michal.kaminski Napisano 3 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 A ja tam jutro zawitam i zostaje caly tydzień!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 4 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Kamera z górnej koleji jest teraz inna ( zmienia się ) UWAGA!! Dodatkowo na stronie znajdziecie nowe tapety na komputer http://www.bialkatat...mid,79/lang,pl/ P O L E C A M !!! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 4 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 hej Ta nowa kamerka w BT nie wiem na jakiej zasadzie się zmienia czy ktoś ja zmienia, ale raz było zdjęcie zrobione w kierunku tatr, nie było za bardzo nic widać bo było pochmurno. Kamerkę zmieniają co jakiś czas ( administratorzy strony ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StrasznyPiotrus Napisano 28 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Niestety synoptycy straszą, że od jutra leje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muggin Napisano 2 Marca 2007 Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 http://www.bialkatat...ories/2/big.jpg http://www.bialkatat...ories/3/big.jpg http://www.bialkatat...ories/4/big.jpg http://www.bialkatat...ories/5/big.jpg http://www.bialkatat...ories/1/big.jpg tutaj masz linki do fotek z kamerki internetowej. codziennie aktualizowane. możesz sobie sam sprawdzić ile jest śniegu http://www.bialkatat.../0/100/lang,pl/ a tutaj wypisane warunki na poszczególnych stokach...też aktualizowane codziennie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miki06 Napisano 2 Marca 2007 Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Wczoraj nawet fajnie było na Kotelnicy, tylko te muldy (chrzest dla początkujących ) szczególnie pod wieczór są nieciekawe. Powoli już widać że idzie wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viper Napisano 2 Marca 2007 Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Czy Pysio działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StrasznyPiotrus Napisano 2 Marca 2007 Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Ty Piotruś to chyba straszny pesymista jesteś z natury:p Weź nie załamuj ludzi pomimo i tam braku zimy w kraju. Jak już popada to dopiero wtedy narzekaj a nie dzień wcześniej. Jasnowidz jakiś czy co:D Mea culpa! Chyba nie lało. W mordę kopana, już nigdy nie uwierzę synoptykom! Postaram się poprawić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 4 Marca 2007 Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Do BT wstapiłem w środę. Warunki dobra. Potem muldy i przebicia ziemi. Trasa FIS- brak jazdy. Do tego wszędzie były zawody.... Jezus. SnowPark przygotowywali od kilku dni. I tak nie otworzyli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 4 Marca 2007 Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Byłem w środę w BT. Potem rodzice w kolejne dni. Codziennie jeździł ratrak. Po paru godzinach ze śniegu zrobiło się błoto, a ratrak nadal mieszał śnieg... Bezsens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 10 Marca 2007 Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Było ktoś z was ostatnio na Kotelnicy ? Czy są jakieś większe przetarcia na stoku ? Czy w ogóle opłaca się tam wybrać, bo ostatnio jakoskolejek tam nie ma za dużych, Ciekawe dlaczego ?? Przetarcia są na koleji 6- osobowej i głównie przy słupach. Trasa FIS zamknięta. Tam to już tydzień temu nie było sniegu. :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olszanskik Napisano 10 Marca 2007 Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Ja mam takie pytanko, jak myslicie czy Białka utrzyma sie do piatku -16.03, bo sie tam z klubem wybieram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 10 Marca 2007 Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Ja mam takie pytanko, jak myslicie czy Białka utrzyma sie do piatku -16.03, bo sie tam z klubem wybieram? Możesz być spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 10 Marca 2007 Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Mimo tych przetarć spokojnie można sopbie jeszcze poszaleć ? Jaki jest śnieg ? Bardzo ciężki ? i Czy są może jeszcze zlodowacenia po przymrozkach nocnych ? Jednym słowem, czy warto ? W Białce przymrozków jako tako nie ma. Może nad ranem utrzymuje się -1`C. Ale ciągu dnia śnieg jest mokry i ciężki, a to oznacza, że nawet przy + temp. śnieg marznie i na rano jest zupełnie inny niż w ciagu dnia Powiem tak. Myślę że pojeździmy na Wielkanoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 12 Marca 2007 Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Wróciłem wczoraj z Białki i mam naprawdę ogromne wątpliwości co do długości utrzymania się śniegu na stokach w Białce. Jeśli już to raczej na Bani lub Kaniówce bo myślę że Kotelnica już "długo nie pociągnie". O Wielkanocy i śniegu tamże to chyba tylko pomarzyć Pisząc mojego posta oczywiście miałem na myśłi Banie. Bo tak jak piszesz Kotelnica juz się pomału szykuje do zamknięcia. Ale masz racje. Patrząc po dzisiejszej +30`C temp. to chyba we Wielkanoc nie pojeździmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 21 Marca 2007 Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Był ktoś ostatnio na Kotelnicy ? Bo z kamerek nie wyglada to strasznie. Jaki śnig ? Czy dużo przetarć, i czy warto ? Planuje w niedziele, ale czy to wytrzyma ? Wytrzyma i myślę że warto. Jak nie na Kotelnicy to na Bani pzD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 24 Marca 2007 Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 No widze że śniegu chyba trochę dopadało. Czy ktoś był wczoraj ? Czy śnieg bardzo ciężki ? Czy warto skoro ma dochodzić jutro do 9 stopni ? Planuje wyjazd od 16 do 22, wtedy mam tylko czas, tylko czy otworzą na tak długo, bo w tygodniu było do 18 Jak chcesz jeszcze pojeździć to przyjedź bo lepiej już nie będzie PzD Da się pojeździć napewno. P.S. Uwazaj na kolej 3 osobową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 24 Marca 2007 Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 No na kamerce na 3-osobową delikatnie mówiąc, widać przetarcia. Czy takowe występują gdzieś na trasie przy wyciągu 6-osobowym ? Hmm... Jakby ci to powiedzieć. Nie wiem nie byłem tam, ale sądzac po obserwacjach to występują, ale nie takie jak na 3. Najlepiej jeździ się na Bani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viper Napisano 24 Marca 2007 Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Zawsze na kamerkach to lepiej wygląda niż w rzeczywistości. Ja w Białce śmigałem na początku marca. Przez tydzien słownie dwa razy miałem rano o 8.55 mrozik i niezły speed na sztruksiku. Reszta to brodzenie w cukrze było już po 10.00. Niby śnieg był na wierzchu a miejscami woda chodziła pod spodem (a tego już na kamerce nie zobaczysz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 24 Marca 2007 Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 A co powiecie nt. nowej pogodynki na stronie BT? Mnie się nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szary Napisano 25 Marca 2007 Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Byłem wczoraj w białce i nawet dało się pośmigać,oczywiście warunki słabe. Jednak moim zdaniem to koniec sezonu i jak ktoś chce mieć sprzęt jeszcze na przyszły rok to niech się nie wybiera/ oczywiście to jest moje prywatne zdanie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 30 Marca 2007 Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Zakończenie Sezonu BT zakończy sezon 1 kwietnia UWAGA!! Tego dnia ( 1 kwietnia ) każdy będzie mógł pozjeżdżać ZA DARMO!!! P.S. Działają Bania i Kaniówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 W Białce Tatrzańskiej na górze po przeciwnej stronie zwanej Litwinką planowana jest budowa wyciągu krzesełkowego. Myślę, że byłaby to dobra decyzja, bo góra jest dużo lepsza niż Kotelnica. Kotelnica jest zdecydowanie zbyt płaska i prędkości się tam rozwinąć nie da a ilość ludzi na stoku zwłaszcza w weekend ogranicza przyjemność jazdy. Poza tym nie podoba mi się, że jest to taka wycięta zupełnie polanka - nie ma lasu - według mnie jazda w lesie (przy lesie) jest dużo przyjemniejsza. Litwinka wygląda naprawdę atrakcyjnie, jedynie dotychczas odstraszał stary orczyk, a krzesło byłoby strzałem w "10". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 W Białce Tatrzańskiej na górze po przeciwnej stronie zwanej Litwinką planowana jest budowa wyciągu krzesełkowego. Oby te plany jak najszybciej przerodziły się w czyn. Szkoda że ta górka tak się marnuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Plany budowy krzesla sa juz od paru lat, tylko nie moga sie dogadac z wlascicielami gruntow, zreszta z tego samegopowodu nieczynny jest juz od jakiegos czasu orczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi