wojtmek Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Na TVN Meteo właśnie pokazywali mapkę i śnieg ma być niby w całej Polsce, ale na północnym-zachodzie tylko symbolicznie >1cm... W południowej części podkarpacia nawet 50cm:O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamils94 Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Na TVN Meteo właśnie pokazywali mapkę i śnieg ma być niby w całej Polsce, ale na północnym-zachodzie tylko symbolicznie >1cm... W południowej części podkarpacia nawet 50cm:O a ile śniegu ma być na północy i w centrum? Aktualnie 5*C i pada deszcz:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubulus Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Wojtmek, a ile będzie na krańcach Pn Wsch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Transik Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 No wlsanie Centrum najbardziej mnie interesuje:) Z tego co wiem to tez niby ma byc jakis snieg ale nie za ciekawie to sie przedstawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Transik Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 U mnie aktualnie 4 stopnie i silny wiatr:( Onet pogoda to mnie rozbraja he he. Co oni tam kombinuja to smiech na sali he he Użytkownik Transik edytował ten post 22 grudzień 2008 - 22:18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtmek Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Północny-zachód >1cm Od północnego-wschodu po południowy zachód 5cm Od centrum po Śląsk 5-10cm Podkarpacie-małopolska 10-30cm Bieszczady 30-50cm Tak oto przedstawiali na TVN Meteo, może to trochę niedokładnie przekazałem, ale zawsze coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek88 Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 W Krośnie termomentr szaleje już jest +5st.C :eek: Wiatr i ulewa, wody pełno na drogach. Zobaczymy jutro, jak się obudzę i nie zobaczę śniegu to nie radzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamils94 Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Północny-zachód >1cm Od północnego-wschodu po południowy zachód 5cm Od centrum po Śląsk 5-10cm Podkarpacie-małopolska 10-30cm Bieszczady 30-50cm Tak oto przedstawiali na TVN Meteo, może to trochę niedokładnie przekazałem, ale zawsze coś a ile na północy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyÅ› Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Wróciłem z Małego Cichego - w ciągu dwóch dni spadło ponad 40 cm śniegu:D dzięki Olo (obiecałeś) wyjazd jak najbardziej udany zdjęcia prześlę jak tylko będę mógł. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sheken Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 TVN Meteo zaczyna siać herezje Dlaczego żadne inne portale i stacje TV nie podają informacji o intensywnych opadach. Na Icm model UM który jest jednym z najtrafniejszych modeli jaki znam nie wskazuje nawet minimalnych opadów. Koleś z TVN-u mówił że padać będzie w trakcie świąt przed Nowym Rokiem i także po. Wskazywał na atlantyckie niże które będą nas nękać. Ten gość jest jakiś obłąkany. Mam nadzieje że mu Bóg pomoże jeśli w ogóle istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubulus Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Jakoś nie wierze, żeby w pn zach i pn wsch było tyle samo śniegu... Przeważnie na pn wsch jest podobna pokrywa co na pd wsch ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelw Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 dlatego że modele ogólnie dostępne (nie wojskowe) nie mają sztucznej inteligencji. Sztab ludzi jest potrzebny do prawidłowej interpretacji danych z kilku modeli sytuacji "na żywo" aby stworzyć jako taką prognozę. Pogoda tylko z modelu to nic innego jak wróżby z pewną dozą prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtmek Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 I tu jest racja, bo niby po co stacje TV zatrudniałyby meteorologów za gruby hajs jakby mieli za free pewne modele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziamdziak Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Mieszkam w okolicach Tarnowa, jak narazie ciepło i deszczowo, ale ważne, że komunikaty na stronie np. Wierchomli cieszą. Bo śniegu przybywa i będzie można wreszcie pojeździć w święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sheken Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 W końcu znalazłem źródło które potwierdza hipotezę TVN-u. Program Earth Browser. Wg niego czeka nas szereg ataków komórek konwekcyjnych Już nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Chyba po prostu poczekam cierpliwie na rozwój sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trance Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Patrze na duńską stronkę o pogodzie i pokazują tak Lublin od wtorku do piątku śnieg (we wtorek nawet bardziej posypie) a temp. od wtorku maleją, a w sobotę dojść może nawet do -10:rolleyes: Tarnów to samo co w lublinie, we wtorek jeszcze lekki plus ale wieczorem już minus, no i zimno się ciągnie aż do soboty. Co dalej to nie wiem;) Warszawa Podobne temperatury jak w Lublinie i Tarnowie ale bez opadów (liczne przejaśnienia) Gdańsk Wtorek na plusie, w nocy może być z max -1. Środa +4 śnieg z deszczem, noc tez około -1 Czwartek +3 mogą być małe przejaśnienia No i w piątek się ochłodzi Wrocław w środę popada śnieg To tak z grubsza;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sheken Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 No to sie wyjaśniło. U mnie w Krakowie ani grama śniegu. Niebo sie wypogodziło i nie ma mowy o sypaniu. szykują sie kolejne pogodowo szare święta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelw Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 po co lamentujecie skoro większość z was z "kruluwa" na czele pisze takie absurdy że głowa mała. Sheken niby czemu ? masz jakieś racjonalne przesłanki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek88 Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Fatalna sprawa, fatalna sprawa :( Przez noc potrafiło do ZERA stopić wszystki śnieg. Ale to co zrobiło przez, nie mieści się w granicach pojmowania, wszystki śnieg w Gogołowie zniknął ze stoku, a było wg. stacji 15CM, no to dosypało Rozpogodziło sie i o śniegu nie ma mowy, zresztą na TVP Rzeszów nie zapowiadali wczoraj śniegu, na meteo.group już nie zapowiadają śniegu przez najbliższe 2 tygodnie, słońce świeci. Temperatura 0st.C, już +1st.C nawet. Przed chwilą na TVNie powiedziała że podczymuje to co przepowiadali zaraz wszędzie spadnie śnieg. No ciekawe, jutro już świeta więc czasu za dużo nie ma, czekamy na śnieżyce. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Transik Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 U mnie (Radom) to samo co Wawa. Prawie bezchmurne niebo i temp na plusie. Nie widze zadnych chmur. Fatalnie to wyglada:( Ale lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubulus Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 A u mnie wręcz przeciwnie Od 8 sypie intensywny śnieg i już zrobiło się bardzo biało z 5 - 10 cm nasypało ale jest +1 ;[ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtmek Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 U mnie śniegu na razie brak, a temp. nie wiem jaka, bo się dopiero obudziłem. PS.Właśnie mi mam powiedziała, że śnieg nad ranem padał, ale jest 2*.... Użytkownik wojtmek edytował ten post 23 grudzień 2008 - 09:50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamils94 Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 u mnie też jest prawie bezchmurnie, a temperatura wynosi 2*C. Narazie nic nie zapowiada śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtmek Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 No to czekamy na śnieg:) Ale u mnie przejaśnienia nawet są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demoranger II Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 w kato zaczęło pruszyć.. temp wynosi 1.2 stopnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi