matgum007 Napisano 10 Marca Udostępnij Napisano 10 Marca Witam. Chciałbym się doradzić prawdziwych narciarzy z góry dziękuję za informację. Jestem osobą dorosłą mój rozmiar stopy to 24.5cm w wypożyczalni na stoku zostały mi dobrane buty narciarskie natomiast wystąpił u mnie taki problem że podczas noszenia i użytkowania lewa stopa mi drętwiała od wysokości łydki ucisku ten problem wystąpił u mnie już drugi raz. Chciałbym się dopytać co mogło być nie tak czy za mocny ścisk czy zły dobór butów. W przyszłości Chciałbym mieć własny sprzęt i dobrany odpowiednio żeby czerpać radość z jazdy a nie się męczyć. Pomóżcie mi ustalić przyczynę ponieważ ja nie mam odpowiedniej wiedzy na ten temat :/ dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 11 Marca Udostępnij Napisano 11 Marca wszystko po trochu, źle dobrane buty, faktycznie mocno ściśnięte, zła technika jazdy ze złym balansem. Nie mamy tu szklanej kuli. Od rozwiązywania tych problemów to są ludzie w specjalistycznych sklepach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Marca Udostępnij Napisano 11 Marca Obstawiam typowy problem - za duże buty i ratowanie sie klamrami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Marca Udostępnij Napisano 11 Marca (edytowane) 22 godziny temu, mig napisał: Obstawiam typowy problem - za duże buty i ratowanie sie klamrami. Proste i wydaje mi się, że bardzo prawdopodobne. "Dobór" butów w wypożyczalni jest dość często obarczony "pewnymi błędami". Do tego możesz mieć pewną asymetrię ruchową - normalną u każdego - w jedną stronę idzie lepiej niż w drugą (upraszczając). Tak jak koledzy napisali przyczyn może byc nie jedna a pare i zdefiniować je ciężko w forumowych warunkach. Pozdrowienia Edytowane 12 Marca przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matgum007 Napisano 12 Marca Autor Udostępnij Napisano 12 Marca Dziękuję panowie za odzew i rady będę musiał coś dobrać pod siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi