Chertan Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia Link wzięty ze skionline, film jak to bywa na YT. Fajnie pokazane z bliska i stopniowo, zapewne zbytnie dziubdzianie dla większości amatorów, ale do ideału dążyć można. Zapewne bardziej się przyłożę do obnażania krawędzi. Pazur gorzej sobie radzi na przodach. https://youtu.be/pmNdgS5vNzA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia Ostrzysz powyżej odgięcia przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 20 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia Godzinę temu, mig napisał: Ostrzysz powyżej odgięcia przodu? Nie, ale spłaszczanie się profilu następuje już wcześniej, wtedy zamiast ładnej spiralki jest takie targanie laminatu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia W dniu 20.01.2024 o 14:08, Chertan napisał: Nie, ale spłaszczanie się profilu następuje już wcześniej, wtedy zamiast ładnej spiralki jest takie targanie laminatu. No i co wtedy? Ja trochę próbowałem się "szarpać" z laminatem, ale ostatecznie przegrałem. W efekcie pilnik się zapycha laminatem w tej części narty. Drugi problem mam taki, że mój okrągły pazur nie dochodzi do krawędzi - robi rowek trochę niżej. Musiałbym zejść nim dość głęboko, a tego się trochę obawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 21 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 39 minut temu, Harnaś napisał: No i co wtedy? Ja trochę próbowałem się "szarpać" z laminatem, ale ostatecznie przegrałem. W efekcie pilnik się zapycha laminatem w tej części narty. Drugi problem mam taki, że mój okrągły pazur nie dochodzi do krawędzi - robi rowek trochę niżej. Musiałbym zejść nim dość głęboko, a tego się trochę obawiam. No wynikałoby, że trzeba wziąć coś innego, typu raszpli lub papieru ściernego na profilu prostokątnym, i delikatnie podcinać od góry. Może prostokątny lub ostrokątny pazur by dał radę. Mój też jest okrągły, większość zedrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia (edytowane) 1 godzinę temu, Chertan napisał: No wynikałoby, że trzeba wziąć coś innego, typu raszpli lub papieru ściernego na profilu prostokątnym, i delikatnie podcinać od góry. Może prostokątny lub ostrokątny pazur by dał radę. Mój też jest okrągły, większość zedrze. Dobrze kombinujesz trzeba wziąć coś innego 👍 samo ostrze noża do tapet i zebrać do samej góry krawędzi . Nie mam pazura i używam tylko tego knifu 🤪 daje radę i nie zapycham pilnika . Edytowane 21 Stycznia przez Mikoski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano Środa o 18:40 Udostępnij Napisano Środa o 18:40 Polecam zerknąć 👌świetnie pokazane jak i wytłumaczone . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Środa o 19:05 Udostępnij Napisano Środa o 19:05 W wolnej chwili ocenię. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano Środa o 20:53 Udostępnij Napisano Środa o 20:53 (edytowane) Jak dla mnie to specjalnie odkrywczy film nie jest ale już głaskanie krawędzi diamencikiem trzymanym w palcach to nowum (nie licząc zdejmowania " "drutka" od spodu)- nie bardzo mnie przekonuje. Edytowane Środa o 20:55 przez Lexi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Środa o 21:32 Udostępnij Napisano Środa o 21:32 Lepszy taki serwis niż żaden. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Pilnik "z ręki" to czasem konieczność (dla mnie), gdy po pierwszych jazdach piętki za mocno trzymają....Acha... do nauki ostrzenia a i potem też, polecam jednak rekawice. Krawedź potrafi być naprawde ostra i niebezpieczna..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu W dniu 30.10.2024 o 21:53, Lexi napisał: Jak dla mnie to specjalnie odkrywczy film nie jest ale już głaskanie krawędzi diamencikiem trzymanym w palcach to nowum (nie licząc zdejmowania " "drutka" od spodu)- nie bardzo mnie przekonuje. Czyli już nie oglądam żeby nie marnować czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi