Tadeo Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca Proszę o analizę jazdy. InShot_20240313_220831966.mp4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca Niezłe warunki i pusty stok a gość piętki obślizguje. Słabo! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca Cześć Weź się nie wygłupiaj. Porządny śmig jechany w sposób naturalny z pełna kontrola na niezłej szybkości - choć ja osobiście bardzo nie lubię sekwencji zwolnionych - zaburzają poczucie dynamiki jazdy. Mało jest takiej jazdy w prezentacjach, zazwyczaj jest wyciskany w sterylnych warunkach cięty na dużych kątach co jest znakomite dla onanizowania się przez mało ogarniętych początkujących i kończy się żonglowaniem nartami. Dobrego narciarza najlepiej poznaje się po tym jak w trakcie jazdy robi z takiej czy innej przyczyny błąd i natychmiast go koryguje powracając do rytmu i uporządkowanej pozycji w jednym skręcie. Zawsze mi się podobała i imponowała mi Twoja jazda bo jest naturalna, sylwetka jest rozluźniona a brak zbędnego, w tej sytuacji, atrybutu ochronnego czyni Cię sprawnym człowiekiem na nartach a nie grunwaldzkim rycerzem. Trzymaj się serdecznie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeo Napisano 13 Marca Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 20 minut temu, Spiochu napisał: Niezłe warunki i pusty stok a gość piętki obślizguje. Słabo! To co,teraz się jeździ tylko na krawędziach ,nie inaczej ? 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca 1 minutę temu, Tadeo napisał: To co,teraz się jeździ tylko na krawędziach ,nie inaczej ? 😉 Jak są warunki (a rzadko są) to szkoda marnować okazję. Na takie lajtowe śmigi jest miejsce w tłoku/muldach/mgle i szeregu innych sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca 18 minut temu, Mitek napisał: Mało jest takiej jazdy w prezentacjach, zazwyczaj jest wyciskany w sterylnych warunkach cięty na dużych kątach co jest znakomite dla onanizowania się przez mało ogarniętych początkujących i kończy się żonglowaniem nartami. Mitku, żebyś chociaż raz w życiu pojechał ciętym "na dużych kątach". Może wtedy byś zrozumiał o co chodzi. Niestety to nigdy nie nastąpi, nawet w sterylnych warunkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeo Napisano 13 Marca Autor Udostępnij Napisano 13 Marca Kurde 60 lat już jezdżę i dalej nie umiem.Zawiodłem się na sobie .😄 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca 2 minuty temu, Spiochu napisał: Mitku, żebyś chociaż raz w życiu pojechał ciętym "na dużych kątach". Może wtedy byś zrozumiał o co chodzi. Niestety to nigdy nie nastąpi, nawet w sterylnych warunkach. Nie psuj Tadziowi tematu synku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca 1 minutę temu, Mitek napisał: Nie psuj Tadziowi tematu synku. "spieprzaj dziadu!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca 3 minuty temu, Tadeo napisał: Kurde 60 lat już jezdżę i dalej nie umiem.Zawiodłem się na sobie .😄 Coś mi się kojarzy, że jednak umiesz. W przeciwieństwie do mitka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeo Napisano 13 Marca Autor Udostępnij Napisano 13 Marca (edytowane) 14 minut temu, Spiochu napisał: Coś mi się kojarzy, że jednak umiesz. W przeciwieństwie do mitka. A tutaj ? 🫢😉 Edytowane 13 Marca przez Tadeo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca Niedostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca 7 godzin temu, Tadeo napisał: A tutaj ? 🫢😉 Tutaj jest nieważne - tam Ci się obślizgiwały piętki a na filmikach w lesie w ogóle nawet nie próbowałeś jechać ciętym skrętem. 😉 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeo Napisano 14 Marca Autor Udostępnij Napisano 14 Marca No bo w lesie nie jeździ się na krawędzisch.😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca 59 minut temu, Mitek napisał: Tutaj jest nieważne - tam Ci się obślizgiwały piętki a na filmikach w lesie w ogóle nawet nie próbowałeś jechać ciętym skrętem. 😉 Pozdro Mitku przestań kadzić nawet w zawoalowany nieco sposób, to niesmaczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca 10 godzin temu, Spiochu napisał: Niezłe warunki i pusty stok a gość piętki obślizguje. Słabo! Ty tak serio?? Chyba się nie wyspałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca 2 godziny temu, Tadeo napisał: No bo w lesie nie jeździ się na krawędzisch.😊 Cześć Masz jeździć i koniec. Inaczej będziesz postrzegany jako narciarski niedouk, choćbyś był Hirscherem. 🙂 Trzymaj się serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca (edytowane) 15 godzin temu, Tadeo napisał: Proszę o analizę jazdy. InShot_20240313_220831966.mp4 Co tu analizować. Tak sie powinno jeździć krótkim skrętem, najbardziej uniwersalnym ze wszystkich skretów. Że coś tam się obślizguje. 🙂 To religia. 🙂 Za moich poczatków narciarskich, 1963-1964, wciąż, choć już na wylocie, wzorcem był śmig typu przecinek-kolanko-w-kolanko. Kto jechał nawet b. dobrze, ale kolanka niekoniecznie razem temu zarzucano błędy. A z początkiem lat 70 ubiegłego wieku zapanował szał na tzw. techniki odchyleniowe. Należało jeździć w pozycji odchylonej do tyłu w pozycji tzw. sedesowej. Ponieważ buty na to nie pozwalało, to dokupowano sobie specjalne łyżki usztywniające tyły, które wkładano do butów. I znów, ktoś jechał b. dobrze, ale za mało wychylony do tyłu, temu zarzucano błedy. Cóż, religie się zmieniają, zdrowy rozsądek pozostaje. Edytowane 14 Marca przez a_senior 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca 5 minut temu, a_senior napisał: Co tu analizować. Tak sie powinno jeździć krótkim skrętem, najbardziej uniwersalnym ze wszystkich skretów. Że coś tam się obślizuje. 🙂 To religia. 🙂 Za moich poczatków narciarskich, 1963-1964, wciąż, choć już na wylocie, wzorcem był śmig typu przecinek-kolanko-w-kolanko. Kto jechał nawet b. dobrze, ale kolanka niekoniecznie razem temu zarzucano błędy. A z początkiem lat 70 ubiegłego wieku zapanował szał na tzw. techniki odchyleniowe. Należało jeździć w pozycji odchylonej do tyłu w pozycji tzw. sedesowej. Ponieważ buty na to nie pozwalało, to dokupowano sobie specjalne łyżki usztywniające tyły, które wkładano do butów. I znów, ktoś jechał b. dobrze, ale za mało wychylony do tyłu, temu zarzucano błedy. Cóż, religie się zmieniają, zdrowy rozsądek pozostaje. Cześć Coś mi się tu nie zgadza, w sensie tego następstwa Andrzeju ale mogę się mylić. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca 2 minuty temu, Mitek napisał: Coś mi się tu nie zgadza, w sensie tego następstwa Andrzeju ale mogę się mylić. Dobrze pamiętam. Wedeln, ten przecinek z kolankami razem to były głównie lata 50, ale zostało jeszcze na początek lat 60. A te idiotyczne techniki odcyleniowe, które wzięły się z sukcesów Francuzów w mistrzostwach świata w 1966 w Portillo (Chile). Zdobyli wszystkie złote i prawie wszystkie srebrne medale. Wprowadzili dość istotne zmiany w technice jazdy oparte o tzw. avalement. I nasi to nieudolnie podpatrzyli i zrobili z tego idiotyczną krystianie odchyleniową i śmig 4 (sedesowy). Dobrze to pamietam, bo uczono nas tego na kursie instruktorskim w 1971 lub 72. I te durne łyżki, które pakowano do butów. Poważni instruktorzy wykadowcy. Na szczęście ta religia nie trwała długo. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca Cześć Tak, masz rację, teraz mi się poukładało, bo nie wziąłem pod uwagę, że piszesz z własnej perspektywy i jest pewne opóźnienie w stosunku do kanonu światowego. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca 12 godzin temu, Tadeo napisał: Proszę o analizę jazdy. InShot_20240313_220831966.mp4 Rozumiem, że prowokujesz bo jest to jazda niemal wzorcowa ale, ale, ale spóźniasz wejście na zewnętrzną, dlatego "niemal"🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeo Napisano 14 Marca Autor Udostępnij Napisano 14 Marca Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Masz jeździć i koniec. Inaczej będziesz postrzegany jako narciarski niedouk, choćbyś był Hirscherem. 🙂 Trzymaj się serdecznie No ja nigdy na głebokim śniegu nie widziałem śladów od krawędzi.😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeo Napisano 14 Marca Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 11 minut temu, Peter napisał: Rozumiem, że prowokujesz bo jest to jazda niemal wzorcowa ale, ale, ale spóźniasz wejście na zewnętrzną, dlatego "niemal"🙂 To nie jest prowokacja ,bo wiem że umiem jeździć ,ale warto czasami wyjść ze strefy komfortu i poznać zdanie innych.😊 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca Cze Tadeo trochę prowokacyjnie. Nie bardzo rozumiem jakieś bzdurne komentarze. Narciarz kompletny o wysokich umiejętnościach. Skręt krótki, czy też śmig jechany na luzie, z pełna kontrola prędkości. Może nie idealnie wszystko wychodzi, ale taka jest jazda na żywo w pierwszych lepszych warunkach. Osobiście nie podoba mi się mechaniczna azjatycka doprowadzona do perfekcji jazda. Jazda na bramkach bardzo dobra technicznie. Nie ma się do czego przyczepić. Sam Tadeo odwiedzę w przyszłym sezonie, bo u mnie śmig jest w dupie, czegoś się nauczę, odwiedzę Sappadę, bo lubię takie miejscówki, a i Tadeo poznam chętnie a jak wieść niesie ma mocna głowę, ja nie tak bardzo, ale lubię się napić 😉 pozdro 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi