Skocz do zawartości

Sezon 2024/2025

grimson

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 22.05.2024 o 15:18, Marcos73 napisał:

Cze

Chyba raczej sobie 😉. Wiem że zmieniłeś pracę, a to wiąże się początkowo z mniejszą ilości czasu wolnego dla siebie i bliskich. Trzeba się wdrożyć, ustawić etc. Wrzucałeś foty z Twojego komina i macie gdzie jeździć. Po kiego grzyba Ci kolejny grzmot. Żona formę zbuduje na narty - ale po co? No chyba że dla własnej satysfakcji i zdrowia. Zaplanuj fajny wypad na narty, w fajne miejsce z nieomal 100% pogodą, a podejście dziewczyn się zmieni do nart. W tym sezonie masz okazję, bo jak twierdzi Brachol mamy ferie w Low Season i można tanio pojechać w Alpy (a przynajmniej sporo taniej niż w sezonie). Ludzi będzie jeszcze mało, One pojeżdżą, Ty się w końcu wyjeździsz. CG jest pewnie fajna, ale gdy się jedzie na pogodę, ale nie na z góry planowany wcześniej urlop. Moja Żona też nie jest ani specjalną fanką narciarstwa ani specjalna fanką jazdy na rowerze, ale wystarczy odpowiedni bodziec i już pyta kiedy jedziemy do Madonny bo takie ma wspomnienia:

Pradalogo.thumb.jpg.59c4f664b6bbe637e3754ce482c6e802.jpg

A i na rower mnie wyciąga w weekend, bo nie musi gotować 😉, ja ustalam tylko miejsce, zazwyczaj dość daleko (tak min. to 15 km od domu w jedną stronę). Tak było w sobotę. Niewiele do szczęścia potrzeba, tylko chytrym trzeba być. Jak głosi slogan reklamowy KFC - Be smart 🙂

kolna.thumb.jpg.56aa59365757201ca1edae0a53873805.jpg

pozdro i powodzonka

Rozwiń  

Zmobilizowałem żonę do zabranie się za siebie.

Hantelki, ćwiczenia mięśni brzucha, do tego rowerek- wszystko w domu. Żona ma wadę serca polegająca na tym, że tętno spoczynkowe rzadko schodzi poniżej 85/min. Więc taki rowerek stacjonarny, z pomiarem pulsu i zdefiniowaniem max pulsu w czasie ćwiczenia jest idealny. Bo nie dopuści, do wejścia w puls rzędu +150.

Czy będę sam jeździł na tym sprzęcie? Pewnie tak, jesienią i zimą. Teraz zostają zwykłe dwa koła.

IMG_1721.jpeg

• Like 2
  • Haha 2

W dniu 25.05.2024 o 10:48, brachol napisał:

@grimson jak małżonka trochę poćwiczy, to tętno powinno być niższe. 

Rozwiń  

To jest taka wada serducha, że odpadają wszystkie ćwiczenia blisko progu beztlenowego, bo jest to zwyczajnie niebezpieczne. Zostają raczej zabawy z progami 120-140 i raczej nie więcej.

Czy żonie spadnie tętno od regularnego rowerku? Coś tam pewnie pójdzie w dół w spoczynkowym, ale nie ma co liczyć na dobicie do "7" z przodu.

• Thanks 1

W dniu 26.05.2024 o 07:59, brachol napisał:

a nie było mowy o "w zdrowiu i chorobie"? 

Rozwiń  

Niestety to tylko teoria, wg statystyk GUS tylko w 2023 roku w Polsce otwarto ponad 81 tysięcy spraw rozwodowych a zawarto mniej niż 160 tysięcy małżeństw, czyli co drugi  ma w d. tą przysięgę.

Jak czytam że ON kupił dla NIEJ rowerek, ON zrobił dla NIEJ program na brzuszki i nogi i ONA ma ćwiczyć w domu a ON sobie pojedzie w teren a jak nie to CICHE DNI będą to przypomina mi klasycznego Araba.

• Haha 4

W dniu 30.05.2024 o 08:23, rulez napisał:

Witam

Z ciekawości zapytam, na jakich stronach szukacie najczęściej kwater/noclegów? W tym roku już sobie i jeżdżacym w mojej rodzine obiecałem, że robimy wypad na narty Austria/Włochy.

Rozwiń  

Na stronach gminnych/municypalnych lub malych biur podrozy.

Edytowane przez mig

W dniu 30.05.2024 o 08:23, rulez napisał:

Witam

Z ciekawości zapytam, na jakich stronach szukacie najczęściej kwater/noclegów? W tym roku już sobie i jeżdżacym w mojej rodzine obiecałem, że robimy wypad na narty Austria/Włochy.

Rozwiń  

wrzuć do Googlarki :

nazwa destynacji narciarskiej + Übernachtungen (Austria) lub + Pernottamenti (Włochy)

• 3 tygodnie później...

W ramach budowania formy pod nowy sezon, zacząłem z powrotem podnosić żelastwo.

Na razie wygląda to następująco, wszystkie wyniki z zapasem:

- bench press: 90kg

- deadlift: 130kg

- squat 120kg

Weszła zmiana żywienia, celuję w bench press 120kg, deadlift 180kg, squat 180kg już przed nowym sezonem. 

Do tego bieganie i rower. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1

W dniu 20.06.2024 o 20:23, grimson napisał:

W ramach budowania formy pod nowy sezon, zacząłem z powrotem podnosić żelastwo.

Na razie wygląda to następująco, wszystkie wyniki z zapasem:

- bench press: 90kg

- deadlift: 130kg

- squat 120kg

Weszła zmiana żywienia, celuję w bench press 120kg, deadlift 180kg, squat 180kg już przed nowym sezonem. 

Do tego bieganie i rower. 

Rozwiń  

Chcesz to osiągnąć w jeden niecały sezon ?

• 4 tygodnie później...

Na zewnątrz +30 w środku -4 😅 

Pierwsze nartowanie w nowym sezonie . 

Warunki bardzo fajne. Od dziś wszystko działa. Piste 1 rezerwacja kluby -dziś ćwiczą Kanadyjczycy, snowpark działający i na dwójce bez tłoku . 

Syn pierwsze nartowanie po ubiegłym sezonie( luty w Zwardoniu ) i całkiem dobrze mu idzie,widać,że nie zapomniał . Dobra robota @Adam ..DUCH 👌

5D0B32D1-CE36-44C0-81FE-DC6DD92A354B.jpeg

IMG_2012.jpeg

IMG_2008.jpeg

IMG_2009.jpeg

Edytowane przez Victor
  • Like 3
  • Thanks 2

W dniu 15.07.2024 o 12:39, Victor napisał:

Na zewnątrz +30 w środku -4 😅 

Pierwsze nartowanie w nowym sezonie . 

Warunki bardzo fajne. Od dziś wszystko działa. Piste 1 rezerwacja kluby -dziś ćwiczą Kanadyjczycy, snowpark działający i na dwójce bez tłoku . 

Syn pierwsze nartowanie po ubiegłym sezonie( luty w Zwardoniu ) i całkiem dobrze mu idzie,widać,że nie zapomniał . Dobra robota @Adam ..DUCH 👌

5D0B32D1-CE36-44C0-81FE-DC6DD92A354B.jpeg

IMG_2012.jpeg

IMG_2008.jpeg

IMG_2009.jpeg

Rozwiń  

Wariat 😉

pozdro

Chociaż masz blisko - to jeszcze rozumiem.

• Haha 3

W dniu 15.07.2024 o 13:52, Marcos73 napisał:

Wariat 😉

pozdro

Chociaż masz blisko - to jeszcze rozumiem.

Rozwiń  

To się nazywa już wariactwo 😅IMG_2016.thumb.jpeg.936ea9ae30797c97ac20fe02652ac76a.jpeg

…wychodzisz z zamrażarki a na zewnątrz upal, że czujesz jakby ktoś Ci bejsbolem w przód twarzy dobrze strzelił a na dobitkę jeszcze schody 🤷‍♂️🤪

IMG_2020.thumb.jpeg.6bb8452359183e464c3967179f457080.jpeg

pozdro

• Haha 2