wieczor Napisano 26 Września 2007 Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Bałtów - Szwajcaria Bałtowska Krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka. Strona ośrodka: http://www.szwajcariabaltowska.pl/ Położenie Dojazd http://www.szwajcari...a.pl/dojazd.htm Parkingi (Ilość miejsc, cena, odległość od stoku) Miejscowości (krótka charakterystyka miejscowości w jakiej znajduje się ośrodek, lub miejscowości sąsiednich) Noclegi Trasy Do użytku zostały oddane dwie (niebieskie) trasy narciarskie o długości 340 i 570 metrów. Profesjonalnie przygotowany stok o różnicy poziomów 65 m stwarza idealne warunki zarówno dla średnio-zaawansowanych i doświadczonych narciarzy. Szeroki zjazd (od 50 do 70 m), regularnie utwardzana i ratrakowana trasa, zapewnia bezpieczeństwo uprawiania sportu, nawet dla stawiających pierwsze kroki w narciarstwie. Wzdłuż stoku prowadzą dwa nowoczesne wyciągi orczykowe o łącznej przepustowości 1500 osób/godzinę. Trzeci, krótszy wyciąg o długości 100 m przygotowany został specjalnie dla potrzeb szkółki narciarskiej. Stok wyposażony jest w najnowocześniejszą infrastrukturę techniczną w postaci systemu sztucznego naśnieżania i odwadniania, a jego oświetlenie pozwoli na wydłużenie czasu korzystania z zimowych atrakcji do późnych godzin nocnych. (liczba tras, długość tras, poziom trudności, mapki) Ceny (cennik karnetów itp) Kamera online (link do strony z kamerą online na stok) Aktualne warunki (link do strony z aktualnymi warunkami) Serwis narciarski (czy jest/są serwisy narciarskie, + można coś więcej ceny, godziny itp) Instruktorzy / Opieka nad dziećmi Wyżywienie (gdzie można zjeść, jakie jedzenie, jakie ceny) Galeria zdjęć http://www.szwajcari...galeria_all.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sally67 Napisano 8 Marca 2010 Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 zgadzam sie byłam w sobotę 40zjazdów 88zl ....w Laskowej /k Limanowej za 70 cały dzien a trasa 2km tyle ze trzeba tam jechac prawie 3godz. a tu mam 1h i można nawet popołudniem pojechac-niestety taka cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szplukasz Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Dokładnie, masakra. Ja byłem od samego rana i od razu była kolejka. Około 12 ludzi zaczęli kierować na następny parking bo ten się zapełnił. Poza tym przygotowanie stoku wzorowe, szkoda że sam sam stok taki krótki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 BYł ktoś ostatnio w Bałtowie bo w NIedziele mam zamiar się wybrać jak sytuacja wygląda ?? jak stok jak śnieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 jak bedzie odwilż to zeby tylko go codziennie ratrakowali bo inaczej jazdy nie ma. Dzięki za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 hehe demolka ja napewno cię zatrzymam tak potwierzdzam pomiędzy 11 - 14 są zawody ale pewnie już wcześniej mogą być utrudnienia gdyż przygotowanie stoku pewnie bedzie troche trwalo a potem sprzątanie całego bajzeru czyli pewnie ok 17 bedzie można spokojnie jechac:D Mnie też możecie wyszukać na stoku wzorst tak samo jak kolega 170 cm, jasna zielona kurtka odblaski z tyłu:D google czarne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 jak stok?? bez zmian jak tam bo patrzyłem to warunki dobre?? potwierdzacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 hehe ja jeszcze ferii nie mam ;// ostatnio byłem w krajnie stok świetnie przygotowany! ludzi nie było dużo fajnnie sie jeździło:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 jak patrzyłem przed chwilą na kamerkę to masa ludzi jest:D bo ferie są i niedziela:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 nie zapomnij ze są ferie i nie koniecznie moze być mniej możesz trafić na jakąś wycieczkę albo co:D ale nie kracze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 6 stycznia to ja nawet byłem na stoku masz racje wtedy to była masakra:0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 5-6 lutego odbędą się testy nart Elan, więcej info tutaj: http://www.facebook....178488632193199 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woxzalo Napisano 22 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Trochę może nie na temat ale mamy tu coś takiego ----> http://www.skiforum.....php?groupid=20 Zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metaal Napisano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Witam Ciekawy jestem jak to zrobią. Trasa 570m jest już wg. mnie mocno naciągnięta. Główna trasa to coś 340m. Nachylenie niewielkie różnica poziomów 65m Dla 340m to ok.19% dla 570m wyszło by ok. 11% No a przy trasie 1000m i nie zmienionej wysokości było by ok. 6.5% nachylenia. Są jakieś źródła lub kto był w Szwajcarii Bałtowskiej???? Coś się dzieje??? Postrufka Użytkownik metaal edytował ten post 02 sierpień 2011 - 13:19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Cześć Po prostu zasypują przełączkę oddzielającą szczyt obecnej od sąsiedniej górki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metaal Napisano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 CześćPo prostu zasypują przełączkę oddzielającą szczyt obecnej od sąsiedniej górki.Pozdrawiam WitamA tam jest sąsiednia wyższa górka?? Bo jakoś nie kojarzę, ale dawno nie byłem. To i nie pamiętam zbyt dobrze. Z innej beczki, kiedyś podobnie jak w Chrzanowie, przy lekkiej odwilży parking był porażką. Jak jest teraz???? (w sezonie)Postrufka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Byłem tam dwa lata temu oglądać "dinozaury" i nie tylko,ośrodek z wielkim potencjałem,widziałem ten stoczek ,mieli sporo miejsca na przedłużenie. Po przybyciu do tego ośrodka widać że ktoś mądrze zarządza tym obiektem(a jest czym ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 28 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 ooo to chyba zacznę jeździć do Bałtowa jak powstanie ten stok 1000m ;d Demolka ty chyba mieszkasz niedaloko stoku bynajmniej tak wynika z twoich postów zrobił byś jakieś zdjęcia i podzielił się Użytkownik bartek12 edytował ten post 28 listopad 2011 - 19:40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 28 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 ooo to chyba zacznę jeździć do Bałtowa jak powstanie ten stok 1000m ;d Demolka ty chyba mieszkasz niedaloko stoku bynajmniej tak wynika z twoich postów zrobił byś jakieś zdjęcia i podzielił się 1000 metrów stok?? Przecież do tego jest potrzebne przewyższenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Witam ! Są jakieś nowe informacje co się dzieje w Bałtowie? był ktoś widział to ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 hehe no mogło by tak być ale to chyba za duzo kasy by poszlo. A tak po za tym to mamy juz 2 wersje jaki ten stok będzie - dosypywanie ziemi -przedłużenie na wielkich filarach chociaż tutaj Demolka podkreślił że to moze być nie prawda Pożyjemy zobaczymy Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertw Napisano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 A ja słyszałem, że stok będzie przedłużony, aż gdzieś pod Radom, a chętnych będzie dowoził na szczyt transport lotniczy. A na dole świstak dla wszystkich zawijał będzie darmowe karnety z czekoladkami w sreberka .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 A ja słyszałem, że stok będzie przedłużony, aż gdzieś pod Radom, a chętnych będzie dowoził na szczyt transport lotniczy. A na dole świstak dla wszystkich zawijał będzie darmowe karnety z czekoladkami w sreberka .... tak mogło by być to chociaż kolejek do wyciągu nie było by xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 śnieżymy śnieżymy Mam nadzieje że w święta pośmigam na nartkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 ale od rana do wieczora czy jak ? tak jak w tamtym sezonie 9-21? czy jakieś specjalne otwarcie o 16 czy coś w tym stylu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi