james Napisano 8 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2007 miejmy nadzieję, że pogoda nie pokrzyżuje planów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adaci Napisano 8 Października 2007 Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Obserwowałem wczoraj pracę helikoptera i ekipy w Świeradowie. Sa naprawdę sprawni. Przygotowania na stoku ida pełną parą i termin realizacji - 15.12.2007 powinien byc dotrzymany. Trzymam kciuki!!! Do Świeradowa mam 45 minut samochodem. To będzie ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 8 Października 2007 Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Może do nas na etat? Hah! Małe Ciche mnie wzywa Jakby co to pytajcie Sorki za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 LOL tzn ze tam będzie tylko jedna nartostrada??? pfffffff ale szajs przeciez ludzie sie tam pozabijaja. A ile chciałeś, żeby zrobili w 1 rok - 10 tras???? I po co wklejasz mapkę jak ten ośrodek z wyciągiem ma nowo-wytyczoną trasę Na marginesie - nie musisz przyjeżdżać - będzie 1 osoby mniej na stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy_no_war Napisano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Gondola 8 osobowa i jedna trasa:| pfff Wolne żarty ! chyba nie zdajesz sobie sprawy ile tam będzie osób na tej trasie. Powiem szczerze, ze ja tez przez bardzo dlugi czas myslalem, ze tam od razu powstanie caly kompleks wielkosci conajmniej Czarnej Gory i dopiero po wielu miesiacach zostalem wyprowadzony z bledu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Gondola 8 osobowa i jedna trasa:| pfff Wolne żarty ! chyba nie zdajesz sobie sprawy ile tam będzie osób na tej trasie. Dawno nie widziałem tak dziwnej inwestycji. P.S jak byś zauważył znak zapytania do wiedzial byś po co wkleiłem ta mapke. Zobacz najpierw jaką będzie miała przepustowość gondola a potem się wypowiadaj - pomogę tobie - w 1 godzinę gondola przewiezie tyle osób co w 1 godzinę kanapa 4osobowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adaci Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Gondola 8 osobowa i jedna trasa:| pfff Wolne żarty ! chyba nie zdajesz sobie sprawy ile tam będzie osób na tej trasie. Dawno nie widziałem tak dziwnej inwestycji. P.S jak byś zauważył znak zapytania do wiedzial byś po co wkleiłem ta mapke. Nie rozumiem tych narzekań. Inwestycja jest znakomita, a nie dziwna. W planie są nowe wyciągi, kolejna gondola i liczne trasy po czeskiej stronie( jeden duży, połączony kompleks narciarski) Tempo prac jest dobre - poczekajmy spokojnie jeszcze troche i zobaczmy efekty. Jestem przekonany, że bedzie to znakomity ośrodek narciarski, nowoczesny i duży, spowoduje tez działania w Karpaczu i Szklarskiej, aby te miejscowości nie zostały w tyle. Autorowi życzę ciekawej podróży do Świeradowa, najlepiej, jak ujrzy wszystko na własne oczy, wtedy powinien uwierzyć... pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Nie rozumiem tych narzekań. Inwestycja jest znakomita, a nie dziwna. W planie są nowe wyciągi, kolejna gondola i liczne trasy po czeskiej stronie( jeden duży, połączony kompleks narciarski) Tempo prac jest dobre - poczekajmy spokojnie jeszcze troche i zobaczmy efekty. Jestem przekonany, że bedzie to znakomity ośrodek narciarski, nowoczesny i duży, spowoduje tez działania w Karpaczu i Szklarskiej, aby te miejscowości nie zostały w tyle. Zgadzam się. Od 00.00 jesteśmy w schengen i takie transgraniczne inwestycje mają rację bytu. To może być stacja narciarska na wysokim poziomie, oczywiście za 3-5 lat, inwestycje tego typu trwaja długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 BO jest bardziej komfortowa???? pytanie retoryczne oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lachmus Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Taaa... w takim razie czemu kupili droższą gondole...??? Widzisz, gdybyś dokładniej śledził historię budowy gondoli, to dowiedziałbyś się, że kolej ta ma przynosić dochody cały rok. W sezonie letnim ma wozić turystów i niekoniecznie takich, którzy chodzą po górach, ale i tych którzy będą chcieli np.odwiedzić tylko hotel na górze. Ale szczególnie na wiosnę i jesienią warunki atmosferyczne bywają kapryśne i mało kto chciałby wyjechać krzesełkiem na górę, a gondolą to co innego . Widocznie Twój sceptycyzm do całego przedsięwzięcia ograniczył co nieco zmysł przedsiębiorczości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Ok to niech ktoś napisza jakie są plany co do dalszej rozbudowy i jakieś sensowne terminy. Osobiscie widział bym to tak : Aha i chciałem sie również dowiedzieć czy istnieje w Świeradowie coś takiego jak Ekolodzy i czy przeszkadzają w budowie ośrodka. Nie będzie drugiej gondoli A Hiszpanie zmodernizują Świeradowiec - będzie 1 kanapa i kilka orczyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronin Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Jestem całkowicie za budową tego ośrodka ale myślałem ze postarają sie troche bardziej. Miałem nadziej ze bedzie tam przynajmniej kilka nartostrad...chociaż ze 3:| Ale mówi sie trudno i nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Wybrażałem sobie ze Świeradów zabierze troche klientów Szklarskiej Porębie i dzieki temu bedzie tam luźniej ale widze ze nic z tego. Każdy kto chociaż raz stanie w półgodzinnej kolejce przerazi sie i znów wróci do Szklarskiej... mam nadzieję, że Świeradów zabierze paru klientów Szklarskiej Porębie, ale nie dlatego, żeby było tam luźniej. I tak tam nie pojadę (choć Ściana to jedna z moich ulubionych tras). Nie jeżdżę tam już kilka lat, zraziłem się o jeden raz za dużo, wystarczy. Jestem przkonany, że gdy Szklarska i Karpacz poczują, że zaczyna się robić tłoczno, ale w okolicznych miejscowościach (np. Świeradowie), wtedy wszystkie dotychczasowe problemy znikną, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Nagle zmieni się podejście do narciarzy. Rosnące powodzenie Czeskich ośrodków nie obudziło Tych dwóch miejscowości, szczycących się mianem stolic Karkonoszy. Może w końcu warto przenieść stolicę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 DO tego jadąc do Czech zaoszczędzi się trochę czasu, bo nie trzeba będzie się w ogóle na granicy zatrzymywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
james Napisano 22 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Rexx nie badz smieszny z Wierchomla... Jedno krzeselko i w dodatku przereklamowany osrodek. Z tego co widzialem i slyszalem nie ma polaczenia z druga strona osrodka(bedzie dopiero w lutym) a i tak jak juz powstanie bedzie malo komfortowe... Co do Bialki to tak, tam zrozumieli ze jezeli ludziom udostepni sie dosc komfortowe wyciagi(kanapy) i fajne trasy no i oczywiscie dobre jedzenie i mozliwosc milego odpoczynku itp to mozna na tym zarobic i to nie malo... W Bialce znowu buduja w tym roku kolejna kanape, brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 10 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Film fajny. Może wybiorę sie do Świeradowa jeszcze w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturoarturo Napisano 10 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 No może nie tak jak Polacy w meczu z Norwegią,ale film mnie wzruszył-byłem tam na feriach:D. Dzięki dwx,tylko od dwóch dni mam kłopot z uruchomieniem go,a chciałem pokazać goszczącej u mnie rodzince. P.S. chyba cała narciarska polska go ogląda i dlatego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michel Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Czy te plany są realne i aktualne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_tomek Napisano 6 Października 2009 Udostępnij Napisano 6 Października 2009 No właśnie co zostało z planów drugiej trasy. parkingu itp... Coś się w tym roku w Świeradowie udało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pies Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 około 2 miesiące temu przypominam sobie jakiegoś niusa w lokalnej tiwi, że jest problem i że rozbiło się o decyzje związane z ochroną zieleni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturoarturo Napisano 22 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Nowy cennik na gondoli:( http://kolejgondolowa.pl/18,Cennik/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_tomek Napisano 22 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Korona zdrożała 590 (1den) x 0.167zł = 98,50zł No i tu też musiało....Taaak jest taniej o 3zł... Ciekawe czy to najdroższe miejsce w Polsce? chyba tak. Aaa to inflację mamy, aaa tak, ale nie ponad 10%... No przecież tłok tam podobno był...to nie będzie. A coś się zmieniło jeśli chodzi o "jakość" w Świeradowie - w stosunku do zeszłego roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi