SkiForum Napisano 8 Października 2007 Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Poznań - Malta Ski Krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka. Strona ośrodka: http://www.maltaski.pl Położenie Poznań, nad Jez. Malta na Nowym Mieście Dojazd Samochodem lub autobusami z Ronda Rataje Parkingi (Ilość miejsc, cena, odległość od stoku) bezpośrednio pod stokiem lub w bliskiej odległości płatny - ostatnie ceny 5 zł za wjazd w dzień powszedni i 7 zł za weekend i święta dla oszczędnych możliwość zostawienia samochodu poza terenem Malty na okolicznych osiedlach (Tysiąclecia, Zodiak) Miejscowości (krótka charakterystyka miejscowości w jakiej znajduje się ośrodek, lub miejscowości sąsiednich) Noclegi Trasy (liczba tras, długość tras, poziom trudności, mapki) ze strony www ośrodka: "Stok Główny – o długości 150 m i szerokości od 15 do 30 m z dwoma wyciągami: krzesełkowym o przepustowości 800 osób/h oraz talerzykowym o przepustowości ok. 750 osób/h. Średnie nasilenie stoku głównego to 23 stopnie. Stok Mały do nauki jazdy – o długości 30 m i szerokości 30 m z wyciągiem talerzykowym o regulowanej szybkości. Nachylenie stoku wynosi 14 stopni." Ceny (cennik karnetów itp) aktualne na stronie ośrodka Kamera online (link do strony z kamerą online na stok) Aktualne warunki (link do strony z aktualnymi warunkami) Serwis narciarski (czy jest/są serwisy narciarskie, + można coś więcej ceny, godziny itp) tak, na miejscu bezpłatna (tzn. w ramach wykupionego karnetu) wypożyczalnia sprzętu narciarskiego i snowboardowego Instruktorzy / Opieka nad dziećmi tak (indywidualnie i zorganizowane grupy) / tak Wyżywienie (gdzie można zjeść, jakie jedzenie, jakie ceny) mała gastronomia w okolicach toru, większość czynna głównie latem, ale w końcu to stok całoroczny Galeria zdjęć (link do galerii zdjęć z tego ośrodka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszal Napisano 5 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 to mój ulubiony stok - przede wszystkim i wyłącznie ze względu na odległość od mojego domu - 15 minut jazdy samochodem stok jest czynny dość długo (chyba do 22.00) co też się liczy, jak trzeba się uporać z obowiązkami rodzicielskimi typu "kąpiel-bajka-spanko" Moim zdaniem doskonały jako dodatkowy trening przed wyjazdem w prawdziwe góry, a i nauczyć się jeździć też można (sam tam się uczyłem) choć ceny instruktorów prawie 2 razy wyższe niż w górach:eek: ja korzystam tylko zima kiedy jest śnieg ale można też szusować w środku lata - w końcu to igelit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniek08 Napisano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 mój brat uczył się tam jeździć Co prawda on nie płacił za instruktora - zajęcia WF na Politechnice Poznańskiej Bardzo sobie chwalił naukę - mówi, że igielit jest bardziej "tępy" niż śnieg i zawsze jest czas na skorygowanie błędów a jak po plastiku człowiek poczuje śnieg pod nartami to dopiero zaczyna się białe szaleństwo tylko upadki na Malcie są bardzo bolesne - latem igielit strasznie obdziera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ski Planet Napisano 29 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 W środku lata nie da rady - w tym okresie jedynie na pontonach Zimą da się pojeździć, ale chyba bardziej, żeby się rozruszać przed wyjazdem w góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latamito Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 a ja złamałem sobie na Malcie palec wskazujący .... nikt mnie nie uprzedził ,że bezpieczniej jeździć jest tam latem w dwupalcowych rękawiczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfiski Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 to mój ulubiony stok - przede wszystkim i wyłącznie ze względu na odległość od mojego domu - 15 minut jazdy samochodem stok jest czynny dość długo (chyba do 22.00) co też się liczy, jak trzeba się uporać z obowiązkami rodzicielskimi typu "kąpiel-bajka-spanko" Moim zdaniem doskonały jako dodatkowy trening przed wyjazdem w prawdziwe góry, a i nauczyć się jeździć też można (sam tam się uczyłem) choć ceny instruktorów prawie 2 razy wyższe niż w górach:eek: ja korzystam tylko zima kiedy jest śnieg ale można też szusować w środku lata - w końcu to igelit Miszal - ja mam 20 minut autem i też bardzo lubię tam jeździć, szczególnie jak podjadę tam sobie w tygodniu pod wieczór i na orczyku takie są luzy, że nie czekam wcale. Co do igielitu - to bywa zdradliwy, moje początki to coprawda nie złamanie palca, ale nie znałem tej nawierzchni i jedna noga wyskoczyła mi ze źle zapiętego buta. Generalnie MALTA rulez -stok jak smok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latamito Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 marzę aby kiedyś zlikwidowano bandy na końcu i po dobrym wybiciu z progu wlecieć do jeziora:D Użytkownik latamito edytował ten post 23 wrzesień 2009 - 20:41 ślepota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanka1 Napisano 30 Października 2009 Udostępnij Napisano 30 Października 2009 ooooooooooooo, dzięki za info, w tej całej gonitwie nawet nie wiedziałam, że to juuuuuuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latamito Napisano 30 Października 2009 Udostępnij Napisano 30 Października 2009 a banda na dole jest dalej?:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keram Napisano 30 Października 2009 Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Bardzo sobie wypraszam ta Banda... ledwie niewielki transparent i kilka trąbek... A wracając do tematu Malty... ten weekend odpada, za dwa tygodnie zaliczamy wrocławski występ w dredach... więc na otwarcie sezonu pozostaje 7-8 listopad. To co? Otwieramy listę? pzdr M Użytkownik keram edytował ten post 30 październik 2009 - 21:29 hehehe... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ein Napisano 30 Października 2009 Udostępnij Napisano 30 Października 2009 40zł za karnet 2h? Trochę dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toolpusher Napisano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 40zł za 2h czy karnet? Bo 2h to prawie co nić :/ Jadę do pracy w delegację do Tarnowa Podgórnego. Z tego co się zorientowałem to w pobliżu są tylko 2 ośrodki: Malta Ski (150m) i Chodzież Ski (350m). Może ktoś była już w tym sezonie i coś powie o przygotowaniu stoku. Malta jest krótka i zatłoczona pewnie - Chodzieź powinien być lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 lat później... Bacek Napisano 4 Października 2022 Udostępnij Napisano 4 Października 2022 No w tym roku poszaleli z cenami i poskracali czasy także w zależności od wariantu ceny wyższe od 33% do nawet 88% (2h na 1.5h i cena z 49PLN na 69PLN) 2021/2022 2022/2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Bacek Napisano 4 Października 2022 Udostępnij Napisano 4 Października 2022 No w tym roku poszaleli z cenami i poskracali czasy także w zależności od wariantu ceny wyższe od 33% do nawet 88% (2h na 1.5h i cena z 49PLN na 69PLN) 2021/2022 2022/2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi