Wojcio Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia Mam iMagnum 170 i osobie o ponad 25kg cięższej polecił bym dłuższe. Ja je polubiłem. Uniwersalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia Napiszcie o co chodzi z tym szorowaniem magnumek przy lekkim pochyleniu, jeszcze jakby mie była pochylona do wejścia na krawędź, a już szoruje po podłożu. Ja już przyzwyczaiłem się, ale z kim bym nie zamienił sie to żaden z kolegów nie umie na tym jechać, albo dziwnie mu zjeżdża się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia (edytowane) 9 godzin temu, Marcos73 napisał: Wiedziałem, że wyszperasz 😉. Nadadzą się. Będą na pewno sztywniejsze niż moje. A co do nad nadskrętności, to zależy co kto lubi i jaką techniką się porusza. Ja w Px-ach mam coś koło 15m przy 177cm i nie uważam, a przynajmniej mi to nie przeszkadza podczas jazdy, ale ja wolę krótkie, średnie skręty niż długaśne. pozdro Ja dziś na slalomkach, zwykle na szerokosc ratraka choć niekoniecznie po ratrakowanym, skrajem, tak bezpieczniej, czasem po ciemku, czasem bokiem, skręt krótki, fajnie. Wybor nart przypadkowy. Edytowane 16 Stycznia przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 17 Stycznia Udostępnij Napisano 17 Stycznia W dniu 16.01.2024 o 12:36, Kubis napisał: A teraz coś Wam wrzucę ciekawego odnośnie tego systemu EMC (czyli element piezoelektryczny i obciążenie rezystorem w celu uzyskania tłumienia pasywnego). Okazuje się że są badania opisane w tym dokumencie z 2010 roku, które potwierdzają możliwość uzyskania tłumienia na różnym poziomie w zależności od dostosowania impedancji, nie wspominając o uzyskiwaniu energii elektrycznej, która jak rozumiem już za kilka sezonów znajdzie się w świecących (nie fluorescencyjnie) nart HEADa 😉 https://www.researchgate.net/publication/233361751_Energy_Flow_Analysis_in_Piezoelectric_Energy_Harvesting_Systems Jak bardzo to działa w nartach, pewnie nikt nie jest w stanie odczuć, ale w laboratorium... kto wie... ....właśnie mam takie "cudeńko" w moich nowych nartach. Nie dodaje nie przeszkadza... I tyle 🙂 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi