszystkich osób w danym noclegu? w połowie lutego to nigdzie nie ma freeski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaszek Napisano 13 Sierpnia Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 1 godzinę temu, Jan napisał: w połowie lutego to nigdzie nie ma freeski Mój błąd. Połowa grudnia* 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Sierpnia Udostępnij Napisano 13 Sierpnia Godzinę temu, michaszek napisał: Mój błąd. Połowa grudnia* 🙂 to Livigno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Sierpnia Udostępnij Napisano 14 Sierpnia Cześć Połowa grudnia... Nie jest to optymalny okres na nartowanie. Dużo zależy od pogody, część ośrodków w ogóle nie chodzi, część jest w przygotowaniu, dzień jest krótki bywa zimno i wilgotno. Rozumiem, że termin nie podlega dyskusji? Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 Sierpnia Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 7 godzin temu, Jan napisał: to Livigno W Livignio w tym okresie są podobne ceny co w Madonnie - odległość nieomal taka sama z Krk. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 Sierpnia Udostępnij Napisano 14 Sierpnia (edytowane) Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Połowa grudnia... Nie jest to optymalny okres na nartowanie. Dużo zależy od pogody, część ośrodków w ogóle nie chodzi, część jest w przygotowaniu, dzień jest krótki bywa zimno i wilgotno. Rozumiem, że termin nie podlega dyskusji? Pozdro Cze Nie jest optymalny, stąd jest tanio (a przynajmniej taniej niż w sezonie), na wiosnę dużo lepiej (po sezonie). To Freeski to raczej wabik. Raczej wybrałbym Włochy, nie Austrię. Pewniejsza pogoda. W zeszłym sezonie we Włoszech jak byłem to petarda pogoda i śniegu dużo, w Austrii zamiecie i solidne opady, mgły etc. Pojawiły się już oferty we Francji w bardzo dobrej cenie, np. w Les 2 Alpes hotel na stoku 7 noclegów i 6 dni karnet za ok 1300 za osobę, bez wyżywienia. Tylko to nie 1200km a 1700, 500 więcej to dużo w jedną stronę. Natomiast nie wiem jak warunki we Francji w tym okresie - chociaż Alpy maja wysokie. pozdro Edytowane 14 Sierpnia przez Marcos73 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 14 Sierpnia Udostępnij Napisano 14 Sierpnia (edytowane) 26 minut temu, Marcos73 napisał: W Livignio w tym okresie są podobne ceny co w Madonnie - odległość nieomal taka sama z Krk. pozdro ale lepszy śnieg tam mają i tańsze gorzoły Edytowane 14 Sierpnia przez Jan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 14 Sierpnia Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 9 minut temu, Marcos73 napisał: Cze Nie jest optymalny, stąd jest tanio (a przynajmniej taniej niż w sezonie), na wiosnę dużo lepiej (po sezonie). Raczej wybrałbym Włochy, nie Austrię. Pewniejsza pogoda. W zeszłym sezonie we Włoszech jak byłem to petarda pogoda i śniegu dużo, w Austrii zamiecie i solidne opady, mgły etc. Pojawiły się już oferty we Francji w bardzo dobrej cenie, np. w Les 2 Alpes hotel na stoku 7 noclegów i 6 dni karnet za ok 1300 za osobę, bez wyżywienia. Tylko to nie 1200km a 1700, 500 więcej to dużo w jedną stronę. Natomiast nie wiem jak warunki we Francji w tym okresie - chociaż Alpy maja wysokie. pozdro od lat jeżdżę w połowie grudnia ale decyzję o kierunku podejmuje max na tydzień przed wyjazdem, jeszcze mi się nie zdarzyło abym był niezadowolony . Ot poprostu zima nie jest dla miętkich, którzy lubią pić browarka na leżaczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 14 Sierpnia Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 13 minut temu, Marcos73 napisał: 7 noclegów i 6 dni karnet za ok 1300 za osobę, bez wyżywienia. Czyli wychodzi to samo gdy na własną rękę znajdziesz app i oddzielnie kupisz skipass . Początkiem grudnia byliśmy w Dolinie Zillertal warunki były kapitalne ludzi umiarkowanie a duża chata dla 4 osób w tym okresie znajdziesz za 500/600€ czyli ze skipasem wyjdzie 400 za tydzień 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Sierpnia Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 14 minut temu, Jan napisał: od lat jeżdżę w połowie grudnia ale decyzję o kierunku podejmuje max na tydzień przed wyjazdem, jeszcze mi się nie zdarzyło abym był niezadowolony . Ot poprostu zima nie jest dla miętkich, którzy lubią pić browarka na leżaczku Kolega napisał, że są średniozaawansowani jadą z małym dzieckiem i pieskiem. To, że Ty czy ja jeździmy w deszczu, padającym śniegu czy mgle i wracamy z nart po ciemaku dla Kolegi ma delikatnie rzecz ujmując średnią wartość... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi