Flex 40 Napisano 21 Marca Udostępnij Napisano 21 Marca 22 hours ago, Spiochu said: Dużo bardziej niż sprawność, z wiekiem limituje psycha. Jak bardzo prawdziwe... Jeszcze kilkanaście lat temu puszczenie się na krechę z czarnej ściany nie było dla mnie żadnym problemem, a teraz pomimo znacznie większych umiejętności (i raptem świeżej "3" z przodu) przechodzą mnie ciarki na wspomnienie kilku takich zjazdów 😅 Natomiast sprawność i wytrenowanie to najlepsze (chyba tylko oprócz rozsądku i rozgrzewki) co można zrobić żeby uniknąć kontuzji. Już znam kilka bardzo dobrze jeżdżących osób, które po spadku formy (praca, siedzący tryb życia itp) nabawiły się kontuzji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 21 Marca Udostępnij Napisano 21 Marca 2 godziny temu, Flex 40 napisał: (praca, siedzący tryb życia itp) nabawiły się kontuzji. Medycyna ma na to radę.. 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Marca Udostępnij Napisano 21 Marca 3 godziny temu, Flex 40 napisał: puszczenie się na krechę z czarnej ściany a gdzie się spuszczałeś ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Marca Udostępnij Napisano 21 Marca (edytowane) Zlosliwcy.... kto nigdy nie puszczal sie na kreche niech pierwszy rzuci nartą.... 🙂 3 z przodu? Z przedszkolakami to same kłopoty.... Przy okazji- w Ustroniu + 18st... pierwsze kilometry przepedalowane po stromym, super... choc nogi mają zdanie nieco odmienne... Edytowane 22 Marca przez mig 3 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 22 Marca Udostępnij Napisano 22 Marca 10 godzin temu, mig napisał: Zlosliwcy.... kto nigdy nie puszczal sie na kreche niech pierwszy rzuci nartą.... 🙂 W Zwardoniu po zejściu z kanapy sie liczy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Marca Udostępnij Napisano 22 Marca (edytowane) W dniu 22.03.2024 o 11:08, KrzysiekK napisał: W Zwardoniu po zejściu z kanapy sie liczy ? Na kreche? Hmmm... nieźle. Pod warunkiem że rowno i nie ma ludzi.... na dole spory wybieg. Spytaj Spiocha jak się jedzie na kreche z Dzikowca. Tam nachylenie Zwardoń x 2.5.... Edytowane 29 Marca przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 22 Marca Udostępnij Napisano 22 Marca 27 minut temu, mig napisał: Na kreche? Hmmm... nieźle. Pod warunkiem że rowno i nie ma ludzi.... na dole spory wybieg. Spytaj Spiocha jak jedzie na kreche z Dzikowca. Tam nachylenie Zwardoń x 2.5.... Te 3m z krzesła i takie zachwyty ? Nie no, dzięki. 🤣 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 22 Marca Udostępnij Napisano 22 Marca 3 minuty temu, KrzysiekK napisał: Te 3m z krzesła i takie zachwyty ? Nie no, dzięki. 🤣 Wszystko przez to nachylenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 22 Marca Udostępnij Napisano 22 Marca 41 minut temu, mig napisał: Na kreche? Hmmm... nieźle. Pod warunkiem że rowno i nie ma ludzi.... na dole spory wybieg. Spytaj Spiocha jak jedzie na kreche z Dzikowca. Tam nachylenie Zwardoń x 2.5.... Ja zrozumiałem, że będzie rzucał nartą, po zejściu z kanapy, a nie, że od razu na krechę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbi Napisano 22 Marca Udostępnij Napisano 22 Marca 19 godzin temu, Flex 40 napisał: Jak bardzo prawdziwe... Jeszcze kilkanaście lat temu puszczenie się na krechę z czarnej ściany nie było dla mnie żadnym problemem, a teraz pomimo znacznie większych umiejętności (i raptem świeżej "3" z przodu) przechodzą mnie ciarki na wspomnienie kilku takich zjazdów 😅 Natomiast sprawność i wytrenowanie to najlepsze (chyba tylko oprócz rozsądku i rozgrzewki) co można zrobić żeby uniknąć kontuzji. Już znam kilka bardzo dobrze jeżdżących osób, które po spadku formy (praca, siedzący tryb życia itp) nabawiły się kontuzji. Dlatego zawsze powtarzam: nieświadomość jest błogosławieństwem. Jednak do momentu gdy przestaje wszystko iść dobrze 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 22 Marca Udostępnij Napisano 22 Marca 1 godzinę temu, mig napisał: Na kreche? Hmmm... nieźle. Pod warunkiem że rowno i nie ma ludzi.... na dole spory wybieg. Spytaj Spiocha jak jedzie na kreche z Dzikowca. Tam nachylenie Zwardoń x 2.5.... To se ne wrati 😉 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 22 Marca Udostępnij Napisano 22 Marca Godzinę temu, KrzysiekK napisał: Te 3m z krzesła i takie zachwyty ? Nie no, dzięki. 🤣 3m z krzesła to razem z Migiem spadliśmy jak nas gość z obsługi zżucił. Wystartowaliśmy z dolnej stacji na samej rurce bo siedzisko się o buty podbiło i podniosło do pionu przy wsiadaniu. Nawet bym nie przypuszczał, że to w ogóle możliwe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 22 Marca Udostępnij Napisano 22 Marca 12 godzin temu, mig napisał: 3 z przodu? Moja dziewczyna ostatnio skończyła 31. Przez to ja czuję się staro. Czy to już kryzys wieku średniego i trzeba szukać młodszej? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Marca Udostępnij Napisano 22 Marca 1 godzinę temu, KrzysiekK napisał: Te 3m z krzesła i takie zachwyty ? Nie no, dzięki. 🤣 A dalej co? Bar jest dopiero na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 22 Marca Udostępnij Napisano 22 Marca 41 minut temu, Spiochu napisał: To se ne wrati 😉 A na dolnym odcinku,mało kto by się odważył zabrać mnie na stopa,by zjechać na dół w duecie na jednej parze nart. Stanąłem na tyłach nart Śpiocha i tak zjechaliśmy i to nie na krechę 😁Pozdro Piotrek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 22 Marca Udostępnij Napisano 22 Marca Godzinę temu, mig napisał: A dalej co? Bar jest dopiero na dole Dalej jest za stromo. Zejdę sobie spokojnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 22 Marca Udostępnij Napisano 22 Marca (edytowane) 15 godzin temu, Spiochu napisał: To se ne wrati 😉 Też pamiętam wybierałem sobie pasek przy wyciągu i udawałem, że jadę slalom, na sl nomen omen, z dala od złego lasu... ps Janowi gratuluję zostania moim psychofanem:-) Edytowane 23 Marca przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flex 40 Napisano 22 Marca Udostępnij Napisano 22 Marca On 3/21/2024 at 9:21 PM, Jan said: a gdzie się spuszczałeś ? O puszczaniu się w dobrych warunkach można pogadać. Temat spuszczania przemilczę, bo od tego staje się na górnej narcie. Potwierdzone info od kolegi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 12 Maja Udostępnij Napisano 12 Maja Jazda za tym pozytywnym wariatem(wybacz Tadziu)😏 to czysta przyjemność . Szkolić się pod jego okiem każdemu polecam ! Dla mnie jazda bajka 👌....oby lato szybko minęło 🥳 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 Maja Udostępnij Napisano 12 Maja 4 minuty temu, Victor napisał: Jazda za tym pozytywnym wariatem(wybacz Tadziu)😏 to czysta przyjemność . Szkolić się pod jego okiem każdemu polecam ! Dla mnie jazda bajka 👌....oby lato szybko minęło 🥳 pełny szacun dla kamerzysty 👍 jak masz zamocowane to GoPro ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 12 Maja Udostępnij Napisano 12 Maja (edytowane) 14 minut temu, Jan napisał: pełny szacun dla kamerzysty 👍 jak masz zamocowane to GoPro ? 😀😏 dzieki bo nadążyć za nim to nie taka prosta sprawa dla amatora takiego jak ja,ale starałem sie z całych sił 😃 jazda za instruktorem to świetna nauka nie tylko ćwiczenia które oczywiście sa bardzo ważne ale właśnie taka luźna jazda kask, szelki lub kij Edytowane 12 Maja przez Victor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 Maja Udostępnij Napisano 12 Maja 19 minut temu, Victor napisał: 😀😏 dzieki bo nadążyć za nim to nie taka prosta sprawa dla amatora takiego jak ja,ale starałem sie z całych sił 😃 jazda za instruktorem to świetna nauka nie tylko ćwiczenia które oczywiście sa bardzo ważne ale właśnie taka luźna jazda kask, szelki lub kij bardzo fajnie malowniczo ta Sappada wygląda. Na jakich nartach jedzie na tych filmikach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 12 Maja Udostępnij Napisano 12 Maja 27 minut temu, Jan napisał: bardzo fajnie malowniczo ta Sappada wygląda. Na jakich nartach jedzie na tych filmikach ? Nartowane w Sappadzie i w Zoncolan. Sappada faktycznie fajna miejscówka.Cisza i spokój a trasy swietnie przygotowane. Zoncolan już większy ośrodek czyli więcej narciarzy, trasy tez fajne, aczkolwiek szybka degradacja tras. Różnie,co ma pod butem na tym jeździe . Stare-nowe,krotkie-dlugie nie ma znaczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Maja Udostępnij Napisano 12 Maja 3 godziny temu, Jan napisał: pełny szacun dla kamerzysty 👍 jak masz zamocowane to GoPro ? Cześć Jakie GoPro??? Wszystko kręcone telefonem z ręki. "Różnie,co ma pod butem na tym jeździe . Stare-nowe,krotkie-dlugie nie ma znaczenia." Pytanie o rodzaj narty jest nie tylko wstydliwe ale nawet nieco obraźliwe. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 12 Maja Udostępnij Napisano 12 Maja 27 minut temu, Mitek napisał: Cześć Jakie GoPro??? Wszystko kręcone telefonem z ręki. "Różnie,co ma pod butem na tym jeździe . Stare-nowe,krotkie-dlugie nie ma znaczenia." Pytanie o rodzaj narty jest nie tylko wstydliwe ale nawet nieco obraźliwe. Pozdro Cześć Widzę, że wdarła się literówka miało być jedzie 😉 Kręcone GoPro Max ale faktycznie, często telefon wystarczy w dzisiejszych realiach . Co do nart,to jak często piszesz i słusznie -nie ma znaczenia jakie,jak się umie jeździć 🤷♂️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi