star Napisano 11 Lutego Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego (edytowane) Godzinę temu, kordiankw napisał: Czy fakt mieszkania w sąsiedztwie kogoś znanego, czyni tę osobę również znaną? Tak tylko pytam, bo wielokrotne przypominanie tego, nie spowoduje, że tak się stanie. Tu piszemy o fajnych, nie znanych, choć może się nie wyklucza;-) Jak będziesz przebywał pośród fajnych ludzi, ńikt nie zauważy, że nie jesteś fajny, nie chce cię urazić. Choć pośród dobrych narciarzy jak będziesz kaleczył, to wszyscy wychwycą cię na stoku, nie chcę cię urazić. PS. To raczej szukanie historii. Jak ktoś ci umrze może też ci się tak zrobi, ale nie życzę ci tego, bo nie chcę cię urazić. Babcia opowiadała, że była sąsiadką Dymszy, a nie wiedziałem gdzie mieszkała, tak łącząc fakty, wiem już. Edytowane 11 Lutego przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 11 Lutego Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 53 minuty temu, Lexi napisał: Najważniejszy jest upór...jak będziesz słuchał dzień w dzień Stonsów to w końcu i do Ciebie ustawi się kolejka po autografy.. 🙂 Jak staniesz na końcu kolejki, ale się przypadkiem odwrócisz, to może następni zaczną je brać od ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego 16 minut temu, star napisał: Tu piszemy o fajnych, nie znanych, choć może się nie wyklucza;-) Jak będziesz przebywał pośród fajnych ludzi, ńikt nie zauważy, że nie jesteś fajny, nie chce cię urazić. Choć pośród dobrych narciarzy jak będziesz kaleczył, to wszyscy wychwycą cię na stoku, nie chcę cię urazić. PS. To raczej szukanie historii. Jak ktoś ci umrze może też ci się tak zrobi, ale nie życzę ci tego, bo nie chcę cię urazić. Babcia opowiadała, że była sąsiadką Dymszy, a nie wiedziałem gdzie mieszkała, tak łącząc fakty, wiem już. A Dymsza jeździł na nartach? Nie wiem, pytam. Fajny chłop był, ale czy był ⛷️, oto jest pytanie 🙋. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego 6 minut temu, star napisał: Jak staniesz na końcu kolejki, ale się przypadkiem odwrócisz, to może następni zaczną je brać od ciebie. Ja wcale nie mam parcia na dawanie autografów ani nawet na prezydenturę ..napewno bym sie podpisywał z błędem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 11 Lutego Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego (edytowane) Godzinę temu, kordiankw napisał: A Dymsza jeździł na nartach? Nie wiem, pytam. Fajny chłop był, ale czy był ⛷️, oto jest pytanie 🙋. Jak nie jak tak https://www.historiaposzukaj.pl/wiedza,historiomat,1920,historiomat_narty_i_narciarstwo_w_ii_rzeczypospolitej.html?u=os_czasu.html choć ponoć narty gubił, przewinąłem... Edytowane 11 Lutego przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego 2 minuty temu, star napisał: Jak nie jak tak https://www.historiaposzukaj.pl/wiedza,historiomat,1920,historiomat_narty_i_narciarstwo_w_ii_rzeczypospolitej.html?u=os_czasu.html Pytanie było prowokacyjne, film „Sportowiec mimo woli” pamiętam, ale byłem pewien, że sprawnie uda ci się wygooglować. Bez urazy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 11 Lutego Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego (edytowane) 1 minutę temu, kordiankw napisał: Pytanie było prowokacyjne, film „Sportowiec mimo woli” pamiętam, ale byłem pewien, że sprawnie uda ci się wygooglować. Bez urazy. Mnie nie tak łatwo urazić. Nawet mimo woli. Ja nie znałem filmu. Widzisz, bawiąc uczyć. Edytowane 11 Lutego przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 Lutego Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego Teraz nowy temat slang narciarski https://wspinanie.pl/2024/02/slownik-wspinaczkowy-cz-1-ruchy-i-techniki-wspinaczkowe/?_gl=1*1nalrib*_gcl_au*MTE5MzAxMDY1OC4xNzAzMTkyODgy https://forum.wspinanie.pl/read.php?7,717831 nic mi nie przychodzi do głowy... same separacje, angulacje, inklinacje, a po polsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego 14 minut temu, star napisał: Teraz nowy temat slang narciarski https://wspinanie.pl/2024/02/slownik-wspinaczkowy-cz-1-ruchy-i-techniki-wspinaczkowe/?_gl=1*1nalrib*_gcl_au*MTE5MzAxMDY1OC4xNzAzMTkyODgy https://forum.wspinanie.pl/read.php?7,717831 nic mi nie przychodzi do głowy... same separacje, angulacje, inklinacje, a po polsku? U Jouberta (a raczej tkumacza) było bardzo ładne słowo na angulacje - nawis. Dobrze oddaje tą pozycje czy też ruch a w dodatku jest po polsku. Podobnie -wyprzedzenie zamiast poźniejszej antycypacji. Niestety przegrały z wszechobecnymi anglomakaronizmami... ;-( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 Lutego Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego Godzinę temu, mig napisał: U Jouberta (a raczej tkumacza) było bardzo ładne słowo na angulacje - nawis. Dobrze oddaje tą pozycje czy też ruch a w dodatku jest po polsku. Podobnie -wyprzedzenie zamiast poźniejszej antycypacji. Niestety przegrały z wszechobecnymi anglomakaronizmami... ;-( Podoba mi się też kurde... balans. Destynacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego (edytowane) 2 godziny temu, star napisał: Podoba mi się też kurde... balans. Destynacja... Wszędzie te destylacje... 😉 Edytowane 14 Lutego przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego 10 minut temu, mig napisał: Wszędzie te destylacje... 😉 i ejagulacje 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego Godzinę temu, Jan napisał: i ejagulacje Chyba ejakulacje 🤣 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego 4 minuty temu, kordiankw napisał: Chyba ejakulacje 🤣 to gratulacje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego gibon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 Lutego Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego (edytowane) 10 godzin temu, Kubis napisał: gibon Bażant i foka https://www.rmf24.pl/raporty/raport-szkolka-narciarska/slowniczek a podoba mi się melepeta, miękiszon (tu aspiruję) także kamikadze boski wiatr klasyk to parapet i boazeria Edytowane 14 Lutego przez star 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Lutego Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego (edytowane) Jest beton i kasza… https://drytooling.com.pl/serwis/art/humor/147-slang-wspinaczkowy dupozjazd uniwersalny ceprostrada czołówka i lampa znaczą co innego deska piździ Piąty lawinowy - Okres w którym lawiny zapierdalają pod górę. Edytowane 15 Lutego przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego dodałbym jeszcze idiom "chuja widać" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego 2 godziny temu, Kubis napisał: dodałbym jeszcze idiom "chuja widać" "biala ciemnosc" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego 3 godziny temu, Kubis napisał: dodałbym jeszcze idiom "chuja widać" ..czyli że samiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego 3 minuty temu, Lexi napisał: ..czyli że samiec A to teraz nie można wybrać? Nie stygmatyzuj... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego 31 minut temu, brachol napisał: A to teraz nie można wybrać? Nie stygmatyzuj... Od kiedy samiec to stygmatyzacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego przypominam... idiom 😉 a i kolejny - płaskie światło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego 17 minut temu, Chertan napisał: Od kiedy samiec to stygmatyzacja? Nie samiec tyko wskazanie jednoznaczne płci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego .. pomroczność jasna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi