Marcos73 Napisano 11 Marca Udostępnij Napisano 11 Marca Godzinę temu, .Beata. napisał: No i? Nie wiem😀 A co mam odpowiedzieć? Mam nadzieję że dalej tam jest. Jak ktoś chce tam biwakować, nie ma problemu. Milówka Zabawa, ulica Wesoła😉 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 11 Marca Udostępnij Napisano 11 Marca (edytowane) 2 godziny temu, Mikoski napisał: Wracając do naszej udanej wyprawy na Pilsko przypomniało mi się że kiedyś ktoś pisał że na szerokich dechach nie da się pojechać na krawędzi 😁 no to obaliłem mit, da się w ciapowatym miękkim śniegu 💪 zapierdalałem na narcie 100 pod butem 185 cm że hej są świadkowie. Narty z wiązaniem kręconym do dechy bez żadnej płyty. Ja tam nie widziałem...jak zjeżdżałem to Ty zawsze już stałeś na dole.. 🙂 Edytowane 11 Marca przez Lexi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 12 Marca Udostępnij Napisano 12 Marca Taktyczny komentarz, do obserwacji tematu 😉 Ja bym wolał czerwiec ale w sumie, to się dostosuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Marca Udostępnij Napisano 12 Marca 11 godzin temu, Mikoski napisał: Wracając do naszej udanej wyprawy na Pilsko przypomniało mi się że kiedyś ktoś pisał że na szerokich dechach nie da się pojechać na krawędzi 😁 no to obaliłem mit, da się w ciapowatym miękkim śniegu 💪 zapierdalałem na narcie 100 pod butem 185 cm że hej są świadkowie. Narty z wiązaniem kręconym do dechy bez żadnej płyty. Cześć Na każdej narcie da się pojechać skrętem ciętym, tylko po co? Nawet na narcie nietaliowanej pojedziesz tylko trzeba mieć trochę miejsca. Przywołamy przez Ciebie przykład jest o tyle dobry, że w takim śniegu zaciera się różnica pomiędzy śladami bo jedziesz tak naprawdę nie na samej krawędzi ale na ślizgu bo narta, nawet ta szeroka się zapada i opiera ślizgiem o śnieg. Ale... mechanika ruchu jest identyczna jak jest poprawna i dlatego dzięki Ci za ten przyczynek do bezsensownej dyskusji czy cięty czy ślizgowy. W luźnym śniegu zawsze element rotacji się wkradnie i nie ma wpływu na czystość i sprawność jeżdżącego. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 12 Marca Udostępnij Napisano 12 Marca @Beata im więcej kombinacji tym bardziej to się rozmydli. Ustal konkretny termin i już.....jak będzie niedosyt to jest jeszcze jesień i można zrobić drugi raz. Maj w górach jest znacznie piękniejszy niż czerwiec. Mając dotychczasowe doświadczenia akuratnie na tego typu imprezę Halka się nie nadaje. U Adama w Zgodzie jest idealnie a kolacja składająca się z dania obiadowego, zimnej płyty w "korytach" i żurku (Ania gotuje fenomenalnie) to koszt ok 100 pln. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Marca Udostępnij Napisano 12 Marca (edytowane) O to teraz o wyższości maja nad czerwcem.... w zeszłym roku lało w Beskidach przez cały maj, rowno co do dnia.... ;-)) W tym roku i tak wszystko będzie 3 tygodnie wcześniej... Ok. Już nie mące.... Edytowane 12 Marca przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 12 Marca Udostępnij Napisano 12 Marca 26 minut temu, Adam ..DUCH napisał: U Adama w Zgodzie Fakt..miejsce na imprezę lepsze bo i w jadalni i na zewnątrz można - ostatnio jak byliśmy tam chyba 18 urodziny córki gospodarzy były .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 12 Marca Autor Udostępnij Napisano 12 Marca Już dobrze dobrze… zrobiłam mały rekonesans. Chciałabym tak dopasować datę, żeby każdy chętny mógł przyjechać. Teraz puszczę dwa posty, każdy z jedną datą. Ilość głosów zdecyduje. I żeby to się nie rozmydliło ani nie uciekło, czekam na odpowiedzi 24 godziny. Dla pewniaków ten czas nie będzie problemem 🙂 Ps. Myślę, że małe przesunięcia konkretnego terminu mogą być poddane no negocjacji 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 12 Marca Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 17 - 19 maj 2024 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 12 Marca Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 21 - 23 czerwiec 2024 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 12 Marca Udostępnij Napisano 12 Marca (edytowane) 51 minut temu, .Beata. napisał: 17 - 19 maj 2024 Ja maj jak coś. W czerwcu nie dam rady. Grecja czeka. pozdro Edytowane 12 Marca przez Marcos73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 12 Marca Autor Udostępnij Napisano 12 Marca (edytowane) 39 minut temu, Marcos73 napisał: Ja maj jak coś. W czerwcu nie dam rady. Grecja czeka. pozdro Oki. A możesz rzucić serduszkiem w tą datę? Będzie łatwiej … dziękować Edytowane 12 Marca przez .Beata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Marca Udostępnij Napisano 12 Marca 3 godziny temu, .Beata. napisał: 21 - 23 czerwiec 2024 Jako usprawiedliwienie fragment umowy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca W dniu 11.03.2024 o 20:42, Lexi napisał: Znając "młodego" to za wynajem miejsc kempingowych na 2 dni dla 3 osób będzie chciał sie wybudować..nie stać nas.. Jednym z ulubionych cytatów młodego jest "to nie są tanie rzeczy" 🤪 W dniu 11.03.2024 o 21:34, Mikoski napisał: Wracając do naszej udanej wyprawy na Pilsko przypomniało mi się że kiedyś ktoś pisał że na szerokich dechach nie da się pojechać na krawędzi 😁 no to obaliłem mit, da się w ciapowatym miękkim śniegu 💪 zapierdalałem na narcie 100 pod butem 185 cm że hej są świadkowie. Narty z wiązaniem kręconym do dechy bez żadnej płyty. Jakie tam zapierdalanie, toż to emerycka jazda była. A jak ktoś pisze, że na krawędzi na szerokiej się nie da, to ściemnia. Ale nie kojarzę takiego pisania. Było że trudniej. Mitek wyłożył co i jak, narta cała się w tej ciapie ryje prawie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca (edytowane) Cze A mnie bardzo spodobał się ośrodek Sappada. Tanie karnety i pustki. Infrastruktura odstrasza. @Victor może coś więcej o nim napisze. Może kiedyś faktycznie tam zlocik??? Nawet biuro znalazłem z Nowego Sącza co tam jeździ. Przejazd (autobus) + hotel (7 noclegów) + karnet na 6 dni + wyżywienie HB - ok 2000/osobę w sezonie. Przy większej grupie pewnie zorganizują po sezonie wypad jakimś może mniejszym busikiem w lepszych pieniądzach. Warto rozważyć. Wyjazd z Krakowa pewnie możliwy. Po sezonie 4-dniowy karnet to 106 jurków, a w sezonie 151 eur. Mapka, jest gdzie jeździć, sporo tras. Dla wszystkich. Niebieskie tez są. Infrastruktura stara, ale dla mnie to bez znaczenia. Na Pilsku też szału nie było 🙂 pozdro Edytowane 13 Marca przez Marcos73 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca 9 minut temu, Marcos73 napisał: Cze A mnie bardzo spodobał się ośrodek Sappada. Tanie karnety i pustki. Infrastruktura odstrasza. @Victor może coś więcej o nim napisze. Może kiedyś faktycznie tam zlocik??? Nawet biuro znalazłem z Nowego Sącza co tam jeździ. Przejazd (autobus) + hotel (7 noclegów) + karnet na 6 dni + wyżywienie HB - ok 2000/osobę w sezonie. Przy większej grupie pewnie zorganizują po sezonie wypad jakimś może mniejszym busikiem w lepszych pieniądzach. Warto rozważyć. Wyjazd z Krakowa pewnie możliwy. Po sezonie 4-dniowy karnet to 106 jurków, a w sezonie 151 eur. Mapka, jest gdzie jeździć, sporo tras. Dla wszystkich. Niebieskie tez są. Infrastruktura stara, ale dla mnie to bez znaczenia. Na Pilsku też szału nie było 🙂 pozdro Ja bym już jechał ale za parę dni zamykają teatrzyk .. 😞 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca 23 minuty temu, Lexi napisał: Ja bym już jechał ale za parę dni zamykają teatrzyk .. 😞 tzn??? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca (edytowane) A propos Sappady, to jako specjalista pozwolę sobie podlinkować moje dwa wpisy na ten temat. Byłem w Styczniu i ostatnio w Marcu 🙂 A Ty @Marcos73kiedy byłeś? Na miejscu operuje też @Tadeo, także jak ktoś by chciał z instruktorem, to da się to zrobić. Mnie realnie 6 dni ze szkoleniem kosztował jakieś 2300 do 2500 bez samego przejazdu. Edytowane 13 Marca przez lubeckim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca 1 minutę temu, Marcos73 napisał: tzn??? pozdro Chyba 23ciego zamykają. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca 5 minut temu, lubeckim napisał: A propos Sappady, to jako specjalista pozwolę sobie podlinkować moje dwa wpisy na ten temat. Byłem w Styczniu i ostatnio w Marcu 🙂 A Ty @Marcos73kiedy byłeś? Na miejscu operuje też @Tadeo, także jak ktoś by chciał z instruktorem, to da się to zrobić. Mnie realnie 6 dni ze szkoleniem kosztował jakieś 2300 do 2500 bez samego przejazdu. Szkopuł w tym, ze tam nigdy nie byłem. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca (edytowane) Ok, myślałem że piszesz przez własne doswiadczenia. Tak czy inaczej zgadzam się z tym, co napisałeś i potwierdzam, że faktycznie tak tam jest. Karnet działa nie tylko w Sappadzie ale również w kilku innych ośrodkach. Między innymi na Zoncolan na który wyjeżdza się z Ravascletto. Sprawdźcie sobie jeszcze to. W praktyce jest to jakieś 30 do 45 minut jazdy z Sappady. Edytowane 13 Marca przez lubeckim 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca (edytowane) Godzinę temu, Marcos73 napisał: Mapka, jest gdzie jeździć, sporo tras. Dla wszystkich. Niebieskie tez są Mapka nie oddaje klimatu tego miejsca. Choć niewiele widziałem z alpejskich ośrodków to zacząłem od molochów typu Tignes który oczywiście mi się bardzo podoba ale ten klimat tu w Sappadzie palce lizać i te przerażające tłumy 😜 Dzisiejszy poranny 🫣 na początku mała ścianka czerwona ale z opcją objechania oczywiście dla początkujących gdyby było trzeba i na końcu również a poza tym cała niebieska . https://youtu.be/nO-TTqboxmw Trasy świetnie przygotowane,trzymają długo bo to ekspozycja północna. Są lodowiska można na biegówkach w miasteczku też pośmigać także każdy znajdzie tu coś dla siebie . Ja wrócę napewno bo miejsce do nauki i nie tylko perfekcyjne ! Edytowane 13 Marca przez Victor 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca (edytowane) Pomysłów moze być sporo. Choćby to w załączniku- dojazd też 1000km, ale chyba taniej niż w Zwardoniu.... ;-). Niestety, ośrodek jest na 900- 2000 i tam również już mocno 'ciapato' i +kilkanascie stopni... ale chyba nie co roku taka zima będzie. Byłem tam przed kilkunastu laty - moim zdaniem ośrodek dla każdego, ludzie na 2-3 trasach, na reszcie sztruks do popoludnia. https://sportvita.pl/oferty?sort=&price=&dateFromTo=23.03.2024+-+30.03.2024®ion[]=WLOCHY-FOLGARIA&drive=&meals=&adult=3&children=0 Na początku marca ceny były bardzo zbliżone. Edytowane 13 Marca przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca Bardzo proszę nie rozmydlać tematu. Przyjdzie zima to się pomyśli. Skupmy się na tu i teraz. PS Pamiętajmy robiąc zlot w Polsce tworzymy klimat stacji...... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca Klimat to się już wystarczająco ocieplil..... w zasadzie to poza nartami nie mam z tym problemu - za luty 350 zł za gaz.... 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi