grimson Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca 8 minut temu, lubeckim napisał: Chyba trochę za mocno pojechałeś Mitek. Etanol wieczorową porą. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca Godzinę temu, lubeckim napisał: Chyba trochę za mocno pojechałeś Mitek. Uważasz, że nie mam racji? Chyba nie sądzisz, że chciałbym mieć forum skoro zawsze odmawiałem nawet moderowania czegokolwiek - uważam, że siłą jest w niemoderowaniu ale myślę, że można się zastanowić nad jakimś nowym pomysłem, nową ideą czy zmianą, jakbym wiedział jaką to bym to napisał ale nie wiem. Może za to koIedzy Administratorzy wiedzą albo pomysł mają. Może połączyć z jakąś czy jakimiś innymi platformami komunikacji.... Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca przecież to Ty jesteś nieformalnym moderatorem tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca 8 minut temu, Jan napisał: przecież to Ty jesteś nieformalnym moderatorem tego forum Napisz wprost, że zapraszasz wszystkich ze Ski Forum na Kocham Narty i będzie z bani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca 9 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Nie wiem kim jesteś brachu ale co Ty we ogóle pierdolisz? Forum jest lokalnym niemoderowanym bytem, o które nikt nie dba i... OK - mnie to zawsze odpowiadało. Ale proszę nie pisać, że jest inaczej, OK? Jeżeli nie masz (ekipa właścicielska) dalszej wizji istnienia to mi je oddaj albo sprzedaj ale nie piernicz, że ktoś nad tym panuje czy się opiekuje bo nie ma nad czym. Albo odbudujesz ideę, w nowych realiach, na nowych może innych zasadach -Twoich, Ty za to płacisz, albo nie płacisz, albo to olej i koniec. Chcesz daj sygnał, możemy mieć wizję, możemy mieć pomysł. A jak nie ma wizji... Przemyśl i daj sygnał. Pozdro Co cię ugryzło, że tak opierdalasz ludzi, jednego od cwaniaczków, innego od pierdolenia? Nie da się po ludzku? Przecież całkiem kulturalnie Ci idzie na spotkaniach osobistych. Zapewne admin nie traktuje forum jako pomysł na życie i poświęca mu tam trochę czasu, nie widać wielkiego zaangażowania w ideę rozwoju forum, ale zapewne i tego nie chce. Umożliwia po prostu działanie tego gremium. Coś próbował zapobiegać botom i nie pykło, ostatnio kolejny się pojawił, więc jak nie masz pomysłu to nie opierdalaj innych, że nie mają. Albo zaproponuj coś konstruktywnego. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca (edytowane) Znowu ktoś chce poprawiać to co dobre. Jak znam życie będzie gorzej. Boty są w akceptowalnej ilości i niech tak jest. Edit. Jednak w nieakceptowalnej.... ;-))( Edytowane 7 Marca przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca Cze Wystarczy niech admin da komuś uprawnienia do akceptowania nowych forumowiczów z ręki. Są tu osoby stale zaglądające i problem zniknie. pozdro ps. Rejestracja po akceptacji przez człowieka. Więcej uprawnień nie trzeba. Admin na to prawdopodobnie nie ma czasu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkiForum Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca 17 godzin temu, kordiankw napisał: Chyba już rozkminil 🤣 to były wcześniej zarejestrowane konta... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkiForum Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca 2 godziny temu, Marcos73 napisał: Cze Wystarczy niech admin da komuś uprawnienia do akceptowania nowych forumowiczów z ręki. Są tu osoby stale zaglądające i problem zniknie. pozdro ps. Rejestracja po akceptacji przez człowieka. Więcej uprawnień nie trzeba. Admin na to prawdopodobnie nie ma czasu. W żaden sposób nie idzie odróżnić przy rejestracji bota od człowieka. Mają konta na wp, onet itd., zupełnie jak normalna rejestracja.. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 7 Marca Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 5 hours ago, SkiForum said: W żaden sposób nie idzie odróżnić przy rejestracji bota od człowieka. Mają konta na wp, onet itd., zupełnie jak normalna rejestracja.. A widać w panelu adres IP rejestracji? Myślę, że tak by się dało trochę odsiać sprawdzając w WHOIS czy nie jest to właśnie jakiś hosting. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkiForum Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca 4 godziny temu, lubeckim napisał: A widać w panelu adres IP rejestracji? Myślę, że tak by się dało trochę odsiać sprawdzając w WHOIS czy nie jest to właśnie jakiś hosting. Widać, na razie jest ok, nikt od zmiany się nie zarejestrował... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 8 Marca Autor Udostępnij Napisano 8 Marca On 3/7/2024 at 8:58 AM, Mitek said: Uważasz, że nie mam racji? Chyba nie sądzisz, że chciałbym mieć forum skoro zawsze odmawiałem nawet moderowania czegokolwiek - uważam, że siłą jest w niemoderowaniu ale myślę, że można się zastanowić nad jakimś nowym pomysłem, nową ideą czy zmianą, jakbym wiedział jaką to bym to napisał ale nie wiem. Może za to koIedzy Administratorzy wiedzą albo pomysł mają. Może połączyć z jakąś czy jakimiś innymi platformami komunikacji.... Pozdro Mitek zwróć uwagę, że problem z Botami nie wynika z braku moderacji czy nie, tylko z kwestii technicznych. Skrypt forum https://invisioncommunity.com/ nie jest jakoś może turbo popularny ale tak jak phpBB czy Wordpress ma mnóstwo podatności, które wykorzystują tego typu boty do automatycznej rejestracji i spamowania. Utrzymanie tego forum takiego forum to jest straszna męka. Musisz dbać o aktualizację samego skryptu, przeglądać co jest dostępne jeżeli chodzi o wtyczki antyspamowe i ich konfigurację. Jedne stają się mniej efektywne a pojawiają się nowe. Do tego, jeżeli masz więcej niż zwykłe, proste konto hostingowe PHP + baza danych. Jeżeli stoi to na jakimś serwerze wirtualnym VPS albo w ogóle na jakimś dedykowanym albo kolokacji, to masz do tego cały system operacyjny do administracji. W 95% jakaś dystrybucja linuksa, którą do czasu do czasu też trzeba aktualizować i patrzeć, czy nic się nie sypie. Na koniec kopie zapasowe, jakieś skryptu automatyzujące proste czynności itp. // ML 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 8 Marca Udostępnij Napisano 8 Marca 48 minut temu, lubeckim napisał: Mitek zwróć uwagę, że problem z Botami nie wynika z braku moderacji czy nie, tylko z kwestii technicznych. Skrypt forum https://invisioncommunity.com/ nie jest jakoś może turbo popularny ale tak jak phpBB czy Wordpress ma mnóstwo podatności, które wykorzystują tego typu boty do automatycznej rejestracji i spamowania. Utrzymanie tego forum takiego forum to jest straszna męka. Musisz dbać o aktualizację samego skryptu, przeglądać co jest dostępne jeżeli chodzi o wtyczki antyspamowe i ich konfigurację. Jedne stają się mniej efektywne a pojawiają się nowe. Do tego, jeżeli masz więcej niż zwykłe, proste konto hostingowe PHP + baza danych. Jeżeli stoi to na jakimś serwerze wirtualnym VPS albo w ogóle na jakimś dedykowanym albo kolokacji, to masz do tego cały system operacyjny do administracji. W 95% jakaś dystrybucja linuksa, którą do czasu do czasu też trzeba aktualizować i patrzeć, czy nic się nie sypie. Na koniec kopie zapasowe, jakieś skryptu automatyzujące proste czynności itp. // ML Kurna, a angulacji na forum się czepiają. Tyle -acji co w tym wywodzie to na forum dawno nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Marca Udostępnij Napisano 8 Marca Cześć Ależ ja się na tych kwestiach technicznych nie znam i szacun, że ktoś to robi i nie chce za to żadnych pieniędzy. Ale... fajnie byłoby aby forum zaczęło żyć zaczęło się na powrót rozwijać - przecież to też a może głownie w interesie właścicieli. Uważam, że jako osoba całkiem prywatna zrobiłem całkiem sporo dla tego forum za absolutną darmochę często sprzedając sporo swojej wiedzy i są też inni, albo byli, którzy włożyli w istnienie forum sporo życia. Nie chciałbym aby to się zmarnowało bo że już się zmarginalizowało to wiadomo. Pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 24 Marca Udostępnij Napisano 24 Marca W dniu 6.03.2024 o 21:46, moruniek napisał: Znowu się zaczyna. Chatgpt znalazł odpowiedź na pytanie ? Wygląda na to ze tak 🙂 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 25 Marca Udostępnij Napisano 25 Marca Akurat ten bot się jeszcze w lutym zarejestrował. Trza go usunąć @SkiForum, taka prośba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi