robertw Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia Cześć. Luźne pytanie, jaka prędkość jest dla Was najbardziej komfortowa przy zjeździe na nie zatłoczonym i w miarę równym stoku? Mam świadomość że to sprawa mocna indywidualna zależna od pierdyliarda czynników, niemniej . .. ? Mnie najbardziej odpowiada przedział 50-65 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia 33 minuty temu, robertw napisał: Cześć. Luźne pytanie, jaka prędkość jest dla Was najbardziej komfortowa przy zjeździe na nie zatłoczonym i w miarę równym stoku? Mam świadomość że to sprawa mocna indywidualna zależna od pierdyliarda czynników, niemniej . .. ? Mnie najbardziej odpowiada przedział 50-65 km/h. u mnie maxymalnie 85 wtedy dla bezpieczeństwa zaczynam hamować pługiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia Cześć Zbyt wiele zmiennych. Chyba nie da się tego tak prosto określić. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertw Napisano 26 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 32 minuty temu, Jan napisał: u mnie maxymalnie 85 wtedy dla bezpieczeństwa zaczynam hamować pługiem Kurcze, zazdroszczę ja przy takiej prędkości to już muszę wymieniać pampersa 🤣 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia Boję się prędkości 😱 takie wyniki to dla mnie kosmos 🤪 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia 18 minut temu, Mikoski napisał: Boję się prędkości 😱 takie wyniki to dla mnie kosmos 🤪 Damian, tyle to Ty na orczyku jeździsz😀. A tak poważnie to co podałeś @robertw to taka prędkość sprawnego poruszania się po stoku. Chwilowo to można i szybciej sporo. Ale średnio 50-60km/h to spoko. Na tle innych to nie jest wolno. Są oczywiście asy co śmigają sporo szybciej. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia Piekielnie dużo nawet od nart zależy. Na SL już te 60 potrafi robić wrażenie. Na GS 80 i więcej to nadal może być komfort. Cały czas zakładając szeroki i pusty stół. Ale ogólnie czynników wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2 godziny temu, robertw napisał: Kurcze, zazdroszczę ja przy takiej prędkości to już muszę wymieniać pampersa 🤣 Jak bez zatrzymania takie ewolucje to szczerze podziwiam, przy tym pług Jana to dziecinada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia 1 godzinę temu, Mikoski napisał: Boję się prędkości 😱 takie wyniki to dla mnie kosmos 🤪 A propos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2 godziny temu, Jan napisał: u mnie maxymalnie 85 wtedy dla bezpieczeństwa zaczynam hamować pługiem Do takiej prędkości to ja nawet autem się nie rozpędzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 13 godzin temu, Jan napisał: u mnie maxymalnie 85 wtedy dla bezpieczeństwa zaczynam hamować pługiem Skoro umiesz pługiem to po co Ci spadochron?... 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertw Napisano 27 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia Widziałem że można na Was liczyć. Większość odpowiedzi jest bardzo merytoryczna w.... wywoływaniu uśmiechu na twarzy 😁. Super. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 14 godzin temu, robertw napisał: Cześć. Luźne pytanie, jaka prędkość jest dla Was najbardziej komfortowa przy zjeździe na nie zatłoczonym i w miarę równym stoku? Mam świadomość że to sprawa mocna indywidualna zależna od pierdyliarda czynników, niemniej . .. ? Mnie najbardziej odpowiada przedział 50-65 km/h. To zależy. Jak jest pusto na stoku i sztruks plus równo plus brak przełamań i trawersów, to i 100km/godz będzie OK na wąskiej i długiej narcie. Każde utrudnienie w formie ukształtowania stoku, rodzaju śniegu i frekwencji redukują prędkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnwick Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia Jeśli chodzi o jazdę po stoku- jak jest pusty to każda prędkość jest komfortowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 51 minut temu, johnwick napisał: Jeśli chodzi o jazdę po stoku- jak jest pusty to każda prędkość jest komfortowa. No nie...😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 41 minut temu, Chertan napisał: No nie...😁 Oglądałeś filmy z Johnym Wickiem? Ją mu się nie dziwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia Godzinę temu, star napisał: Oglądałeś filmy z Johnym Wickiem? Ją mu się nie dziwię. A jeździł na nartach? Bo nie kojarzę, a oglądałem wszystkie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2 minuty temu, Chertan napisał: A jeździł na nartach? Bo nie kojarzę, a oglądałem wszystkie Ale każda prędkość była dla niego komfortowa. a z nartami pokrętny związek https://ground.news/article/john-wick-became-a-reality-ski-masked-burglars-broke-into-keanu-reev Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbi Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia W idealnych warunkach: Na SL R11-13 najlepiej mi sie jezdzi 45-60km/h. "Gigantki" R17-19m 50-70km/h. Tutaj dużo zależy od elastyczności bo są takie co lubią podkręcać i takie co robią to niechętnie. Prawdziwe gigantki 70-80km/h+ Oczywiście piszę o jeździe na krawędzi nie na wprost. Im gorsze warunki tym mniejszy komfort aż do całkowotego zaniechania szybkiej jazdy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego W ferie zegarek pokazywał mi średnie prędkości ok. 36-40 (liczy średnią z pominięciem zatrzymań i wyciągów), a maksymalne były w okolicy 67-74 - a to dlatego, że warunki były niezwykle korzystne - puste, szerokie stoki z idealnym (szybkim, nie zlodzonym) śniegiem. "Sylwestrowy" wyjazd, na Podhale był znacznie wolniejszy, że średnimi ok 25 i maks 50. W obu przypadkach czułem się komfortowo, nie jeździłem na rekord, narty były te same. Główny czynnik - gęstość na trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego 34 minuty temu, Wojcio napisał: a maksymalne były w okolicy 67-74 - a to dlatego, że warunki były niezwykle korzystne - puste, szerokie stoki Możesz polecić kilka tras, gdzie można takie prędkości osiągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego 2 godziny temu, Jan napisał: Możesz polecić kilka tras, gdzie można takie prędkości osiągnąć? ale że można czy że Ty mógłbyś? 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego 4 godziny temu, Jan napisał: Możesz polecić kilka tras, gdzie można takie prędkości osiągnąć? Palenica ,,jedynka", nawet stówą można zasuwać- o 8 rano puste 2 trasy. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego slalomki 30-60km/h, dobre topowe allroundy czy jakieś gigantkopodobne 60-80km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego Szybciej tak: https://www.facebook.com/reel/933363728130111?s=yWDuG2&fs=e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi