wojtmek Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Powiem Ci że farcisz niewyobrażalnie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David02 Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 północno-wschodznia częśc świętokrzyskiego ! hahah i mamy białe święta zima na całego sypie mocno i jest już bardzo biało i nie ma zamiaru przestać :D:D:D dmuchnij te chmurki na południowy-zachód :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demoranger II Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 krzywa temp dziś w katowicach.. moje pomiary http://www.skiforum....=1&d=1230050657 po 14.00 tendencja spadkowa która przyśpiesza jak w pn wsch świętokrzyskiego sypie.. to zachaczy o śląsk Załączone miniatury Użytkownik Demoranger II edytował ten post 23 grudzień 2008 - 17:47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Transik Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Dmuchnij na Radom he he. U mnie to kurna deszczyk przez chwilke marznacy padal i kilka platkow sniegu. Poza tym zero a chmur duzo za oknem tylko wszystko gdzies sie rozchodzi!!:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demoranger II Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 moze i do nas dotrze było z kielc teraz na wschód sie przemieściło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Transik Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Hmmm dziwne. Wszystkie chmury przechodza bokiem ale snieg delikatnie pruszy(wlasnie zaczal) Te chmury to dziwne sa, wszystko niby idzie w moja strone i nagle gdzies sie rozpraszaja he he. Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demoranger II Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 u mie było podobnie ale teraz juz gwiazd nie widzę także coś się zbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol19 Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 chłopaczki zapomnijcie o sniegu jak co to poprószy może 1-2 cm będzie i tyle a to nawet nie zabieli wiele, w gorach za to jest nie źle (jestem nie zadowolony bardzo bo prognozay zdawały się być lepsze, nagle zmienili) A najlepsza jest królowa:D jej wróżenie z fusów jest załosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendi Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 A co z południem ? u nas w ogole nie bedzie sniegu ? Przeciez miało go byc najwiecej ;/ Ja pier*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucharz0 Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Nie wiem co wy gadacie u mnie tam jest biało i cały czas sypie lekki mrozek -1 i jest świetnie Białe Święta wkońcu :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtmek Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Ja jestem z podkarpacia i u mnie chwilami sypało ale przelotnie i słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juri Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 w tarnowie przed 11 przeszla dosc spora chmura z ktorej dosc dobrze sypnelo pomal sie robilo bialo no ale wialo caly czas i poszla chmura i slonce wyszlo i juz po wszystkiemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobra Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 w tarnowie przed 11 przeszla dosc spora chmura z ktorej dosc dobrze sypnelo pomal sie robilo bialo no ale wialo caly czas i poszla chmura i slonce wyszlo i juz po wszystkiemu U mnie tak samo ciekawe czy jutro spadnie śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendi Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Ja równiez jestem zirytowany ta cała sytuacja . Po co robili człowiekowi nadzieje na snieg ;///// ehh szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Transik Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 No przeciez snieg byl he he. Co z tego ze w kilku miejscowosciach ale byl he he. Tvn meteo uparcie twierdzili ze snieg w pasie od polnocnego wschodu do poludniowego wschodu a tu co????? W zadne prognozy tv juz nie uwierze bo tylko nadzieje sobie zrobilem. :( Najlepiej zeby wszyscy zapowiadali zla prognoze to wtedy jak sie sprawdzi i bedzie zla to nikt do nikogo nie bedzie mial pretensji a jak bedzie lepsza to tez dobrze bo bedzie dobra i tyle.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucharz0 Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Nie ma wątpliwości, że na północnym wschodzie Polski będziemy mieć białą Wigilię, pierwszy raz od 3 lat. Od rana na Mazury i Podlasie sypie śnieg, co oznacza wzrastającą pokrywę białego puchu. Internauci przesyłają nam zdjęcia zasypanych śniegiem budynków, samochodów i drzew. Podczas dzisiejszych opadów, wiał silny wiatr, dlatego chwilami dochodziło do zawiei i zamieci śnieżnych. Zdarzało się też, że padało bardzo obficie i można było śmiało mówić o śnieżycach. Nad Wielkimi Jeziorami Mazurskimi leży już od 2 do 5 centymetrów śniegu. Noc przyniesie tam mróz, więc śnieg z pewnością utrzyma się do jutrzejszego poranka. Jednak nie tylko na Mazurach i Podlasiu tuż przed Wigilią zrobiło się iście zimowo, tak jak wskazywały na to prognozy. Sypnęło na Mazowszu, Lubelszczyźnie, Ziemi Świętokrzyskiej, na Podkarpaciu i w Małopolsce. Bardzo dobrze wyglądało to na dzisiejszym zdjęciu satelitarnym, które zamieszczamy pod artykułem. Wschodnia część naszego kraju zatopiona była w niskich śnieżnych chmurach, natomiast zupełnie jesienne krajobrazy, wolne od śniegu, widoczne były na zachodzie. Aż trudno uwierzyć, że w drugiej połowie grudnia nie ma tam nawet milimetra białego puchu. Pozostaje więc tylko spoglądnięcie na najświeższe zdjęcia śnieżnych widoków prosto z północnego wschodu, czyli z okolic polskiego bieguna zima Współczuje zachodniej Polsce u mnie zima i białe Święta :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry16 Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Na zachodzie tez jutro bedzie zima. Przynajmniej takie sa prognozy ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Transik Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Ciekawe gdzie ten snieg na mazowszu???? Bo z tego co wiem lub widze to Wawa, Radom bez sniegu:( Użytkownik Transik edytował ten post 23 grudzień 2008 - 23:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek88 Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Właściwie to czego mozna było się spodziewać po tych ciągłych opadach deszczu, gdyby to nie był deszcz lecz śnieg byłoby totalnie biało, a tak, teraz nadchodzi okres bez opadów. Ale cały czas mam nadzieję że dzisiaj w nocy lub jutro rano, w południe po południu, na wieczór posypie. Jak narazie temp. cały czas -1st.C i bez opadów. Był śnieg i stopniał, został spłukany to jest w tym wszytskim najgorsze. Coś mi się wydaje, że po tych mrozach, przyjdzie delikatna odwilż, i może wóczas spadnie 20cm śniegu, tylko nie deszczu, i potem znowu silny mrozek. I w ten oto sposób możemy mieć mroźny i śnieżny styczeń, oby tak było, a co dalej to szkoda wybiegać, zobaczymy co będzie w styczniu. Aha, co pogody w TV, Kret zapowiedział że chłodne powietrze będzie płynąć tunelem do nas, a na mapkach, to wygląda to tak: Noc: śnieg Jutro: śnieg Pojutrze: śnieg Popojutrze: śnieg Więc co o takie prognozie można powiedzieć? Dosłownie, to cały czas sypie na tych mapkach i co z tego, jak to się nie sprawdza. Z tego co pamiętamz dawniejszych lat (r. 2000-2002), jak na TVP-1 na mapce pod Rzeszowem pojawiła się jedna śnieżynka był lekki śnieg, jak dwie śnieżynki (intensywne) sypało solidnie, teraz to nie ma dnia co by śniegu nie zapowiadali, cały czas sypie z tych chmurek na TV trochę to żałosne. A i po raz kolejny sprawdza się prognoza z oczywiście meteo.group, ostatnie 2 dni deszcz a po nich 1 dzień (dzisiejszy) lekki śnieg, no i tak było niestety. Mowa o prognozach 1-7 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczehu79 Napisano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 BĘDZIE JEDNAK NA ŚWIĘTA ŚNIEG! Do Polski z zachodu wchodzi umiarkowanie ciepły nowo powstały front atmosferyczny niosąc opady sniegu i mżawki. Otóż rozwój sytuacji w dzisiejszy dzień wigilijny wygląda następująco: Od rana do południa w całej wschodniej połowie kraju pogodnie a na zachodzie i w centrum opady sniegu w wielkopolsce i na kujawach, ziemi łódzkiej intensywne ale przelotne a na nizinie szczecińskiej niestety deszcz! Po południu snieg możliwy w całęj Polsce oprócz płd- zach! Noc Bożo - Narodzeniowa minie pod znakiem pruszącego z nieba śniegu i lekkiego mrozu więc na pasterke miliony Polaków wybiorą się w białej sceneri!!! Narazie niejest pewna pogoda na Boż Narodzenie więc niema co sie wypowiadac!około popłudnia będzie lepiej znana! CIESZMY SIĘ Z TEGO CO JEST BO PAMIĘTAMY SPRZED LAT WIOSNE W WIGILIE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozny07 Napisano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Z tego co wiem od rana pada na zachodzie deszcz, który jest miejscami intensywny. Pada przy temperaturze ok 0*C i już jest coraz więcej miejsc gdzie deszcz przechodzi w śnieg, strefa do popołudnia ma dotrzeć do wielkopolski, południowo-zachodniej części pomorza, kujaw i ziemi łódzkiej. Tam opady mają być bardzo intensywne, padac będzie głównie śnieg, gdyż temperatura prawdopodobnie nie wzrośnie znacznie powyżej zara. Więc w moim regionie może być wieczorem już biało:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo555 Napisano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Szczehu79 w dzisiajeszym dniu jak i rowniez po poludniu ma padac snieg wlasnie w pld-zach Polsce poldnie-wsch, centrum i polnoc bez wiekszych opadow z rozpogodzeniami. Licze na snieg, u mnie zaczelo juz padac xD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek88 Napisano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 A na Podkarpaciu kiedy ma sypać ? W chwili obecnej jest -2,5st.C ale bez opadów, czekamy więc na opady śniegu, meteo nie zapowiada takowych, ale mniejsza z meteo. Tym razem TP będzie miało racje i śnieg spadnie Pozostaje czekać. Ale jak narazie nie ma zamiaru sypać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendi Napisano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Wczoraj straciłem nadzieje na snieg ale teraz ja odzyskałem ( mieszkam w płd. czesci kraju ) i niebo jest całe zachmurzone .Niby nie zapowiadaja opadów ale wczoraj zapowiadali i sie niesprawdzilo.. wiec moze dzisiaj ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozny07 Napisano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 U mnie też prószy już drobny śnieżek, ale nie zanosi się na jakieś duże opady. Jednak na popołudnie zapowiadają dość intensywny śnieg w moim regionie. Zobaczymy czy się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi